Gelişimim durdu artık büyümüyorum.

Merhaba, Ben 23 yaşındayım. 17 yaşından beri spor yapıyorum tabi arada bıraktım devam ettim şeklinde çok oldu. Son 7 aydır hiç sporu bırakmadım ve beslenme,uyku gerçekten çok iyi. Lükste besleniyorum her gün öğün atlamadan muzum,somonum,bifteğim eksik olmuyor takviyelerimide alıyorum glutamine,bcaa,protein,amino,nox. Fakat son 4 aydır vücudum aynı ölçümlerde hiç bir değişiklik çıkmıyor. Vücudum gayet iyi. 40 cm kol,125 cm omuz, 109 cm göğüs ve 83 cm belim var. Karın kaslarım adonislerim şeklim gerçekten çok iyi ama kaldı burda daha fazla gitmiyor. Ben sorunun İdman Programımda olduğunu düşünüyorum iki ayda bir programı değiştiriyorum fakat çalışma şeklim hep aynı oluyor. Göğüs ön kolsa mesela göğüs arka kol olarak yapıyorum ve idman sonrasına karını ekliyorum. Büyük kas gruplarına 5-6 küçüklere 4 haraket çalışıyorum. Çalışma programında köklü bir değişim yada haraket sayısını düşürme yoluna mı gidilmeli sizce ? Fikirleriniz nelerdir ?

bence senin gelişimin durmasını sona gelmişsin çalışma antreman olarak. şuanki çalışma ve beslenmen ile sabit kilonda devam edersin dediğin gibi programı değiştirmen lazım beslenmeyi de kendine göre düzenlemen lazım ne yapıcağına bağlı olarak hareket sayısını düşürüp daha ağır girmeye başlamalısın

Temiz büyümeye çalışıyorum. Karın kaslarını kaybetmeden mesela kolu 40 tan 42,43 e çekmek istiyorum fakat bir türlü olmuyor. Haftada 5 gün idmana gidiyorum dediğim gibi göğüs-önkol sırt-arkakol omuz-bacak şeklinde. Nasıl bir idman yapmalıyım bu raddeden sonra? Tek bölge+cardio mu girsem yoksa çift bölge girip devam mı etsem ya da başka bi program mı izlesem bilemedim.

bence tek bölge girmelisin kardiyoyla beraber tek bölge girersin o bölgeye daha iyi yoğunlaşır daha iyi gelişmesini sağlarsın yani bunu benden iyi bilirsin yani

bölgesel çalışarak bu kadar gelişmen bile mucize tebrik ederim :D bir kaç ay farklı programlar uygula 5x5 veya fullbody gelişimi gözlemle sonra tekrar dönebilirsin.

Arnoldun bir videosu var. Kasların artık rutine alışması ve şok etmen gerektiği üzerinde duruyor. Türkçe çevirisi ile internette mevcut.

Atıyorum göğüs ön kol günü
1-)Bench Press 8 set 6 tekrar ve her sette ağır kiloyla negatiflere yavaş yavaş yap vücudun yaptığın sisteme alıştığı için kaslardaki stresi ve tahribatı artırman gerek ki daha fazla kas lifini uyarasın mantık bu aslında 8 set değil adelen patlayana kadar devam ediceksin dolduğu zaman işlem tamamdır

bölgesel çalışarak bu kadar gelişmen bile mucize tebrik ederim :D bir kaç ay farklı programlar uygula 5x5 veya fullbody gelişimi gözlemle sonra tekrar dönebilirsin.
Arkadaşın 6 yıllık spor geçmişi mevcut ve beslenme, uyku, supplementleri de eksiksiz. Her insanın vücudu antrenman şekillerine farklı tepki verir. Ayrıca bu sporda varsa alt yapı yoksa genetik yatkınlık aktif rol oynar. Bölgeseli ikinci plana itip fullbodye yönelme algısı yaratmayı bırakmalısın bence.

