Haşalnmış yumurta tarifleri

Arkadaşlar arama yaptırdım bulamadım aynı tarifler varsa kusura bakmayın.Forumu dolaşırken her gün yumurta yiyenlerin tadından bıkmak gibi sorunları olduğunu duydum.

1- Yumurtayı haşlayıp dilim dilim doğrayın, sarmısaklı yoğurt yapıp üzerine dökün, üzerine acı biberle tereyağını bir tavada kpişirip sos yapın son olarak onu da üzerine dökün, ister karıştırıp ister tabaktaki şekliyle yiyin.Yumurta protein, sarmısaklı yoğut kalsiyum ve antibiyotik, tereyağı ayarında tutulursa margarin ve çiçek yağından daha faydalı, kırmızı biberde kapsaisin maddesi var c vitamini lifler ve çeşitli vitaminler var.

2- Haşlanmış yumurtayı dilimleyin, üzerine tazesoğan marul biber nane gibi baharatlardan sevdiklerinizi ve faydalı olanları dökün, isterseniz öğününüzdeki zeytini de koyun, üstüne hakiki zeytin yağı ve limon yada sirke tercihinize göre dökün.Yumurta ve yeşillikler zaten var öğünlerde, zeytin yağı faydalı yağlardan.

Yumurtayı arada değişik tadlarla yiyeyim diyenler için bence güzel iki tarif.Saygılarıma.
 
teşekkürler tarifler için beyaz omlet tarifide güzel ben denedim yapmak isteyen olursa diye tarifini yapıştırıyorum

3 adet yumurtanın akı (1 adet yumurta 15 kalori)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
¼ çay bardağı tam yağlı süt
1 yemek kaşığı yağsız labne peyniri
Maydanoz
Kurutulmuş domates veya kapya biber
Tane karabiber veya pul biber

Bir kasenin içine yumurta beyazı, yarım zeytinyağı ve kıvam vermek için süt ekleyin ve karıştırın. Kurutulmuş domates ve maydanozu kıyın. Bunu çevirerek pişiriniz.
Omleti mevsiminde taze domates ve yeşil sivri biber ile yapabilirsiniz.



iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 
Sebzelerin mevsiminde yenilmesi çok önemli.Seralarda yanıltma yöntemiyle yetiştirilen sebzeler, mevsiminde açık alanda yetişen sebzelerle aynı besin değerlerine sahip olmuyor.Sırf istediğim sebzeyi meyveyi yetiştirmek için ufak bir arsa aldım oradan alıp yediğim sebzenin tadını asla sera yada manav sebzesi tutmuyor.[DOUBLEPOST=1393170510][/DOUBLEPOST]Yanlız tekrar ediyorum.Kırmızı pul biber seçiminizde kaldırabileceğiniz derecede ''acı kırmızı biber'' taze yada pul biber olarak tüketin.Acı kırmızı biberin içeriğinde ki maddeler tatlı kırmızı biber ve diğer yeşil tür biberlerden farklı.Bunu tam 3 diyetisyen böyle söyledi.
 
Son düzenleme:
Back
Yukarı