Günlük sadece bir bölge ???

Ahura bide dikkat ettiğim kadarıyla bacağa fazla önem vermiyorsun sanırım.Bacağı bu sistemde bence 2 antrenmana çıkar.Bacak diğer kaslara göre zor gelişir çok sıkı çalışman lazım.

Ahura dostum tek kas çalışabilirsin fakat sert çalışmalısın set ve tekrar sayıların önemli.Mesela göğüste kaç hareket ve kaçar setten yapmayı düşünüyorsun?

eskiden 6 farklı hareket giriyordum birkaçı 4 birkaçi 3 ve 2 setliydi. hacmimde azalma oldu. :confused:yeni programımda 5 hareket ve toplam 15 set giriyorum. şimdi daha iyi oldu yanma hissi ve pump etkisini görmeye başladım:badgrin:

Ahura bide dikkat ettiğim kadarıyla bacağa fazla önem vermiyorsun sanırım.Bacağı bu sistemde bence 2 antrenmana çıkar.Bacak diğer kaslara göre zor gelişir çok sıkı çalışman lazım.

bacak haftada bir gün giriyorum haftanın 3 günü antreman 1 gün off kalan 2 gün antreman kalan son gün off yapıyorum. bacagı tekrar bi yere sokamam 1 gün yeter sanırım :d

pazatesi - göğüs

salı - biceps

çarşamba - omuz

perşembe - sırt kanat

cuma - triceps

cumartesi - bacak

pazar - off

ben şuanda bu programı uyguluyorum antremanlar kısa ve sert oluyo verim alıyorum işine yarar diye düşündüm kolay gelsin...

pazatesi - göğüs

salı - biceps

çarşamba - omuz

perşembe - sırt kanat

cuma - triceps

cumartesi - bacak

pazar - off

ben şuanda bu programı uyguluyorum antremanlar kısa ve sert oluyo verim alıyorum işine yarar diye düşündüm kolay gelsin...

programın çalışma sırası çok güzel olmuş gerçekten kaslar üstüste çalışmak zoruda değil bölgelerin yeterince dinlenebileceği bi program olmuş...
göğüs programında hangi hareketleri kaçar set yapıyosun yazabilirmisin ?

Bu tek adele çalışmasında günlük kaç hareket yeterli? Mesela göğüs çalışırken 4 hareket 4 set yeterli midir?

Bu tek adele çalışmasında günlük kaç hareket yeterli? Mesela göğüs çalışırken 4 hareket 4 set yeterli midir?

genelde tercih edilen 4 hareket 4 settir zaten

bench press 12-10-8-6 tekrar
incline bench press 12-10-8-6 tekrar
dumbell fly 4*10 tekrar
pullover 4*10 tekrar şeklinde bi program olabilir...

size tek adele programında şunu öneririm. örneğin göğüs de:
1-incline press 5 set
2-bench press 3 set
3- ... 3 set
4- ... 2 set
5- ... 2 set
noktalı yerler kendi özel programım olduğu için yazmak istemedim saklama falan değil amacım sadece oraya kendinize uygun 3 hareket daha ekleyin diye.
etkisini hissedeceksiniz hareket kombinesini düzgün oluşturursanız.

Ahura harket sayın normal bide setleri 4e çıkartmayı dene.Max ağırlıklarla çalış.Bacakları kaç set çalışıyorsun.Antrenman partnerin var değilmi

Tughan bence 4 hareket yetersiz olur.Çünkü tek kas olduğu için haftada bir defa çalışacağın için sert olmalı.Mesela ben tek çalıştığım durumlarda 5 hareket yapıyorum.Mesela göğüste 3 tane presslemeli olmak üzere 5 hareket kullanıyorum.Pramidal 5 set veya normal destekli 4 set

Son düzenleyen: Moderatör:
Ahura harket sayın normal bide setleri 4e çıkartmayı dene.Max ağırlıklarla çalış.Bacakları kaç set çalışıyorsun.Antrenman partnerin var değilmi

4 er set girersem çok fazla set girmiş olurum kaslar hipertrofi olmaktan ziyade atrofiye gider:D yani fazla zorlamadan dolayı hacmini kaybeder ideali bence bu.
Bacakları genelde 3-4 set ve toplamda 7-8 hareket giriyorum. Partnerim var herzaman gelemesede genelde beraber yapıyoruz.:lol:

5 hareket 4 er set bence de ağır gelir (bana fayda vermeyen eski programımda olduğu gibi) bence göğüs antrenmanı en fazla 15-16 set olmalıdır bunu aşmamak gerekir...