Arkadaşın 6 yıllık spor geçmişi mevcut ve beslenme, uyku, supplementleri de eksiksiz. Her insanın vücudu antrenman şekillerine farklı tepki verir. Ayrıca bu sporda varsa alt yapı yoksa genetik yatkınlık aktif rol oynar. Bölgeseli ikinci plana itip fullbodye yönelme algısı yaratmayı bırakmalısın bence.
göğüs ön kol,(triceps ve biceps aktif oluyor),sırf arka kol,(sırt bicepsi aktif ediyor,arko kol aktif,),omuz bacak(omuz çalışırken triceps tekrar aktif) kolunun neden iyi gelişmediğinin sebebi bunu haftada 2 kere yapsan her gün triceps çalışırsan nasıl gelişcek ki dinlenmek için yeteri kadar zaman alamaz. her gün tek bölge çalışsan dışardan bir ilaç takviyesi almadığın sürece protein sentezin daha çok yavaşlayacak. Fullbody çalışan birisi 1 sene içinde elde ettiğin vücudu elde eder, 2 sene içindede senin hayalini kurduğun vücudu elde eder düzgün ve planlı bir antreman sistemi ve düzgün beslenme ile.
5 yıllık birisi 4 aylık birisiyle aynı ölçülere sahip ve gelişemediğini söylüyorsa aynı şekilde çalışmaya boş yere devam ettirmek ne demek. splitten elde ettiği sonuç bu yani adamın dediği gibi 7 aydır hiç birşey gelişmiyorsa sebepleri saydım.

göğüs ön kol,(triceps ve biceps aktif oluyor),sırf arka kol,(sırt bicepsi aktif ediyor,arko kol aktif,),omuz bacak(omuz çalışırken triceps tekrar aktif) kolunun neden iyi gelişmediğinin sebebi bunu haftada 2 kere yapsan her gün triceps çalışırsan nasıl gelişcek ki dinlenmek için yeteri kadar zaman alamaz. her gün tek bölge çalışsan dışardan bir ilaç takviyesi almadığın sürece protein sentezin daha çok yavaşlayacak. Fullbody çalışan birisi 1 sene içinde elde ettiğin vücudu elde eder, 2 sene içindede senin hayalini kurduğun vücudu elde eder düzgün ve planlı bir antreman sistemi ve düzgün beslenme ile.
5 yıllık birisi 4 aylık birisiyle aynı ölçülere sahip ve gelişemediğini söylüyorsa aynı şekilde çalışmaya boş yere devam ettirmek ne demek. splitten elde ettiği sonuç bu yani adamın dediği gibi 7 aydır hiç birşey gelişmiyorsa sebepleri saydım.
Göğüs + önkol da triceps ve bicepsi çalıştırdık araya dinlenme gününü koyduk ve sırt + arka kol çalışıp yine triceps ve biceps aktif oldu. Sen fullbody de tüm kas gruplarını aktif ediyorsun ve dinlenme gününü koyuyorsun ardından yine tüm kas grupları. Aynı hesaba çıkmaz mı bu durum? Ayrıca kim var 4 aylık 40 cm kol yapan ? Arkadaş muhtemelen yağsız birisi.

