Gazeteci Hrant Dink silahlı saldırıda öldü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan boxer
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
boxer dedi:
sarc4stic dedi:
bukatto dedi:
sarc4stic dedi:
Yani eğer demişse, milliyetçi birinin kendini kaybedip, lafı söyleyen kişiyi öldürmesi anlaşılabilir? Bu işler böyle çözülür yani? Tahrik olmuş sonuçta?

sarc ne demek istediğimi anlayarak mı soruyorsun bu soruları?

aklı esen birinin, gidip bir insanı öldürmesi beni ilgilendirmiyor.

zaten, böyle konuştuysa ölümü haketmiştir diye bir şey de yazmadım.

sadece tahrik edici dedim.

bu sözleri söylemesi (-ki söylediyse eğer) seni tahrik etmiyorsa o da senin sorunundur.

dimi?

Sorduğum soruların cevabını biliyorum tabii ki. Sadece duymak istiyorum. Tahrik olmak ayrı, birini bundan dolayı vurmak(daha doğrusu öldürmek) farklı. Her tahrik olan cinayet işlese nüfusumuz bu kadar olmazdı herhalde? Zaten mesajım senden çok boxer'a idi, o da "ölmeyi haketti" dedi, cevabımı aldım yani.

Herkesin tepkisi farklı olur, biri bana gelip(tahrik amaçlı) "Türk kanı kirli" dese, "He aslanım tabii" der çeker giderim, niye kaale alma gereği duyayım? Buna karar verecek biri mi? Hayır, o zaman? Hele bunun için birini vurmak?

2007 Türkiyesi böyle mi olmalı?
Ben Dink bu sözleri söyledi demedim.Ogün'ün sorgusunda Dink'in bu sözleri söylediği için öldürdüğünü söyledim.Hatta Dink bu sözleri söylemiş olabilir mi dedim.

Ben zaten söyledin demiyorum.

boxer dedi:
Ogün Samast'ın antrenörü de çok zayıf bir karaktere sahip olduğundan bahsetti ayrıca 17 yaşında olmasına rağmen alkol , esrar kullandığından ve çok agresif olduğundan bahsetti.
Ogün de polis sorgusunda Dink'in şu sözlerini cinayetin sebebi olarak gösteriyo "Ben Türkiye'de yaşıyorum fakat Türk değilim Türk kanı pis kandır."Acaba Dink bu sözleri gerçekten söyledi mi?

sarc4stic dedi:
Eğer o lafı söylediyse öldürülmesini hoş mu görmeliyiz yani?

boxer dedi:
Eğer bu sözleri söylediyse bence ölümü haketmiş.

Konu söyleyip, söylememesi değil zaten, sana göre bu lafı diyen birini vurmak normal. Vurgulamak istediğim nokta o. Zaten oöyle bir şey demedi, lafı başka yere çekildi.

Bu adami öldürülmeden önce okurdum.... Yazık oldu. Adam Ermenistana bile gidemiyordu. Korkusundan. Hep Ermeniler ile Türkler için bir ortayol arayışındaydı. Ülkemizde çok görülen ama az bulunan "aydın" sıfatını kesinlikle hakeden biriydi. Yazık. Hrant Dink bizden biriydi. Öldüğünde ayakkabısının altında büyük bi delik vardı. Bu adam diğer gazeteciler gibi "kalemini satarak" elbette 650 Euroluk Prada ayakkabılar giyebilirdi. Ve kalemini satmak isteseydi, elbet onun gibi hassas yerdeki bi gazetecinin kalemine para verebilecek çok güç var bu ülkede.

conanthebarbarian dedi:
http://www.agos.com.tr/ermenikimligi.html

Hepsini okumadım çok uzun. Irkçılık mı istersiniz? Yoksa İslamiyet düşmanlığı mı? Buyrun bakın...

