Glisemik İndeksi Sıfır Olan Gıdalar: Salatalık, patlıcan, hindiba, rezene, sarımsak, yeşil fasulye, pırasa, marul, mantar, bamya, yeşil soğan, turp, kabak, ıspanak, brokoli, lahana, karnabahar, domates. Meyvelerden Avakado, limon, ahududu. Kaynak: http://www.ailem.com/templates/library/1758.asp?id=13906
Patlıcan ve bamyadan nefret ederim ama diğerlerini çok severek yerim bide sarımsaklı bir şeyler(cacık) yedikten sonra müthiş bir şekilde tatlı çekiyor canım bu sadece bende mi olan bi durum yoksa benle aynı kaderi paylaşan var mı..
Patlıcan için önerim yağsız dana kıymasıyla fırında pişirdikten sonra yoğurtla tüketmenizdir. Süper oluyor. Bamya konusunda bende katılıyorum. Lakin çok nadir de olsa güzel bamya olabiliyor. Mevsiminde bazen çok tatlı oluyor. Bu arada bir dip not. Glisemik indeksi düşürmenin bir yolu da o gıdayı soğutmak, az pişirmek, üzerine limon sıkmak veya sirke dökmektir. Yoğurtla karıştırmakta gi yi düşürmektedir. Bu da benden bir tüyo olsun. (Gi ile ilgili kafayı yediğim için