Gelişimdeki Olağandışı Duraksama

Bak bench basiyorsun gogsun,on omzun,arka kolun calisiyor.row vs yapiyorsun biceps,sirt ve arka omuzun calisiyor.yani artik birakin bu split ile kasi haftada 2 kere calisamazsin olayini.eger kisi yeni ise fullb yapsin hatta ileri bile olsa arada full b yapsin.ben full b ye karsi degilim.ama artik full body splitten split full b den iyi tartismasini birakin.
Benim verdigim ornekler de ise kendimi kiyasladigim adamlar 5 yillik adamlar yani bu kiyaslamada ben dez avantajdayim.bak yine diyeceğim kaslar kac kg bastigina bakmaz.gecen bir genc geldi bench basiyordum 60 kg zorlanarak dedi kaliba bak guce bak taktim 120 kg yaptim genc dondu kaldi.unutma kaslar kac kg bastigina bakmaz d.curl,h
Curlde 7.5 kg ile calisiyirum.
Benim anlatmak veya varmak istedigim yer fullbody vs split konusu degil ki
Alt ust vucutta bir split, push pull legste bir split zaten.
Benim demek istedigim sey ise duzgun bir programla vucudumuzu, kaslarimizi guclendirmeliyiz ondan sonrasinda hipertrofi calismalarina gecmeliyiz.
Bundan baska olarak tek bolge splitleri karsi oldugum konu cunku naturel olarak belirli bir seviyeyi asmadigimiz surece fayda getirmeyecegini dusunuyorum. Kendimde ise yaramadi, okudugum arastirmalarda ise yaramadi. Fikrini onemsedigim sporcularda boyle oneriyor.
Senin bahsettigin sey ise biraz time under tension konusuna kayiyor. Olabilir kasi hissederek calismaya kimse kotu demedi zaten. Ancak 50 kg bench press basarak nereye kadar gelisebiliriz? Ronnie coleman salak miydi da agir deadliftler, squatlar giriyordu?

Benim demek istedigim sey ise duzgun bir programla vucudumuzu, kaslarimizi guclendirmeliyiz ondan sonrasinda hipertrofi calismalarina gecmeliyiz.
Bundan baska olarak tek bolge splitleri karsi oldugum konu cunku naturel olarak belirli bir seviyeyi asmadigimiz surece fayda getirmeyecegini dusunuyorum. Kendimde ise yaramadi, okudugum arastirmalarda ise yaramadi. Fikrini onemsedigim sporcularda boyle oneriyor.
Senin bahsettigin sey ise biraz time under tension konusuna kayiyor. Olabilir kasi hissederek calismaya kimse kotu demedi zaten. Ancak 50 kg bench press basarak nereye kadar gelisebiliriz? Ronnie coleman salak miydi da agir deadliftler, squatlar giriyordu?
Boşa zamanını harcama müdür. Anlamak istemeyene anlatamazsın. Bilale anlatır gibi örnek verdim adam gene aynı. He de geç :)

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1.tek bolge split kotu kotu degildir sen gidipte 2 saat idman edersen evet kötü olur.tekrar diyim ben tek bolge splitin savunucusu degilim.ayrica evet split seviyeye bagli olur zaten kimse 20 cm kolu olan 50 kg lik kisiden tek bolge yapmasini istemez.sunu da yazayim protein sentezi 36-48 saat surer olayi çok eksik bir konu vucut o kadar akilsiz degil.isin icine beslenme,genetik,supplement vs de giriyor ayrica.
2.50 kg ile nereye kadar gelisicez demissin.ben git hep 50 kg calis demiyorum elbette agirlik arttirilmali ama sinir sistemini yormak var kaslarini yormak var.yani gidipte 4-5 tekrar ile agirlik arttirmaktansa 10-15 tekrar da agirlik arttir.
3.ronnie ye gelecek olursak bak cogu profosyonel o kilolari gosteris icin basiyor.insanlara motivasyon olsun diye.evet bazilari hard body yapiyor serdar aktolga gibi.ama emin ol o mr olimpialar vsler hepsi pump idmani yapiyorlar.[DOUBLEPOST=1541165612][/DOUBLEPOST]
1.tek bolge split kotu kotu degildir sen gidipte 2 saat idman edersen evet kötü olur.tekrar diyim ben tek bolge splitin savunucusu degilim.ayrica evet split seviyeye bagli olur zaten kimse 20 cm kolu olan 50 kg lik kisiden tek bolge yapmasini istemez.sunu da yazayim protein sentezi 36-48 saat surer olayi çok eksik bir konu vucut o kadar akilsiz degil.isin icine beslenme,genetik,supplement vs de giriyor ayrica.
2.50 kg ile nereye kadar gelisicez demissin.ben git hep 50 kg calis demiyorum elbette agirlik arttirilmali ama sinir sistemini yormak var kaslarini yormak var.yani gidipte 4-5 tekrar ile agirlik arttirmaktansa 10-15 tekrar da agirlik arttir.
3.ronnie ye gelecek olursak bak cogu profosyonel o kilolari gosteris icin basiyor.insanlara motivasyon olsun diye.evet bazilari hard body yapiyor serdar aktolga gibi.ama emin ol o mr olimpialar vsler hepsi pump idmani yapiyorlar.
Sunu da diyim agir kg lerde calismanin bir kotu yani da eklem sakatligi riskidir.

Back
Yukarı