Gelişimim durdu artık büyümüyorum.

bölgesel çalışarak bu kadar gelişmen bile mucize tebrik ederim :D bir kaç ay farklı programlar uygula 5x5 veya fullbody gelişimi gözlemle sonra tekrar dönebilirsin.
Her program her kişide işe yaramaz. 6 senelik sporcu için 5x5 vermek mantıksız. @oviedo nunda dediği gibi salt güç çalışıp platoyu yıkması gerek. Ağırlık artmadan tekrar veya seti arttırmak bir yere kadar sonrası mecburen platoyu aşmak gerek kas gelişmi için bu arada pre workout ürünleride kullanabilirsin.

Eğer 1 tekrar maksimumunda vücut ağırlığınızın:

• 2 katı Squat,
  • 1,5 katı Bench Press,
  • 2,5 katı Deadlift yapabiliyorsa doğru 5x5 yapmasına gerek yok da bu arkadaş 6 senelik spor geçmişi olmasına rağmen 4 aydır spor yapan birisiyle aynı ağırlıklarda çalışıyorsa anormal birşeyler var. neyse canı nasıl istiyorsa öyle yapsın

Her program her kişide işe yaramaz. 6 senelik sporcu için 5x5 vermek mantıksız. @oviedo nunda dediği gibi salt güç çalışıp platoyu yıkması gerek. Ağırlık artmadan tekrar veya seti arttırmak bir yere kadar sonrası mecburen platoyu aşmak gerek kas gelişmi için bu arada pre workout ürünleride kullanabilirsin.

Dediklerin doğru fakat 6 senelik sporcuya 5x5 vermek mantıksız söylemi yanlış.

Yaklaşık 7-8 yıllık spor geçmişim var ama liftlerim intermediate. Ve olması gerektiği gibi intermediate programı olan Madcow 5x5'i uyguluyorum.

Eğer 1 tekrar maksimumunda vücut ağırlığınızın:

• 2 katı Squat,
  • 1,5 katı Bench Press,
  • 2,5 katı Deadlift yapabiliyorsa doğru 5x5 yapmasına gerek yok da bu arkadaş 6 senelik spor geçmişi olmasına rağmen 4 aydır spor yapan birisiyle aynı ağırlıklarda çalışıyorsa anormal birşeyler var. neyse canı nasıl istiyorsa öyle yapsın
Dediklerin doğru fakat 6 senelik sporcuya 5x5 vermek mantıksız söylemi yanlış.

Yaklaşık 7-8 yıllık spor geçmişim var ama liftlerim intermediate. Ve olması gerektiği gibi intermediate programı olan Madcow 5x5'i uyguluyorum.

6 senelik sporcu için 5x5 çok çok hafif bir program, illaki güç artışı olacaktır ama kas gelişimi beklememek gerekir. Demek istediğim nokta ileri seviye 5x5 programları olur ama gidipte stronglifts veya ağırsağlam 5x5 in bu seviyelerdeki sporculara gelişim sağlamadığını gözlemledim çevremden. Bence madcow orta seviye 5x5 ideal olabilir.

zaten o söylediğim ağırlıkları kaldıramıyorsa onu önerdim eğer tek tekrarda daha yüksek kaldırabiliyorsa sitede daha üst programlarda mevcut
Lyle McDonald Programı yada daha üst seviye
Ağırsağlam 3×5 Programı mevcut.

6 senelik sporcu için 5x5 çok çok hafif bir program, illaki güç artışı olacaktır ama kas gelişimi beklememek gerekir. Demek istediğim nokta ileri seviye 5x5 programları olur ama gidipte stronglifts veya ağırsağlam 5x5 in bu seviyelerdeki sporculara gelişim sağlamadığını gözlemledim çevremden. Bence madcow orta seviye 5x5 ideal olabilir.
Hipertrofide tek belirleyici etken tekrar set sayısı değildir.
Neyse, konu sahibine önerim ise http://symmetricstrength.com/ sitesinden seviyesini öğrenip ağırlık arttırmaya yönelik dizayn edilmiş bir program uygulamasıdır. Gücünü arttrıp ki bu esnada kas gelişimi de olacaktır ( kas gelişimi için kilo artışı esastır) platoyu geçmesi ve yüksek hacimli programlara geçmesidir.

Back
Yukarı