Adam Ermeni asıllı, Türk milliyetçisi olmaması kadar normal bir şey yok.
Adam nasıl Almanya'daki Türkler, dinini, kültürünü korumalı denebiliyorsa, aynı şekilde, Ermeni'ler hristiyan kimliğini ve öz değerlerini korusun diyor.
Bunu dediği için adam ırkçı falan olmaz.
Aynı şekilde, müslüman bir toplum içinde yaşayan Ermenilerin bu sebeple kendine has bir durum içinde olduğunu, yabancı etkileşimden çokça nasiplendiğini söylemesi de yerinde bir tesbit.
Adam o yazıda, Ermeninin kendine saygısını ve kimliğini arıyor.
Türklerle uğraşmayı bırakıp kendi ayaklarınızın üzerinde durun, başka bir millete birşeyi kabul ettirmek yerine kendi içinize dönerek kimliğinizi kazanın diyor.
Hrant Dink'in yazı dili kesinlikle kuvvetli değildi, ancak arabulucu ve iyi niyetli bir adamdı, mücadele insanıydı.
Kendini ifade ederken en yerinde kelimeleri kullandığını düşünmüyorum, ancak iki tarafı kırmayan çözümler araması, ve kimseye yaranmaya çalışmayan dürüst bir adam olması onu değerli kılıyordu...

Karasan dedi:
bukatto dedi:
hernan77 dedi:
millet olarak tahrik edilmeye ne kadar açığız. allah aşkına arkadaşlar, hepiniz az çok okur yazarsınız, internet ile aşinalığınız var. biraz araştırın, okuyun. kulaktan dolma bilgilerlen başkalarını suçlamayın. adamın yazdığı makale ermenni diyasporasına yönelik ve söylediği şey de şu: bırakın türk düşmalığını, bu sizin ,yani ermenilerin, kanınızı zehirliyor. o kanınızı zehirden, türk düşmanlığından, kurtarın ve adam bu sözleri sebebi ile türkiyede türklüğe hakaretten yargılanıp ceza aldı. en geri zekalı bile bu lafların türklüğe hakaret olmadığını anlar.

hernan herşeyi sen biliyorsun dimi?

senin okuman yazman varmı acaba?

bu başlık altında bu adam böyle konuştu diyen varmı?

boxer in, zanlının söylediğini İDDİA ETTİĞİ bir cümle hakkındaki düşüncelerimizi belirttik.

ortada hrant dink i şuçlayan birine ben rastlamadım.

diğer birkaç başlık altında da böyle ukalalık yaptığına şahit oldum. mod arkadaşlar uyarıyormu bilmiyorum ama ben çok rahatsız oluyorum senin bu söylemlerinden.

hepimiz okur yazarız. en azından ben. bilmeden araştırmadan bu forumda yazı yazıp kendimi küçük duruma da düşürmem.

yazılarındaki çıkışların rahatsız edici nitelikte hernan77.

Hernan'ın yazdıklarının her kelimesine olmasa bile büyük bir bölümüne katılıyorum, oldukça kültürlü, düşencelerini akıcılıkla ifade eden bir arkadaş.
"Neler saçmalıyorsunuz" derken ki çıkışına katılmamakla birlikte, liberal bir bakış açısıyla fikirlerini efendice ifade ediyor.
Neden bir insanın fikirlerini ifadesi bu derece rahatsızlık uyandırıyor anlayamadım, sizden farklı olduğu için mi?
Hernan'ın dedikleri sağ görüşte bir insana çok aykırı gelecektir tahmin ediyorum, ancak kendine aykırı bir fikri susturmak değil, bu fikre antitez üretmek marifettir, ya da hiç kaale almayarak cevaplamamak mümkündür.

hernan ın yazdığı yazının içeriğine değildi benim tepkim. bir kaç başlık altında yaptığı çıkışlarındaki üslup rahatsız ediciydi.

veya ben rahatsız oldum.

herkes fikirlerini tabiiki söyleyecek. birilerini susturmak benim haddime düşmez.

karasanın dediği gibi birilerini susturmaya çalışmaksa eğer bu tepki, benim o katilden ne farkım kalıyor peki geriye?

hernan ile ö.m. ile konuşarak kendi aramızda tatlıya bağladık bu tatsızlığı. kendisine de söyledim mesajının içeriğine değil üslübuna tepki verdiğimi.

umarım bundan sonra bu topraklarda böyle saçma sapan bahanelerle cinayetler işlenmez ve bizlerde bu konular hakkında fikir beyan etmek zorunda kalmayız.

barışın, dostluğun ve hoşgörünün hakim olduğu bir ülkede el ele ve kardeşçe, türkü, kürdü, lazı, çerkezi, ermenisi ve rumu daha güzel günlere yürümek dileği ile......

conanthebarbarian dedi:
http://www.agos.com.tr/ermenikimligi.html

Hepsini okumadım çok uzun. Irkçılık mı istersiniz? Yoksa İslamiyet düşmanlığı mı? Buyrun bakın...