Göğüs + önkol da triceps ve bicepsi çalıştırdık araya dinlenme gününü koyduk ve sırt + arka kol çalışıp yine triceps ve biceps aktif oldu. Sen fullbody de tüm kas gruplarını aktif ediyorsun ve dinlenme gününü koyuyorsun ardından yine tüm kas grupları. Aynı hesaba çıkmaz mı bu durum? Ayrıca kim var 4 aylık 40 cm kol yapan ? Arkadaş muhtemelen yağsız birisi.
düzgün protein sentezi için her kas grubunun haftada en az 2 kere çalışması gerekiyor. fullbody ile 3 kere çalıştırman hatta ayarlarsan her kas grubunu haftada 4 kere bile çalıştırabilirsin. arnold gibi gaza gelip kollara 5 egzersiz yapmanın mantığı splitte zaten. 4 ayda 36 cme ulaştı kolum 1 yıl dolduğunda 42 43 e ulaşıcak. sen aralarına dinlenme koyarsan her kas grubu 1 kere çalışmış olucak haftada. ha gider 3 er 3 er bölerek 2 güne ayırsan bir anlamı olabilir. mesela göğüs triceps omuz, diğer gün sırt biceps bacak 1 gün off bölgeselde böyle çalışsan daha mantıklı. ben bölgesel çalışsam böyle yapardım haftada 4 gün böyle çalış 2 gün off yap 1 gün de kardiyoya ayır. ama yok hep aynı mantık her kas grubunu her gün çalıştırın siz yada her kası 1 gün çalıştırın bir zeki sizsiniz her gün 1 kası çalıştır gör :D

Bench,squat, deadlifft 1RM'lerini yazar mısın ?
güç konusunda kendimi güçsüz görüyorum, o yüzden 3 ay sonra 5x5 programını 2 ay uygulayıp tekrar fullbodye dönücem.
kendi çalıştığım ağırlıklar.
Squat 60 kg 10 tekrar 70 kg 5 tekrar tek denemedim hiç
deadlift 60 kg 5 tekrar formumu pek beğenmiyorum ondan ağır girmiyorum iyice oturana kadar.
bench press de 50 kg 10 tekrar 60 kg 5 tekrar.
bundan 2 hafta öncesine kadar hiç yapmadığım egzersizlerdi bunlar yavaş yavaş ağırlıkları yükseltiyorum ben, 1.5 haftadır fullbody yapıyorum öncesindede kendi hazırladığım 2 günlük 1 gün off 1 gün kardiyolu programım vardı .

düzgün protein sentezi için her kas grubunun haftada en az 2 kere çalışması gerekiyor. fullbody ile 3 kere çalıştırman hatta ayarlarsan her kas grubunu haftada 4 kere bile çalıştırabilirsin. arnold gibi gaza gelip kollara 5 egzersiz yapmanın mantığı splitte zaten. 4 ayda 36 cme ulaştı kolum 1 yıl dolduğunda 42 43 e ulaşıcak. sen aralarına dinlenme koyarsan her kas grubu 1 kere çalışmış olucak haftada. ha gider 3 er 3 er bölerek 2 güne ayırsan bir anlamı olabilir. mesela göğüs triceps omuz, diğer gün sırt biceps bacak 1 gün off bölgeselde böyle çalışsan daha mantıklı. ben bölgesel çalışsam böyle yapardım haftada 4 gün böyle çalış 2 gün off yap 1 gün de kardiyoya ayır. ama yok hep aynı mantık her kas grubunu her gün çalıştırın siz yada her kası 1 gün çalıştırın bir zeki sizsiniz her gün 1 kası çalıştır gör :D
Öncelikle üsluba özen gösterelim rica ediyorum. Burası ego tatmin etme, benim fikirlerim doğru olacak yeri değil. Sen kimin doğru yapıp yapmayacağına karar verecek kişi değilsin. Takip ettiğim kadarıyla da bazı fitness kanallarında konuşulanları direkt olarak buraya aktarıyorsun.
Daha yeni başlamışsın ve ne yaparsan yap vücudun olumlu tepki verecektir. Ama gidip 5-10 yıl spor yapmış insana fullbody vermek ne kadar doğru? Bu adam zaten rutine ve kas hafızasına mevcut. Sen 4 ayda 36 cm yaptın diye 1 yılda 42-43 e ulaşması öyle basit bir matematiksel hesap değil. Sporda ne kadar çok vakit geçirdikçe kasların gelişimi o kadar yavaşlayacaktır.
Seninle fullbody-split tartışması yapmayacağım. Her zaman dediğim gibi her insanın vücudu farklı tepki verir sadece algı yaratmamaya özen gösterelim. Bırakalım insanlar her iki sistemi deneyip kendi gözlemlerini yapsın. İyi günler, sağlıklı sporlar dilerim.

