o küçük beynini çok zorlamışsın bunları yazarken ama hala boş yapmışsın o mesafedeyken rakip high kick kaldırmazmış... At beyni , adam high kick kaldırdığında içeri girmekten bahsediyorum ilk adım hızı diye bir şey duydun mu ? Duymamışsındır çünkü sadece yumruk tekme atarak öğrenemezsin bunları tekmeye gard kaldıracak kadar da mal değilim senin attığın middle kick i boşa alır o hızla geri içeri girer yine yere gömerim seni , low kick atarsan da kaval kemiğin dizimle buluşur geberirsin acıdan high kickte zaten hafif bir eskiv yeterli hadi oda olmadı elbow block ile yine kaval kemiğini kırarım yine ve yine maç biter o tek hücreli beyninin anlamadığı şey şu dövüşte birinci önem sırasında hız vardır ve yumruk her zaman tekmeden en en az 4 kat daha hızlıdır. Dövüşte sana tekme attıracak zaman tanıyacağımı mı sanıyorsun ? Zaten yumruk mesafesinde dövüşemeyiz bile çünkü dövüş iki kişinin de kazanabileceği anlamına gelir antrenman boyunca tekme çalışan biri ile yumruk çalışan biri arasında bir yumruk karşılaşması nasıl sonuçlanır dersin ? Tek bir yumruk atabilir misin sanıyorsun bir boksöre? Siz sanıyorsunuz ki biz kick boksta yumruk artı tekme çalışıyoruz boksörler sadece yumruk bizim daha fazla silahımız var kazanırız... Anlamadığınız şey ise yumruklarımızın arasındaki hız keskinlik ve güç farkı. Bu arada ne kandırılması sokuk ? Şampiyonların videolarını kendim gördüm gelde kendin de dövüş bizim salondakilerle bi. Bunlar hep aynı mal arkadaş... Yenilmezde boykayı görüp kick boksa başlıyor sonra kendilerini bi bok sanıyorlar...[DOUBLEPOST=1540802375][/DOUBLEPOST]
ki boks vs kick boks konusunu 6 yıl boks yapmış 3 yıldır da kick boks yapmış biriyle bizzat konuştum. Neden boksu bıraktın dedim boks zordur boks zeka ister olimpik spordur seviyesi yüksektir tekniktir dedi kick boks peki dedim . Kick boksta sadece güç önemlidir o yüzden her yıl 20 tane şampiyon çıkıyor bir etrafına bak bakalım kaç boks kaç kickboks şampiyonu var kolay olan bol bulunur... Ki bunlara ek olarak bir boksör ve kick boks dövüşçüsü ancak sokakta dövüşür ve ayağında dar kot varken belden yukarı bile tekme atamazsın o yüzden kick boks bir boka yaramaz bırak git voleybol oyna