Glutes (popo) kaslarınızı çalıştırıyor musunuz?

glutes (popo) bölgesini çalıştırıyor musunuz?

• Total voters
    124

letsev

Üye
evet sevgili forum üyeleri kaç kişi ayrıca bir glutes idmanı yapıyor merak ediyorum. orasıda bir kas gurubu sonuçta.

Bacak idmanlarima walking lunges ve birkac glutes etkili hareket ekliyorum, kalcamin yapisi konusunda guzel feedbacklar aldim bayanlardan gecen kisin ektiklerimin meyvesini topluyorum.

Hayır, squat yaparken sonuçta kasılıyor o kadar yeterli :)

Glutes hareketleri su sekilde gozden gecirilebilir:

http://www.bodybuilding.com/exercises/finder/lookup/filter/muscle/id/14/muscle/glutes

Letsev yetkin varsa basliga eklemen de fayda var, kimilerimiz yapiyor farkinda olamiyor olabilir :)

malesef yetkim yok brhmcr :), bilmeyenlerinde olduğu bir gerçek ama çoğu insanda aynı bacak idmanında olduğu gibi glutes kaslarının büyümesinden korkuyor. sanırım kadınsı bir görüntü olacak sanıyorlar bilemiyeceğim. oysaki ne alaka değil mi:)sadece bir bayan üye sormuştu en etkili hareketlerden birini önermiştim. gerekirse ayrı bir başlık açıp detaylı görüntü ve resim ile bilgi verilip alınabilinir.

Erkeklerde genel kani glutelarin cok da onemli olmadigi (bayan persperktifinden), Absler omuz genisligi vs hep on planda gibi goruluyor.Ancak bayanlari etkileme konusunda erkek kalcasi cok onemlidir.Pek cok bayan kalcaya onem vermektedirler. Dolgun (en azindan jeansi dolduran) sert bir kalca ciddi anlamda artilar getirmektedir. Squat her ne kadar gluteslere vursada farkli duruslari cok daha vuracaktir. Orn deep squad, sumo squat, cok genis bacaklar acilarak yapilan squatlar :)

Glutesler önemlidir , çevrede cok var glutes kanseri olan badi severler veya löp löp savrulan glutesler.
Glutes dedigin taş gibi olacak , extra calısılmalı önem verilmeli
@brhmcr cok haklı bayanların bencede oncelık verdıgı bölgelerden biri.

Glutesler için kısaca sevgili gs başkanımız "Ünal Aysal" tabiri ile pastanın çileği diyebilirz .Hani pasta olmadıktan sonra ne yapsınlar glutesleri.

Sumo deadlift ve walking dumbell lunges güzel etkiliyor. Programda squat da varsa o bölge yeterince etkilenecektir.

Sumo deadlift ve walking dumbell lunges güzel etkiliyor. Programda squat da varsa o bölge yeterince etkilenecektir.

Lunge hareketinde sol kuyruk sokumunun orada inanılmaz bir ağrı oluyor bende kramp gibi,sebebi ne olabilir ? Sırf bu yüzden bacak programımda değişiklik aramama rağmen Lunge hareketini yapamıyorum ne bar ne dumbbell ile.

Formu düşündüm ama aklımda birşey canlanmadı. Yine de bir iki yorum yapabilirim sanırım...

Bacağı tam öne atıp, aşağı inerken attığınız bacağın yere paralel olduğu anda diğer bacağın dizinin de yere değecekmiş gibi olduğundan emin olmak lazım. Ama dizi yere değdirmeyin. Bunu yaparken gövde dik olmalı.

Belki walking lunges yaparken hani attığınız bacağın yanına diğer bacağı çekerken formu bozuyor olabilirsiniz. Eğer öyle birşey varsa veya vücutta dengesizlik oluyorsa walking değilde olduğunuz yerde bir sağ, bir sol bacağı atarak deneyin isterseniz?

Bunlar haricinde şimdilik aklıma birşey gelmiyor gerçekten.

Formu düşündüm ama aklımda birşey canlanmadı. Yine de bir iki yorum yapabilirim sanırım...

Bacağı tam öne atıp, aşağı inerken attığınız bacağın yere paralel olduğu anda diğer bacağın dizinin de yere değecekmiş gibi olduğundan emin olmak lazım. Ama dizi yere değdirmeyin. Bunu yaparken gövde dik olmalı.

Belki walking lunges yaparken hani attığınız bacağın yanına diğer bacağı çekerken formu bozuyor olabilirsiniz. Eğer öyle birşey varsa veya vücutta dengesizlik oluyorsa walking değilde olduğunuz yerde bir sağ, bir sol bacağı atarak deneyin isterseniz?

Bunlar haricinde şimdilik aklıma birşey gelmiyor gerçekten.

Durduğum yerde yapıyorum Lunge hareketini ama dediklerinize dikkat edeceğim bir sonraki denememde.Umarım halledebilirim sorunu.

Back
Yukarı