Günlük spor ihtiyacımız?..

Merhaba. Günde kaç saat spor yapmalıyız? Ben yeri geliyor 2 saat duruyorum sporda. Yanlış bir şey olabileceğini düşündüm. Ve misal göğüs çalışırken siz üst göğüs, alt göğüs olarak ayrı günlerde mi çalışıyorsunuz yoksa aynı günde mi çalışıyorsunuz? Tek günde bunları yaptığımda 8 egzersiz civarı bir sonuç çıkıyor ortaya. Bu da vücudu yıpratıyor doğal olarak. Siz acaba hepsini bir günde mi basıyorsunuz yoksa bugün şu hareketleri yaparım, bir dahaki göğüs gününde diğerlerini yaparım tarzı mı düşünüyorsunuz?

Bu arada 3 güne ayırıp çalışıyorum ben, program şöyle:
1. Göğüs, ön kol
2. Omuz, arka kol
3. Sırt, bacak, karın
4. Tatil

Bunda bir yanlışlık varsa düzeltirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Bu işin saati falan olmaz. Kimisi bir bölgesi için 4 hareket yaparak 2 saat kalır kimisi 1 saat kalır. Saate odaklanma sadece bir bölge için max 4-5 hareket yap. Min da 4 olsun. Ama bu hareketleri de düzgün şekilde yavaş yap ki kaslarının yırtılmasını hisset.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hocam ben göğüs günümde 5 hareket yapıyorum.
Bu 5 hareketin içinde;
Incline Press
Bench Press
Decline Press
Dumble Fly
5. harekette genellikle makine oluyor.

Ben Biceps ve Triceps için 4
Göğüs için 6
Sırt için 7
Omuz için 6
Hareket yapıyorum haftada 1 yaptığım için bu şekilde dahauygun olacağını düşündüm sizce çok mu fazla

Ben Biceps ve Triceps için 4
Göğüs için 6
Sırt için 7
Omuz için 6
Hareket yapıyorum haftada 1 yaptığım için bu şekilde dahauygun olacağını düşündüm sizce çok mu fazla
7 hareket oldukça fazla. Omuz için 6 da fazla gibi. 5 hareket bulup sağlam çalışman daha faydalı olacaktır.

2 aydir bolgesel calisiyordum bu gunden itibaren Fullbody programina gecis yapiyorum 2 ay full body yapip gozlemlicem kendimi.
Hangi programda kendimi daha iyi ve daha iyi gelisirsem o programla devam edicem.

7 hareket oldukça fazla. Omuz için 6 da fazla gibi. 5 hareket bulup sağlam çalışman daha faydalı olacaktır.

Ancak 4 ay oldu başladğım ve aşırı cılız biri olduğum için kaldırabildiğim ağırlıklar az ve hareket sayısını azaltınca yorgunluk olmuyor hala enerjili hissediyorum ve sanki yetersiz çalışmışım gibi geliyor.

ideal bir saat var diyemeyiz fakat bahsedilen 1.5-2 saatler ise ve bu saatler gerçekten yoğun egzersiz yapılarak harcanıyorsa orada bir sorun var demektir.ya programda fazla volume vardır,ya gerçekten idmanın hakkı verilmiyordur vs.düzgün bir programlamayla salonda 1 saatin altında süre harcayıp,vücuda gelişimi sağlamaya yetecek kadar yük yüklenebilir.

Ancak 4 ay oldu başladğım ve aşırı cılız biri olduğum için kaldırabildiğim ağırlıklar az ve hareket sayısını azaltınca yorgunluk olmuyor hala enerjili hissediyorum ve sanki yetersiz çalışmışım gibi geliyor.
Hissetmemenin sebebi programının yenilenmesinin gerektiğidir veya kalitesizliğidir. Fazla hareket demek daha büyük ve çabuk gelişme demek değildir. Minimum hareket ve maksimum ağırlık ile her antreman sonunda "offff bittim be" tarzında soyunma odana gitmen gerekir. Bunu 1-2 fazla hareket yaparak elde ettiğini sanıyorsan o yorgunluktandır maalesef.

Hissetmemenin sebebi programının yenilenmesinin gerektiğidir veya kalitesizliğidir. Fazla hareket demek daha büyük ve çabuk gelişme demek değildir. Minimum hareket ve maksimum ağırlık ile her antreman sonunda "offff bittim be" tarzında soyunma odana gitmen gerekir. Bunu 1-2 fazla hareket yaparak elde ettiğini sanıyorsan o yorgunluktandır maalesef.

Kaldırabildiğim ağırlıkların az olması ve yaşım sebebi ile yorulmamın geç olması bunu etkilemez mi sırtı 6 harekete düşürdüm bu arada.

Temel hareketlere odaklan maksimum 3 hareket yap bir bölge için atıyorum göğüs bölgesi için bench press - dumbell fly - cable crossover gibi set sayılarını artır hareketin negatiflerini yavaş yap atıyorum benchpress 4 5 set yapıyorsan 7 8 sete çıkar

Temel hareketlere odaklan maksimum 3 hareket yap bir bölge için atıyorum göğüs bölgesi için bench press - dumbell fly - cable crossover gibi set sayılarını artır hareketin negatiflerini yavaş yap atıyorum benchpress 4 5 set yapıyorsan 7 8 sete çıkar
Negatif hareke nedir hocam?

Kaldırabildiğim ağırlıkların az olması ve yaşım sebebi ile yorulmamın geç olması bunu etkilemez mi sırtı 6 harekete düşürdüm bu arada.
Hepsi etkiler. Bak dediğim gibi 6 hareket de çok fazla. Sırt kasları bellidir. 3 ana ve kaliteli hareket ile sağlam maksimum ağırlık ile kaslarını hissettirebilirsin. Yani az ağırlık ile 6 hareket sana sonuç veremeyebilir. Max 4 hadi gönlün istesin 5 olsun. Daha fazlasına kaçma. Ama unutma maksimum ağırlık ve yavaş yavaş hissederek. Bir de hareketleri yaparken çalıştırdığın bölgedi ki kasları ağırlığını kaldırırken sıkman. Mesela göğüs yaparken kaldırdığında göğsünü sık. Sırt yaparken sırtını sık. Omuz yaparken omzunu vs tarzında. Bir de hareketleri kaldırırken dirseklerinden kitlememeye dikkat et. Sürekli kaslar da stres yarat.

Hepsi etkiler. Bak dediğim gibi 6 hareket de çok fazla. Sırt kasları bellidir. 3 ana ve kaliteli hareket ile sağlam maksimum ağırlık ile kaslarını hissettirebilirsin. Yani az ağırlık ile 6 hareket sana sonuç veremeyebilir. Max 4 hadi gönlün istesin 5 olsun. Daha fazlasına kaçma. Ama unutma maksimum ağırlık ve yavaş yavaş hissederek. Bir de hareketleri yaparken çalıştırdığın bölgedi ki kasları ağırlığını kaldırırken sıkman. Mesela göğüs yaparken kaldırdığında göğsünü sık. Sırt yaparken sırtını sık. Omuz yaparken omzunu vs tarzında. Bir de hareketleri kaldırırken dirseklerinden kitlememeye dikkat et. Sürekli kaslar da stres yarat.

Anladım çok sağolun sırt 6 hereket ama bazı hareketler aynı misal seated rowu hem cable da hem de makinede yapıyorum 1 hareket 8 set gibi de düşünülebilir.

Back
Yukarı