Son düzenleme:
güç konusunda kendimi güçsüz görüyorum, o yüzden 3 ay sonra 5x5 programını 2 ay uygulayıp tekrar fullbodye dönücem.
kendi çalıştığım ağırlıklar.
Squat 60 kg 10 tekrar 70 kg 5 tekrar tek denemedim hiç
deadlift 60 kg 5 tekrar formumu pek beğenmiyorum ondan ağır girmiyorum iyice oturana kadar.
bench press de 50 kg 10 tekrar 60 kg 5 tekrar.
bundan 2 hafta öncesine kadar hiç yapmadığım egzersizlerdi bunlar yavaş yavaş ağırlıkları yükseltiyorum ben, 1.5 haftadır fullbody yapıyorum öncesindede kendi hazırladığım 2 günlük 1 gün off 1 gün kardiyolu programım vardı .
Başlık sahibine sormuştum :)

Öncelikle üsluba özen gösterelim rica ediyorum. Burası ego tatmin etme, benim fikirlerim doğru olacak yeri değil. Sen kimin doğru yapıp yapmayacağına karar verecek kişi değilsin. Takip ettiğim kadarıyla da bazı fitness kanallarında konuşulanları direkt olarak buraya aktarıyorsun.
Daha yeni başlamışsın ve ne yaparsan yap vücudun olumlu tepki verecektir. Ama gidip 5-10 yıl spor yapmış insana fullbody vermek ne kadar doğru? Bu adam zaten rutine ve kas hafızasına mevcut. Sen 4 ayda 36 cm yaptın diye 1 yılda 42-43 e ulaşması öyle basit bir matematiksel hesap değil. Sporda ne kadar çok vakit geçirdikçe kasların gelişimi o kadar yavaşlayacaktır.
Seninle fullbody-split tartışması yapmayacağım. Her zaman dediğim gibi her insanın vücudu farklı tepki verir sadece algı yaratmamaya özen gösterelim. Bırakalım insanlar her iki sistemi deneyip kendi gözlemlerini yapsın. İyi günler, sağlıklı sporlar dilerim.
ben sağda solda konularda gördüklerimi değil kendim youtube veya farklı kaynaklardan araştırdığım bilgileri aktarıyorum arkadaşa. adam bir sonuç alamıyorsa illa illa aynı programı yap demek nasıl mantık.planlı bir şekilde hedefi yaydığım için alıcağım sonucu direk yazıyorum. bir sakatlık olmadığı taktirde de bu şekilde olacak zaten. ben define ederken planlı çalıştığım için kas kütlesini arttırmayı başaran birisiyim. bulka bile yeni başladım bana akıl vermeye kalkma o yüzden. arkadaşda istediğini yapar 5 yıl çalışıyor diye split çalışıcak demek nasıl bir mantık. dünyanın hiç bir yerinde yok böyle bir mantık zaten welcome to turkey.[DOUBLEPOST=1478084842][/DOUBLEPOST]
Başlık sahibine sormuştum :)
ben diğer şahıs bana yazdı sanmıştım seni görmedim ikinizdede fotoğraf yok ya o yüzden :D

