glisemik indeks ? kompeks karbon ? insülin ? gluten ?

kompleks karbonhidrat olarak ne alıyorsunuz ? ben genelde esmer pirinç yada basmati pirinç yiyiroum ... ama basmati çok pahalı onun tarzında pirinçler var uzun jasmin pirinç olsun pilavlık ithal pirinç olsun bunlar onun yerini tutar mı ? glisemiks indeksi nedir bunların biliyor musunuz ? bulgur da gluten içerdiği için çokyemek istemiyorum ama pirinç yiceksem içine az da olsa kepekli bulgur atarımki lif oranı artsın geç emilsin insülini zıplatmasın diye sizce doğru mu yapıyorum ? çok karmaşık bi iş bu ya etrafımda da kimse yok bilen beslenme okuyan arkadaşlarım bile bilmiyor :) yanlış beslenmek istemiyorum
 
Jasmine pirinçin glisekmik indeksi 90-100 arası diye hatırlıyorum en yüksek glisemik indekse sahip pirinçlerden biri.
Kırık pirinçlerin de yine glisemik indeksi yüksek.
Uzun taneli pirinçlerin glisemik indeksi düşük.
Geç sindirilmesini istiyorsan yanına protein, yağ, lif eklemesi yapabilirsin. Bunlar sindirimi yavaşlatırlar.
 
Jasmine pirinçin glisekmik indeksi 90-100 arası diye hatırlıyorum en yüksek glisemik indekse sahip pirinçlerden biri.
Kırık pirinçlerin de yine glisemik indeksi yüksek.
Uzun taneli pirinçlerin glisemik indeksi düşük.
Geç sindirilmesini istiyorsan yanına protein, yağ, lif eklemesi yapabilirsin. Bunlar sindirimi yavaşlatırlar.

jasmine de uzun taneli aslında baldo 90 100 dür jasmine 60 diye biliyorum ... yanına kepekli bulgur dışında ne önerirsin yağ için birde tavuk göğsü yiyiroum genelde proteinsiz yemem ama senin çnerin nedir ?[DOUBLEPOST=1402171815][/DOUBLEPOST]
karabuğday tavsiye ederim hem tok tutar hem g.i düşük.

bi denicem umarım ucuzdur :)
 
Ben olsam pirinci pişirirken içine bir yemek kaşığı tereyağı eklerdim, hem sindirimini yavaşlatır hemde muazzam bir tat veriyor. Yanında da tavuk göğüsü yada hindi göğüsü.
 
Back
Yukarı