Bir kere çıkış noktan yanlış. Hatta 2 yanlışın var. Biri, en başta senin de dediğin gibi, yazının hepsini okumamışsın. Bir yazının bütününü bilmeden aradan belli yerleri alırsan tabii ki istediğin anlam çıkar ortaya. İki, vurgulamak istediğin nokta ne? Irkçılık yada İslamiyet düşmanlığı varsa öldürülmesini meşru mu kılar? Dink'i öldürenler Türkiye'ye ne kadar zarar verdi biliyor musun? Milletini biraz seven bir insanın bu cinayete karşı ayaklanması gerekir.

Hürriyet gibi haber sitelerindeki yorumları okuyorum, bazılarını aklım almıyor. Politika enteresan bir konudur bilirsiniz, herkes uzmandır yani. Takmışlar "Hepimiz Ermeniyiz/Hepimiz Hrant'ız" lafına. Nasıl olur ya ben Türk'üm ve Müslüman'ım diyor. Sanki orada denmek istenen o, verilmek istenen mesaj o. Herhalde Türksün, herhalde Müslümansın. Zaten ağızlarına dolamışlar 2-3 kelime, dönüp dolaşıp onları tekrarlıyorlar, anlamlarını da ne kadar biliyorlar tartışılır.

Arkadaşlar kimsenin bu cinayeti doğru bulması mümkün değildir.kınanması gereken bir olay.Benim kanıma dokunan şey medyanın tavrı günlerce bu olayı konuştular haberler yaptılar hrant dinki kutsal bir kahraman haline getirdiler.Pkk terörüne verdiğimiz şehitlerimizin haberlerini de böyle yapsalardı dünyaya duyursalardı.Gerçekten mağdur olan tarafın biz olduğumuzu,sınır ötesi operasyon konusundaki haklılığımızı dünyaya duyursalardı nasıl olurdu sizce.

Villeneuve dedi:
Arkadaşlar kimsenin bu cinayeti doğru bulması mümkün değildir.kınanması gereken bir olay.Benim kanıma dokunan şey medyanın tavrı günlerce bu olayı konuştular haberler yaptılar hrant dinki kutsal bir kahraman haline getirdiler.Pkk terörüne verdiğimiz şehitlerimizin haberlerini de böyle yapsalardı dünyaya duyursalardı.Gerçekten mağdur olan tarafın biz olduğumuzu,sınır ötesi operasyon konusundaki haklılığımızı dünyaya duyursalardı nasıl olurdu sizce.
Evet çok doğru aynen katılıyorum.

boxer dedi:
Villeneuve dedi:

Aynen katılıyorum diyorsun, ilk cümleye de katılıyor musun? Ya da kınanması gereken bir olay mı sence? Hani ölümü haketmiş ya o açıdan soruyorum.

boxer dedi:
Villeneuve dedi:

bu tarz konularda yorum yapmaktan hep kaçarim forum içinde ama ilk ve son yorumumu yapicam;biz de pkk olaylari gazetelerde çok yazildi,çizildi ama buna karşilik diger bir çok devlet el altindan teröre çanak tuttu.bu adamlarin aradigi bize karşi terör hareketi degil(zaten el altindan destekliyorlar), bizim yaptigimiz kötü hareketler yani böyle cinayetler.bilmem anlatabildim mi...

Ne Hrant Dink cinayetini nede baska bir cinayeti normal bir insan olarak tasvip etmek kimseye yakısmaz ..nerden bakarsaniz uzuntu verici bir durum ve herkes tarafindan kinanmasi gerekir..

