Glisemik indeksi 0 olan gıdalar

Patlıcan ve bamyadan nefret ederim ama diğerlerini çok severek yerim

bide sarımsaklı bir şeyler(cacık) yedikten sonra müthiş bir şekilde tatlı çekiyor canım
bu sadece bende mi olan bi durum yoksa benle aynı kaderi paylaşan var mı..
 
Patlıcan için önerim yağsız dana kıymasıyla fırında pişirdikten sonra yoğurtla tüketmenizdir. Süper oluyor. Bamya konusunda bende katılıyorum. Lakin çok nadir de olsa güzel bamya olabiliyor. Mevsiminde bazen çok tatlı oluyor.

Bu arada bir dip not. Glisemik indeksi düşürmenin bir yolu da o gıdayı soğutmak, az pişirmek, üzerine limon sıkmak veya sirke dökmektir. Yoğurtla karıştırmakta gi yi düşürmektedir. Bu da benden bir tüyo olsun. (Gi ile ilgili kafayı yediğim için :)
 
Back
Yukarı