Glutes (popo) kaslarınızı çalıştırıyor musunuz?

glutes (popo) bölgesini çalıştırıyor musunuz?

• Total voters
    124
Deadlift, squat hariç olarak sadece bı kaslar için bı hareket uygulamıyorum. Ama bu hareketleri yaparken o bölgeye de konsantre oluyorum.

Ayrıca kızların en önem verdigi kas grubudur lafını ben, yiyip içip oralarını büyütmüş şişman adamların kendilerini kandırmaları olarak görüyorum.

Deadlift, squat hariç olarak sadece bı kaslar için bı hareket uygulamıyorum. Ama bu hareketleri yaparken o bölgeye de konsantre oluyorum.

Ayrıca kızların en önem verdigi kas grubudur lafını ben, yiyip içip oralarını büyütmüş şişman adamların kendilerini kandırmaları olarak görüyorum.

sevgili bbacemi ; zaten kızlar büyük popo sever demediler. yanlış anlamışsınız sanırım. kızlar ilk popoya bakar dediler, buda doğrudur. ama iriliğine değil sanırım şekline olsa gerek ( yuvarlaklığı hoşlarına gidiyor herhalde), bayanlara sormak lazım bu konuyu ben tam bilemeyeceğim :).

haftada 3 gün şundan :) Programımdan alıntı;
Hamstring Glute Bridge 1x20 1.Grup (Pzt.- Çar.- Cuma)
https://www.youtube.com/watch?v=SoQj0SaOGHI

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 00:41 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:34 ----------

başımdan geçen bir anektodu da aktarayım :) 2008 yılında kds ameliyatı oldum, belden aşağısını uyuşturdular, bayan doktor 'o sarı şeyler ne' diye sordu yanındaki uzmana, tabi beni kesmişler uzman doktor onlar 'kas' dedi :) pek çok kez kds ameliyatına girmesine rağmen bu kadar belirgin kas görmemiş :lol:

Son düzenleyen: Moderatör:

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 00:41 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:34 ----------

başımdan geçen bir anektodu da aktarayım :) 2008 yılında kds ameliyatı oldum, belden aşağısını uyuşturdular, bayan doktor 'o sarı şeyler ne' diye sordu yanındaki uzmana, tabi beni kesmişler uzman doktor onlar 'kas' dedi :) pek çok kez kds ameliyatına girmesine rağmen bu kadar belirgin kas görmemiş :lol:

Ameliyattan sonra doktorla biseyler yasadıysan yarından tezi yok popo çalışmalarını maksimuma getiriyorum.dumbelllls

Ameliyattan sonra doktorla biseyler yasadıysan yarından tezi yok popo çalışmalarını maksimuma getiriyorum.dumbelllls

:) ameliyat zaten enteresandı, eski sevgililerdi ve beni kesip biçerken ilişkileri hakkında konuştular, ama hatun pek yüz vermedi uzman doktora :) hipokrat yemeninden ötürü olacak iş değil zaten, ayrıca kendi adıma utanç verici bir durumdu, neyse ki kas mevzusu biraz egomu tamir etti :D

Herkez kizlar karin kaslarindan hoslaniyor diye karin kaslarina abaniyor halbuki kizlarin ilk bakdigi bölge kalcadir iyi sert ve giydiginiz jeani dolduran bir kalcaniz varsa her turlu gideriniz vardir:).

Yorumu yeni gordum ve kesinlikle katiliyorum.

Bunu okurken cevremdeki hatunlarin konusmalarini duyar gibi oldum. Gercekten benim cevremde de hatunlarin ilk baktigi yer kalca. Hafif disari cikik ve sert olmasina dikkat ediyorlar. :)

Ayrica soruya gelirsek, quad'lara vuran tum hareketler gluteal kaslara da vurur. Squat'i bacaklari acarak ve ass to the grass squat seklinde yaparsaniz birincil olarak etkilenen kas grubu da yine glutes olur. Ayriyetten glute ham raise falan yapan oldugunu da sanmiyorum hic.

Son düzenleme:
Yorumu yeni gordum ve kesinlikle katiliyorum.

Bunu okurken cevremdeki hatunlarin konusmalarini duyar gibi oldum. Gercekten benim cevremde de hatunlarin ilk baktigi yer kalca. Hafif disari cikik ve sert olmasina dikkat ediyorlar. :)

Ayrica soruya gelirsek, quad'lara vuran tum hareketler gluteal kaslara da vurur. Squat'i bacaklari acarak ve ass to the grass squat seklinde yaparsaniz birincil olarak etkilenen kas grubu da yine glutes olur. Ayriyetten glute ham raise falan yapan oldugunu da sanmiyorum hic.

:) O kadar emin olma khephnes :) Glute hareketlerim arasinda bacak gununde muhakka bir egzersiz olur, bu GLute machine , lunges, walking lunges, Tire push ve evet :) Sirasi geldiginde glute ham raise de yapiyorum, ayda bir bazae daha nadir olsa da yapiliyor, glutelarim hazinemdir :)

Lunges varyasyonlarinin tamami oncelikle quad'lara vuruyor, onlari haric tuttum ancak onun disinda primary olarak gluteal kaslara vuran hareketlerden en azindan birini -glute ham raise gibi- yapiyorsan takdir edilesi gercekten. :)

Ben squat yaparken ayaklari biraz genis acip ass to the grass seklinde egildigim icin glute'lere fazlasiyla vuruyor, dolayisiyla direkt glutes'e vuran bir hareket yapmiyorum.

Thigh Abduction makınesı var salonda ıc ve dıs ıcın popoyu calıstırıyormus onu ekdım bacak programıma. bırde sırt calısırken deadlift yapıyorum o da popomu kasıyor hıssedıyorum yanı. onun dısında yok .D ama sanırım yeterlıdır ???

ayakta iken Biryere dayanın sonra topa şut çekerkenki hareketi yapın
Yani bacağınızı geriye doğru kaldırıp indirin
İlerde bu hareketi lastikle destekleyebilirsiniz
Mümkün mertebe beli oynatmayın
Kalçanızın yandığını hissedin
Muhteşem şekilde kalça çalıştırırsınız
Resmen iğne yemiş gibi olursunuz

şimdi düşününce o sarı şeylerin yağ olması gerekiyor, hay ben böyle doktorun a32 :)

Özel olarak popoyla ilgilenmedim ama Yaprıgım air Alert 3 programı popo bacak felan komple çalıştırıyo :D

Bu hareketi bugün programıma ekledim baya etkili

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=JQXgnA4606o[/YOUTUBE]

Aşağıdaki gibi yapmak isterdim ama imkanı yok heralde :D

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=xO5WVJGVJ2w[/YOUTUBE]

Back
Yukarı