Cinayetin islendigi aksam TV kanallarinda zap yapiyorum, birden kanal 7 de Nazli Ilicak'in yakin gecmiste olmasi muhtemel bir programi gozume carpti ve konusmacilar arasinda Hrant Dink var..konusuyor..birebir yazmam imkansiz ama özetle Hrant Dink 1915 trajedisinin bir Soykirim olduguna kisisel olarak kesinlikle inandigini, BMnin soykirim icin gerekli gordugu 4 maddenin 3,5 unun mevcut oldugunu , Soykirim olmadiysa 10.000 yildir bu topraklarda yasayan isanlarin nerde oldugunu ve TC hukumetinin bunu kabul etmesi gerektigini soyledi..

Ayrıca Hrant Dink 13 Subat 2004 'te : "Türk'ten bosalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan Ermenilerin Ermenistan ile kuracakları asil damarda mevcuttur" dedimi.. dedi..peki varsayalim yanlıs anlasıldı veya bu cumle cimbizla secilmis bir kisim ..peki merhum bu konuda bir ozur diledimi? Yanlıs anlasildigi konuda samimi olarak kendini temize cikarma cabalari icinde oldumu olmadimi? Ben duymadim.. Hrant Dink Turkluge hakaretten yargilanip 6 ay hapis cezasina carptirildimi..evet !

Cinayet olayina kesinlikle karsi durdugumu bir kere daha belirterek sunu herkese soylemek isterim.. Medyada kopartilan yaygaraya bakarak oldurulen kisinin kimligi konusunda beynimiz perdelenmekte!..

Oldurulen kisi Hrant Dink mahallemizde yasayan, herkesin dostu, herkese iyilikler yapan , kimsesiz cocuklara hediyeler veren, insanlarin yardimina kosan, iyilik timsali herkesin tonton yanakli Ermeni bakkal amcasi veya terzi amcasi yasli ihtiyar degildir..

Hrant Dink Guneydoguda kis kıyamet gece gunduz demeden daglarda teroristlerle mucadele eden , hergün aileleriyle beraber olup dirilen 20-25 yas grubu 200.000 gencecik askerlerimize yalinayak basikabak bireysel olarak lojistik destek saglayan gonullu bir TC vatandası Ermeni milis gucu kahramanida degildir..

Hrant Dink bir Demokrasi sehidi de degildir..oyledir diyenleri ispata davet ediyorum..Yalaka medyanin dedigi gibi kahraman veya yigit olmasi ise ne taraftan baktiginiza bagli olarak degisen goreceli bir kavramdir..Baris guvercinimidir? Bence degildir cunku..

1915 olaylarinin Soykirim olduguna inanan bir kisi bence TC'ye yani Turk milletine savas acmis demektir..Savasta biliyorsunuz asker ondedir ve savasir gorunur ama onun lojistigini saglayan gorulmeyen bir suru kuvvet vardir..kimi propoganda yapar, kimi savasanlarin yemegini yapar, kimi elbisesini diker vs vs..

Hrant Dink;in bende bıraktigi izlenim; Ermeni Diasporasina, TC nin;Soykirimi kabulu icin ilimli gorunum altinda calısmalar yapan bir Ermeni milliyetcisi neferi oldugu seklindedir...dolayisiyla atesle oynamaktaydi...ılimli gorunum vermesi baris guvercini oldugundan degil TC ile Diaspora arasinda dialog kurma gibi bir misyonu oldugundandir..Zira Ermeni Diasprasinin Büyük Ermenistan rüyasını gerçekleþtirmek için uygulamaya koydukları "Dört T" seklinde adlandırılabilecek olan plan su dört kavrama dayanmaktadır: Tanıtım, Tanınma, Tazminat ve Toprak... Buna göre, sözde Ermeni sorunu tüm dünyada terör yoluyla "tanıtılacak", sözde iddialar dünya kamuoyunca kabul edilip Türkiye tarafından "tanınacak", sözde soykırımdan dolayı Türkiye'den "tazminat" alinacak ve "Büyük Ermenistan" sınırları içerisinde yer aldıgı iddia edilen "toprak" parçası Türkiye'den koparılacaktır!.