ben sağda solda konularda gördüklerimi değil kendim youtube veya farklı kaynaklardan araştırdığım bilgileri aktarıyorum arkadaşa. adam bir sonuç alamıyorsa illa illa aynı programı yap demek nasıl mantık.planlı bir şekilde hedefi yaydığım için alıcağım sonucu direk yazıyorum. bir sakatlık olmadığı taktirde de bu şekilde olacak zaten. ben define ederken planlı çalıştığım için kas kütlesini arttırmayı başaran birisiyim. bulka bile yeni başladım bana akıl vermeye kalkma o yüzden. arkadaşda istediğini yapar 5 yıl çalışıyor diye split çalışıcak demek nasıl bir mantık. dünyanın hiç bir yerinde yok böyle bir mantık zaten welcome to turkey.
Ben zaten arkadaşa kaslarını şaşırtmalısın dedim. İlle de splite devam edecek diye bir şey demedim. Ama sen gelip bölgeselde gelişmen mucize vb. bölgeseli hiç bir halta yarayamayan bir sistemmiş gibi gösterebiliyorsun. Sorun da bu zaten. Millete bölgeselin tamamen yanlış, fullbodynin ise doğru olduğunu anlatmaya çalışıyorsun.
Ayrıca sana yada başkasına akıl veren yok ki akıl vermek ne haddime hepimizin akli dengesi çok şükür yerinde ve kendi kararlarımızı alabilecek olgunluktayız diye varsayıyorum.

Son düzenleme:
Bench,squat, deadlifft 1RM'lerini yazar mısın ?

Bench Press : 40 kg başlayıp 12 tekrar, 50kg 10 tekrar ,60kg 8-6 tekrar şeklinde yapıyorum taktığım ağırlıkları yazıyorum barın ağırlığı harici.
Squat: 40 kg başlayıp aynı sistemde 50 kg a kadar arttırarak çıkıyorum.
Deadlift yapmıyorum. Belimde fıtık başlangıcı var beni iyi hissettirmiyor yaptığımda.

Dediğim gibi programda bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Bu gün tek bölge idmanına geçtim ama kafama göre ilerliyorum doğrumu değil mi bilemedim bi türlü. Benim Kür geçmişimde var yani şuan olduğumdan daha iri olduğum zamanlar oldu. Fakat doğal yolla en ufak bir ölçü alamıyorum. Kasları şaşırtmak gerekli. Tek bölge devam mı ediyim sizce yoksa arkadaşın dediği gibi kasları patlayana kadar zorlıyım mı ? :))

Bench Press : 40 kg başlayıp 12 tekrar, 50kg 10 tekrar ,60kg 8-6 tekrar şeklinde yapıyorum taktığım ağırlıkları yazıyorum barın ağırlığı harici.
Squat: 40 kg başlayıp aynı sistemde 50 kg a kadar arttırarak çıkıyorum.
Deadlift yapmıyorum. Belimde fıtık başlangıcı var beni iyi hissettirmiyor yaptığımda.

Dediğim gibi programda bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Bu gün tek bölge idmanına geçtim ama kafama göre ilerliyorum doğrumu değil mi bilemedim bi türlü. Benim Kür geçmişimde var yani şuan olduğumdan daha iri olduğum zamanlar oldu. Fakat doğal yolla en ufak bir ölçü alamıyorum. Kasları şaşırtmak gerekli. Tek bölge devam mı ediyim sizce yoksa arkadaşın dediği gibi kasları patlayana kadar zorlıyım mı ? :))

6 yıllıık spor geçmişin var ama tahmin ettiğim gibi ağırlıkların başlangıç seviyesinde. Şu anda platoya takılmışsın ki platoyu aşman için yapman gereken bir şekilde ağırlıklarını arttırmak.

Programında bir sıkıntı var evet. Tek bölge maalesef doğru değil senin için çünkü yüksek frekanslı bir antrenman programı ile (temel hareketleri haftada 2-3 kere çalışmak) ağırlıklarını arttırmalısın. Bunun için 2-3 ay salt güç çalışıp ağırlıklarını orta seviyeye taşı. Ağırlıkların arttıkça gelişimin de devam edecektir. Güç programını bitirdikten sonra 4 günlük upper lower ya da yüksek hacmi seviyorsan 6 gün push pull legs sistemin geçmen faydalı olacaktır.

Back
Yukarı