Hızlı koşmak

Her gün o kadar sprintleri attıktan sonra nasın fazla kilo olsun.
:D
Ayrıca Sn. Onur siz Ankara'da mı ikamet ediyorsunuz? 100metreciyim demişsiniz, Ankara'da atletizim kulüpleri pek yok sanırım. Yarında ben kendi programımla başlıyorum koşu programına. Hedefim 10km parkur koşusu. Yani 25x400m(%75 tempo) + antreman sonundada 3x100m sprint(%100). Haftada 3 gün bu şekilde koşacağım.
Sanada başarılar.
Eskişehirdenim ,ayrıca 2 sene önce 100cüydüm şimdi futbol oynucam bu yüzden daha da hızlı koşmak için ant. bakıyorum :) sanada başarılar kolay gelsin thums:

Akraba çıkacaz :):):)

Hani hep konuşuluyor ya, 100 metreciler felan kasları daha gelişmiş. Hem ağırlık çalışıyorlar hemde, sadece antremanlarını kısa mesafe (100m, 200m, en fazla 400m) sprintler atarakmı yapıyorlar. Yoksa uzun mesafe koşularıda yapıyorlarmıdır? Böyle pro bir koşucunun antreman hakkında bilgileriniz nelerdir? :)

Hani hep konuşuluyor ya, 100 metreciler felan kasları daha gelişmiş. Hem ağırlık çalışıyorlar hemde, sadece antremanlarını kısa mesafe (100m, 200m, en fazla 400m) sprintler atarakmı yapıyorlar. Yoksa uzun mesafe koşularıda yapıyorlarmıdır? Böyle pro bir koşucunun antreman hakkında bilgileriniz nelerdir? :)
ben sadece arttırma,sprint,halter antremanı yaptım ama bildiğim kadarıyla daha çok antremanları var bir yerde duymuştum ciricuit antrenmanı yapıyorlar setler halinde (dairesel antrenman) sıçrama antrenmanları , engeller üzerindn atlama ant . , ip atlama ,70/80 m lik alanda sporcunun beline boş lastik teker iple bağlanarak surat çalışması yapılır vesaire vesaire daha çook vardır :)
Ben hiç 800 m üzeri koşan görmedim ama ısınma çalışmalarında tur atıyorlar haliyle

ben sadece arttırma,sprint,halter antremanı yaptım ama bildiğim kadarıyla daha çok antremanları var bir yerde duymuştum ciricuit antrenmanı yapıyorlar setler halinde (dairesel antrenman) sıçrama antrenmanları , engeller üzerindn atlama ant . , ip atlama ,70/80 m lik alanda sporcunun beline boş lastik teker iple bağlanarak surat çalışması yapılır vesaire vesaire daha çook vardır :)
Ben hiç 800 m üzeri koşan görmedim ama ısınma çalışmalarında tur atıyorlar haliyle

Birde koşu sporunun temel konularından birini soracağım size.
Koşarken uyuk ucundamı koşulması doğru. Yani nasıl desem ilk önce ayak ucu yere değicek, ayak tabanı daha sonra yere doğru iniyor, sanırım tam olarak ayak tabanıda yer edeğmiyor. Ben genelde hep bu şekilde koşuyorum, ayak kalflarım mükemmel derecede gelişiyor koşarken, hissedebiliyorum. Özellike antremandan sonraki saatlerde kalflarda hamlama ağrıları oluyor ya o ağrıları çok seviyorum, dahada motivasyon kazanıyorum.
Sonuçta bacakta çok çok önemli, her türlü sporda.
Doğrusu budur değilmi? Bazen taban koşmayı deniyorum, o zamanda dan dan diye resmen sarsılıyorum, koşarkende etraftaki koşan sporcular genelde hep arka taban olarak koşuyorlar_?:)

Birde koşu sporunun temel konularından birini soracağım size.
Koşarken uyuk ucundamı koşulması doğru. Yani nasıl desem ilk önce ayak ucu yere değicek, ayak tabanı daha sonra yere doğru iniyor, sanırım tam olarak ayak tabanıda yer edeğmiyor. Ben genelde hep bu şekilde koşuyorum, ayak kalflarım mükemmel derecede gelişiyor koşarken, hissedebiliyorum. Özellike antremandan sonraki saatlerde kalflarda hamlama ağrıları oluyor ya o ağrıları çok seviyorum, dahada motivasyon kazanıyorum.
Sonuçta bacakta çok çok önemli, her türlü sporda.
Doğrusu budur değilmi? Bazen taban koşmayı deniyorum, o zamanda dan dan diye resmen sarsılıyorum, koşarkende etraftaki koşan sporcular genelde hep arka taban olarak koşuyorlar_?:)
bende parmak ucunda koşuyorum zaten diğer türlü koşamıyorum alıştığım için parmak ucundaya . Ben çoğu futbolcunun parmak ucunda koştuğunu söyleyebilirim(uğur boral taban koşuyo gibi geldi ama :D) zaten hızlı olmanın yollarından biride bu 100cülerin hepsi de böyle koşuyo thums:

bende parmak ucunda koşuyorum zaten diğer türlü koşamıyorum alıştığım için parmak ucundaya . Ben çoğu futbolcunun parmak ucunda koştuğunu söyleyebilirim(uğur boral taban koşuyo gibi geldi ama :D) zaten hızlı olmanın yollarından biride bu 100cülerin hepsi de böyle koşuyo thums:

Süper o zaman.
:D
Yorumun için teşekkürler. İyi çalışmalar. ;)

bir yorumda ben yazayım; bisiklet, yüzmek, tempolu yürümek, ağırlık çalışmak... koşu konusunda çok yardımcı olur ama asla yerini tutmaz(bir yerde okudum ) bunların yanında koşmak ta gerekir ki tam manası ile fayda görülsün

bir yorumda ben yazayım; bisiklet, yüzmek, tempolu yürümek, ağırlık çalışmak... koşu konusunda çok yardımcı olur ama asla yerini tutmaz(bir yerde okudum ) bunların yanında koşmak ta gerekir ki tam manası ile fayda görülsün
katılıyorum özellikle sadece ağırlık kaldırarak hızlı olmayı beklemeyin sürekli koşun :)

hızlı koşmak için bacakların uzun olmasınında çok etkisi var, peki bu bacak boyunu biraz daha uzatmak için neler yapılabilir genetik bozukluk yoksa tabi

hızlı koşmak için bacakların uzun olmasınında çok etkisi var, peki bu bacak boyunu biraz daha uzatmak için neler yapılabilir genetik bozukluk yoksa tabi
Bir basket antranötüne sormuştum barfiks aletine ayaklarına ağırlık konularak her gün 30 dakka asılı kalınarak boy uzar dedi bunun dışında bol bol kalsiyum alınırsada boy uzar .

Bir basket antranötüne sormuştum barfiks aletine ayaklarına ağırlık konularak her gün 30 dakka asılı kalınarak boy uzar dedi bunun dışında bol bol kalsiyum alınırsada boy uzar .
iyi yerden yakalamışsın çoğu kişi böyle diyor bir araştırmak lazım...
onun dışında

Kod:
:D 30 dk boştayken bile 30 dk asılı durulur mu? en basitinden canı sıkılır:D
boştayken her halde en fazla 10dk duru normal biri...

onun dışında

Kod:

Sen 10 dakkayı bırak 5 dk asılı kalmazsın.
Zaman öyle bir yavaş geçmeye başlıyor ki.
Onun yerine, her hareket bitimlerinde çekebildiğin kadar barfiks çek + ayağına birde ağırlık bağlayıp çekersen, bu daha olumlu bir hareket.
:)

barfiksde 30 dk asılı kalanı ben ayakta alkışlarım valla, ben bide eldivensiz yapıyorum ellerim su toplayacak kıvama geliyo..

Sen 10 dakkayı bırak 5 dk asılı kalmazsın.
Zaman öyle bir yavaş geçmeye başlıyor ki.
Onun yerine, her hareket bitimlerinde çekebildiğin kadar barfiks çek + ayağına birde ağırlık bağlayıp çekersen, bu daha olumlu bir hareket.
:)

peki ya 30 dk barfiks çekmek kolay mı:D.
hadi 6snde bir çektin;dk da 10, on dakikada 100, yarım saatte 300.... benim tanıdığım enfazla çeken 90

onun dışında

Kod:
Başında antranörü olunca 30 dk duruyor demekki :D

küçükken bu ile ilgili sözler vardı
hoca yanında haydarla(bir değişik sopa) gelir tanıştırdı. bunun adı Haydar Erkeksen kaytar diye.
gerçi ne kadar kızsada büyükler şınavdan kaytarıyor diye bizde kaytarıyorduk sonuçta...
mekik ve bir mide için dayanıklık hareketi vardı o harekette bırakmak ytok ayaklarınızdan duman çıktığını görecem diyordu ama işte sadece hocanın çalıştırdığı diğer hocalardan çıkıyordu
ama mekikten kaytarmadığım için o zamanlar 8 pack vardı bende meikği seviyordum. sonra bırakınca 6 ya düştü idare ediyoz. keşke zamanında dam akıllı yiyip kaytarmasaydım daha iyi bir başlangıç yapardım

Back
Yukarı