TC kanunlarına karsi gelen herkes hak ettigi cezayi Turk Hukuk sistemi icerisinde almasi gerekiyor..Yoksa kamu vicdani hergün yaralaniyor ve bunlarin cezasiz kalmasi bazilarinda maalesef adaleti kendilerinin uygulamalari gerektigi gibi bir his uyandirabiliyor,buda maalesef istenmeyen, uzucu sonuclara yol aciyor..

Sabahattin

her ne sebepten olursa olsun, bir insan arkasından vurulmayı haketmez, düşman bile olsa.

beni bu olayda en çok üzen, bu kişinin arkasından vurulmasıydı.

vuran şahıs, yine olsa yine yaparım diyor. yani gurur duyduğunu ifade ediyor.

onun yaptığı tam bir hainliktir ve tam bir korkaklıktır.

korkaklığıyla övünsün şimdi.

Enteresan bir konu "4T", böyle birşey milletler hukukunda ne derece olası, bunun araşıtırılması lazım.
Ben Ermenilerin 1915 yılında yaşadıkları konusunda özeleştiri yapılması ve durumun bizlere daha net anlatılması taraftarıyım.
Ancak, bu işin sonucu, yani 1915 olaylarının bu derece kurcalanmasının altında yatan şey toprak talebi olacak ise, bu konuda çok dikkatli olunması gerekiyor elbette.
Bilmem farkında mısınız ama, bırakın dünyaya, kendi insanına birşey anlatmak konusunda ciddi sıkıntıları olan bir ülke konumundayız.
Hangisi doğru?
1915 olayları en sonunda bizlere toprak kaybettirebilir mi?
Ancak bir diğer açıdan bakınca, herşeyin üzerini bu derece bastırmak, kapatmaya çalışmak bize uzun vadede bir fayda getirebilir mi?
O yıllarda yaşananları yaşamadığımız için olayın boyutunu bilemeyiz.
Benim aklımı hep kurcalayan birşey vardır, benim baba tarafım Erzincan, Eğin'lidir, oralardan olanlar bilir, oradaki köy isimleri hep Ermenicedir, sebebi oralardaki yerleşim yerlerinde ağırlıklı olaran Ermeniler yaşıyordu, şimdi ise hemen hemen hiç Ermeni yoktur.
Zorunlu göç sırasında çok büyük bir çoğunluğunun ölmesi, o yıllardaki (1915) hükümetin bir yanlış yaptığını gösteriyor.
Bizim kendimizi savunma şeklimiz, Ermenilerin bizleri arkadan vurduğu(bir bölümünün), ancak buna karşılık olarak özellikle yaşlıların ve çocukların öleceği bir zorunlu göç dalgası yaratmak göç dalgasına tutulan taraf için bir insanlık suçu olarak adlandırılabilir.
Ancak, gene bir diğer açıdan, savaş koşullarının kendine özgü durumu vardır.
Amerika'nın Japonya üzerine iki atom bombası atması, ve tüm dünyanın bu olaya seyirci kalması, "savaş koşullarına" bir örnek.
Adalet güçlüleri kollayan bir mekanizma.
Özeleştiri yapalım derken kendimizi ezdirmemiz gerçekten çok yanlış olur, bunu kabul ediyorum.
Hrant Dink'in yazdıklarını ve söylediklerini ise hainlik olarak görmüyorum, zira adamın kendi insanlarının başına gelenleri sorgulamaya sonuna kadar hakkı var.
Asıl mesele bizim kendimizi savunacak konumda olmamız, sorgulayan insanları hain ilan etmemiz değil.

Karasan adam karma evliliğe karşı. Irkçılık değilmidir bu?

sarc valla haklısın yazının tamamını okumak konusunda. :roll: Baya bi kısmını okudum tamamlarım inşallah.

sabahhatin olayı güzel açıklamışsın

conanthebarbarian dedi:
Karasan adam karma evliliğe karşı. Irkçılık değilmidir bu?

sarc valla haklısın yazının tamamını okumak konusunda. :roll: Baya bi kısmını okudum tamamlarım inşallah.

