Glisemik indeksi 0 olan gıdalar

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve jimraynor tarafından 22 Eylül 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. jimraynor
    Offline

    jimraynor Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.466
    Beğenileri:
    961
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Endüstri Mühendisi
    Yer:
    Antalya
    Glisemik İndeksi Sıfır Olan Gıdalar:

    Salatalık, patlıcan, hindiba, rezene, sarımsak, yeşil fasulye, pırasa, marul, mantar, bamya, yeşil soğan, turp, kabak, ıspanak, brokoli, lahana, karnabahar, domates.


    Meyvelerden Avakado, limon, ahududu.


    Kaynak: http://www.ailem.com/templates/library/1758.asp?id=13906
     
    Azi, umutn, rabesantrata ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  2. kujum
    Offline

    kujum Üye

    Katılım:
    12 Kasım 2008
    Mesajlar:
    153
    Beğenileri:
    43
    Ödül Puanları:
    38
    Patlıcan ve bamyadan nefret ederim ama diğerlerini çok severek yerim

    bide sarımsaklı bir şeyler(cacık) yedikten sonra müthiş bir şekilde tatlı çekiyor canım
    bu sadece bende mi olan bi durum yoksa benle aynı kaderi paylaşan var mı..
     
  3. jimraynor
    Offline

    jimraynor Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.466
    Beğenileri:
    961
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Endüstri Mühendisi
    Yer:
    Antalya
    Patlıcan için önerim yağsız dana kıymasıyla fırında pişirdikten sonra yoğurtla tüketmenizdir. Süper oluyor. Bamya konusunda bende katılıyorum. Lakin çok nadir de olsa güzel bamya olabiliyor. Mevsiminde bazen çok tatlı oluyor.

    Bu arada bir dip not. Glisemik indeksi düşürmenin bir yolu da o gıdayı soğutmak, az pişirmek, üzerine limon sıkmak veya sirke dökmektir. Yoğurtla karıştırmakta gi yi düşürmektedir. Bu da benden bir tüyo olsun. (Gi ile ilgili kafayı yediğim için :)
     
    Azi ve kujum bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş