Merhabalar,
Benim bir sorum olacak burdaki soruyla aynı gibi görünse de ben verimlilik açısından her gün bir bölgenin çalıştırılmasıyla 2 günde bir tüm bölgelerin çalıştırılmasının karşılaştırılmasını yapmanızı istiyorum. Kısaca haftanın belirli günleri sadece o bölgeyi çalıştırmak vücut ve antrenman sağlığı açısından doğru mu?
Ben bu spora 2,5 yıl gibi bir süre önce başladım ama çok istikrarsız davrandım ara vermelerim oldu istediğim seviyede gelişme olmadı ama 2 aydır düzenli yapıyorum ağırlık miktarlarım da iyi sayılır yeni başlamış birisi gibi değilim. V.G ve beslenme hakkında birçok makale, yazı, konu okudum oldukça bilgili olduğumu düşünüyorum ve aynı günde aynı bölgenin çalıştırılması bana doğru gelmiyor ama V.G'de eski sayılabilecek bir arkadaşım bana bir program yaptı ve bu program 4 günlük. 1. Gün:Göğüs, 2. Gün: Kol, 3.Gün: Omuz ve 4.Gün: Sırt-Kanat ve her antrenmanın sonunda da karın hareketleri olacak şekilde. Arkadaşım bana her gün bu programa göre çalış dedi fakat ben 1-1,5 saat boyunca göğüs hareketleri yapıp vücudun diğer bölgelerini o gün hiç çalıştırmamayı sağlıksız buluyorum. Ayrıca ben barbell bench bress'ten kalkıp, dumbell flying'e, ordan kalkıp incline bench press'e ordan polaris machine'e ordan chest press machine vs. geçişler yaparsam enerjim biter adelelerim yorulur verimli ağırlıkla ve tepkiyle çalışamam, yani aynı bölgeyi 1,5 saat çalıştıramam gibime geliyor.
Arkadaşıma da bu durumu söyledim ama bana sen bu programı uygula dedi bir açıklama yapmadı. Bu programa başlamamı önerir misiniz yoksa benim de aklımdan geçtiği gibi her bir programdan birbiriyle uyumlu seçmeler alıp günlük yeni bir program çıkarıp bunlarla da toplam haftalık bir program çıkarmayı mı önerirsiniz?
Ayrıca şu anda kullandığım yazılı-çizili harfiyen uyguladığım bir program yok ama her antrenman günü çalıştırmak istediğim bölgeleri, zayıf yönlerimi daha da fazla çalışarak kısaca aslında bütün temel kasları çalıştırıyorum ön bacak ve arka bacaklar da dahil. Sizce bu şekilde programsız çalışmak ya da programsız demeyelim de kafamdaki bir programla çalışmak yanlış mı? Şu an devam ettiğim gibi devam etsem ne olur?
Bilgili üyelerden ve adminlerden yardım istiyorum. Teşekkürler.
Saygılar,
Bahadır