5 hareket 4 er set bence de ağır gelir (bana fayda vermeyen eski programımda olduğu gibi) bence göğüs antrenmanı en fazla 15-16 set olmalıdır bunu aşmamak gerekir...

dediğine katılıyorum benim programımda zaten 15 setli.;) aynen geçen bende 20 yi aşkın setli programla çalıştım küçülmeler oldu şimdi tekrar toplamaya başladım yeniden:)

Ahura tamamda tek kas çalışıyorsun ama antrenmanın sert olmalı.Mesela birçok arkadaşım 4 er set kullanıyoruz 10_8_6_4 tekrar veya 8_6_4_2 gibi bacaklardada setleri arttır 5_6 setyap çünkü bacaklar diğer bölgelere göre daha zor gelişir.Bi düşünsene kaslar dinlendikce büyür.Mesela bir göğüs antrenmanı veya kol çalıştıktan sonra 1_2 gün dinlenebiliyorsun ama bacaklarının öyle bir şansı yok.Çünkü sen doğduğun günden beri ayakta seni taşıyor ve kaslar yoruluyor.Bide bacaklarının kaldırmış olduğu vücut ağırlığınıda düşün.Bu yüzden bacağı çok sıkı çalışmalısın.Ben düşüncemi söyledim inşallah faydalı olmuşumdur.Ben bacağı haftada 2 defa 5_6 setten 15 tekrardan düşüyorum.

Ahura tamamda tek kas çalışıyorsun ama antrenmanın sert olmalı.Mesela birçok arkadaşım 4 er set kullanıyoruz 10_8_6_4 tekrar veya 8_6_4_2 gibi bacaklardada setleri arttır 5_6 setyap çünkü bacaklar diğer bölgelere göre daha zor gelişir.Bi düşünsene kaslar dinlendikce büyür.Mesela bir göğüs antrenmanı veya kol çalıştıktan sonra 1_2 gün dinlenebiliyorsun ama bacaklarının öyle bir şansı yok.Çünkü sen doğduğun günden beri ayakta seni taşıyor ve kaslar yoruluyor.Bide bacaklarının kaldırmış olduğu vücut ağırlığınıda düşün.Bu yüzden bacağı çok sıkı çalışmalısın.Ben düşüncemi söyledim inşallah faydalı olmuşumdur.Ben bacağı haftada 2 defa 5_6 setten 15 tekrardan düşüyorum.

herkesin genetiği farklıdır ahura deneyip etkisini en iyi gördüğü set sistemiyle çalışıyo herkes aynı programda aynı etkiyi görmez bu yüzden programlarımız farklıdır değil mi ?

tanın dediğide doğru, haqoonun dediğide doğru. ama şu bacakların sürekli kullanılması dediğine katılıyorum haklısın da o kadar setlerle yorarsan diğer günler hem senin gündelik hayatında zorlanmana sebeb olur hemde birde fazla gelişirse vücut simetriğini bozarsın bacaklar göğüs ve kollara göre çabuk gelişir benden söylemesi.
haqoonunda dediği gibi genetik olarak herkesin yapısı farklı bir zenci ile bir beyaz ayni fizyolojik yapıya sahip olmadığı gibi aynı ırk içerisindede modifikasyonlar ve adaptasyonlardan kaynaklanan fenotip ve genotip farklılıklar olabilir. bunlarda kişilerdeki gelişimi etkiler ben deneme yanılma yönmetimi kullanıyorum kendime en uygunu bulmaya çalışıyorum sizede öneririm

Dediğiniz doğru genetik yapıdan yapıya farkeder ama bence bacak en zor gelişen kas.Hatta bazı sporcular müsabaka öncesi kaslarına yağ enjekte edeni bile var.Özelliklede baldır.Çünkü biliyorsunuzki kaslar dinlendikce büyür ama bacağın dinlenme şansı az.Günde onlarca adım atıyosunuz akşama kadar 80_90 kiloluk vücudu taşıyor.Düşünün yani bide elinize 20 kglık dumble aldığınızda bir süre sonra 100kg gibi hissetmeye başlıyorsunuz bu aynı şey bacak içinde geçerli.Ama bacak kasları güçlü olduğu için bunu hissettirmez.Ama dediğniz gibi 3_4 setlik çalışmada hacim şekil alabiliyorsa bacaklarınız sizin dediğinizde olur.

(ama şu bacakların sürekli kullanılması dediğine katılıyorum haklısın da o kadar setlerle yorarsan diğer günler hem senin gündelik hayatında zorlanmana sebeb olur hemde birde fazla gelişirse vücut simetriğini bozarsın bacaklar göğüs ve kollara göre çabuk gelişir benden söylemesi.) Dediğin gibi biraz bacaklarda yorgunluk oluyor ama okadar fazla günlük hayatı etkilemiyor.Buda kişiden kişiye değişir.

Son düzenleyen: Moderatör:
bacak konusu çok geniş bir konu zaten kendiside geniş bişey her türlü genişliği var :) kişiden kişiye değişir bu gerçek. ama ben olsam shoulder chest biceps triceps back basarken koskoca bir haftanın 2 gününü bacağa ayırmazdım :D

Merhabalar,

Benim bir sorum olacak burdaki soruyla aynı gibi görünse de ben verimlilik açısından her gün bir bölgenin çalıştırılmasıyla 2 günde bir tüm bölgelerin çalıştırılmasının karşılaştırılmasını yapmanızı istiyorum. Kısaca haftanın belirli günleri sadece o bölgeyi çalıştırmak vücut ve antrenman sağlığı açısından doğru mu?

Ben bu spora 2,5 yıl gibi bir süre önce başladım ama çok istikrarsız davrandım ara vermelerim oldu istediğim seviyede gelişme olmadı ama 2 aydır düzenli yapıyorum ağırlık miktarlarım da iyi sayılır yeni başlamış birisi gibi değilim. V.G ve beslenme hakkında birçok makale, yazı, konu okudum oldukça bilgili olduğumu düşünüyorum ve aynı günde aynı bölgenin çalıştırılması bana doğru gelmiyor ama V.G'de eski sayılabilecek bir arkadaşım bana bir program yaptı ve bu program 4 günlük. 1. Gün:Göğüs, 2. Gün: Kol, 3.Gün: Omuz ve 4.Gün: Sırt-Kanat ve her antrenmanın sonunda da karın hareketleri olacak şekilde. Arkadaşım bana her gün bu programa göre çalış dedi fakat ben 1-1,5 saat boyunca göğüs hareketleri yapıp vücudun diğer bölgelerini o gün hiç çalıştırmamayı sağlıksız buluyorum. Ayrıca ben barbell bench bress'ten kalkıp, dumbell flying'e, ordan kalkıp incline bench press'e ordan polaris machine'e ordan chest press machine vs. geçişler yaparsam enerjim biter adelelerim yorulur verimli ağırlıkla ve tepkiyle çalışamam, yani aynı bölgeyi 1,5 saat çalıştıramam gibime geliyor.

Arkadaşıma da bu durumu söyledim ama bana sen bu programı uygula dedi bir açıklama yapmadı. Bu programa başlamamı önerir misiniz yoksa benim de aklımdan geçtiği gibi her bir programdan birbiriyle uyumlu seçmeler alıp günlük yeni bir program çıkarıp bunlarla da toplam haftalık bir program çıkarmayı mı önerirsiniz?

Ayrıca şu anda kullandığım yazılı-çizili harfiyen uyguladığım bir program yok ama her antrenman günü çalıştırmak istediğim bölgeleri, zayıf yönlerimi daha da fazla çalışarak kısaca aslında bütün temel kasları çalıştırıyorum ön bacak ve arka bacaklar da dahil. Sizce bu şekilde programsız çalışmak ya da programsız demeyelim de kafamdaki bir programla çalışmak yanlış mı? Şu an devam ettiğim gibi devam etsem ne olur?

Bilgili üyelerden ve adminlerden yardım istiyorum. Teşekkürler.

Saygılar,

Bahadır

bahadır hemen hemen aynı programı uyguluyoruz bende omuzla bacak var sırt tek gun

1.5 saat ndene gogus calısıyosun kı? bugun 5 hareket yaptıgım gogus antremanım ısınma dahıl 35 dk surdu 10 dkda karın calısıp 20 dk kardıyo yapıp cıktım.

bahadır hemen hemen aynı programı uyguluyoruz bende omuzla bacak var sırt tek gun

1.5 saat ndene gogus calısıyosun kı? bugun 5 hareket yaptıgım gogus antremanım ısınma dahıl 35 dk surdu 10 dkda karın calısıp 20 dk kardıyo yapıp cıktım.

Cvp için teşekkürler ayberk, öncelikle 1,5 saatten kastım benim normal antrenmanlarım 1,5 saat sürüyor yani 2 günde bir 1,5 saat çalışıyorum. Zaten kafama yatmayan şeylerden birisi de bu. Antrenmanlar çok kısa sürüyor spor salonuna gitmeye böyle bile üşendiği zaman oluyor 30 -35 dklık antrenman için gitmeye daha da üşenirim ayrıca. Haftada 3-4 defa bütün kasları güzelce dengelice çalıştırmak varken neden haftada 1 defa göğüs ya da Biceps-triceps yapıyım ki? Mantığa uygun görüneni düzenli çalışmak hem kaslar birbirini destekleyerek büyürler haftada bir kol yapan birisinin göğüsleri de istediği seviyede verim vermez ki. Yorumları okudum genelde kimse sorun olur yazmamış ama kimisi istediğim verimi alamadım yazmış kafam karıştı adminlerden falan kimse cevap verecek mi bekleyip görecez.

Back
Yukarı