sabahhatin olayı güzel açıklamışsın
Irkçılık değil tabii ki, Almanya'daki Türklerin Almanlarla evlenmesine karşı olan ya da Hristiyanlığa geçmesine karşı olan birçok Türk nasıl ırkçı değilse, karışık evliliğe karşı olmakta ırkçılık değildir.
Biz azınlık olmadığımız için (çok şükür), o psikolojiye yabancıyız, ancak azınlık olan ve köklerine bağlı birisinin asimile olmak istememesi doğaldır.
Bir çok Türk için, kendi çocuğunun din değiştirmesi ya da başka kültürden birisinin yaşayışını benimsemesi kabul edilemez birşey ise, adam içinde aynısı geçerli.
Empati yapmamız lazım, öbür türlü bizim hakkımız olan şeye, başkasının hainliği ve ırkçılığı olarak yaklaşırız...

sarc4stic dedi:
boxer dedi:
Villeneuve dedi:

Aynen katılıyorum diyorsun, ilk cümleye de katılıyor musun? Ya da kınanması gereken bir olay mı sence? Hani ölümü haketmiş ya o açıdan soruyorum.
Bence ölümü haketmiş dedim ama o sözleri söylemişse , söylemediğini kabul edersek ki bence Dink o sözleri söylememiştir.Bu durumda hiçbir çelişki kalmıyo.

Karasan dedi:
Enteresan bir konu "4T", böyle birşey milletler hukukunda ne derece olası, bunun araşıtırılması lazım.
Ben Ermenilerin 1915 yılında yaşadıkları konusunda özeleştiri yapılması ve durumun bizlere daha net anlatılması taraftarıyım.
Ancak, bu işin sonucu, yani 1915 olaylarının bu derece kurcalanmasının altında yatan şey toprak talebi olacak ise, bu konuda çok dikkatli olunması gerekiyor elbette.
Bilmem farkında mısınız ama, bırakın dünyaya, kendi insanına birşey anlatmak konusunda ciddi sıkıntıları olan bir ülke konumundayız.
Hangisi doğru?
1915 olayları en sonunda bizlere toprak kaybettirebilir mi?
Ancak bir diğer açıdan bakınca, herşeyin üzerini bu derece bastırmak, kapatmaya çalışmak bize uzun vadede bir fayda getirebilir mi?
O yıllarda yaşananları yaşamadığımız için olayın boyutunu bilemeyiz.
Benim aklımı hep kurcalayan birşey vardır, benim baba tarafım Erzincan, Eğin'lidir, oralardan olanlar bilir, oradaki köy isimleri hep Ermenicedir, sebebi oralardaki yerleşim yerlerinde ağırlıklı olaran Ermeniler yaşıyordu, şimdi ise hemen hemen hiç Ermeni yoktur.
Zorunlu göç sırasında çok büyük bir çoğunluğunun ölmesi, o yıllardaki (1915) hükümetin bir yanlış yaptığını gösteriyor.
Bizim kendimizi savunma şeklimiz, Ermenilerin bizleri arkadan vurduğu(bir bölümünün), ancak buna karşılık olarak özellikle yaşlıların ve çocukların öleceği bir zorunlu göç dalgası yaratmak göç dalgasına tutulan taraf için bir insanlık suçu olarak adlandırılabilir.
Ancak, gene bir diğer açıdan, savaş koşullarının kendine özgü durumu vardır.
Amerika'nın Japonya üzerine iki atom bombası atması, ve tüm dünyanın bu olaya seyirci kalması, "savaş koşullarına" bir örnek.
Adalet güçlüleri kollayan bir mekanizma.
Özeleştiri yapalım derken kendimizi ezdirmemiz gerçekten çok yanlış olur, bunu kabul ediyorum.
Hrant Dink'in yazdıklarını ve söylediklerini ise hainlik olarak görmüyorum, zira adamın kendi insanlarının başına gelenleri sorgulamaya sonuna kadar hakkı var.
Asıl mesele bizim kendimizi savunacak konumda olmamız, sorgulayan insanları hain ilan etmemiz değil.

ermeniler su kesindirki turkiyeden coook yuklu bi tazminat alacaklardir ama toprak alimina gelince bence durum %50 /%50 belli olmaz ama ulkemizde bu sekil hatalar yapilmaya dewam edilirse %100 dur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı