Günlük protein ihtiyacı.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MyFira
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

MyFira

Üye
Arkadaşlar ben yeniyim fitness da .
Yaş 16
Boy : 174 Kilo : 77
Pazu : 34
Omuz : 122
Göğüs : 98
Bel : 83

Benim sorum şu ben günlük protein ihtiyacı mı nerden öğrenicem yardımcı olursanız sevinirim... :)

Arkadaşlar ben yeniyim fitness da .
Yaş 16
Boy : 174 Kilo : 77
Pazu : 34
Omuz : 122
Göğüs : 98
Bel : 83

Benim sorum şu ben günlük protein ihtiyacı mı nerden öğrenicem yardımcı olursanız sevinirim... :)
kareşim protein ihtiyacı aynı kilo ve aynı boyda olanlarda kişiden kişiye göre değişir.ama spor yapan biriysenkilo başına 2.5 gr kadar almalısın bu protein miktarının yarısını hayvansal gıdalardan almaya dikkatetmelisin.kilon 77 protein ihtiyacın:ortalama 192 gr ve bunun 95 gr kadarını hayvansal proteinden almalısın. (hayvansal protein:yumurta,et,tavuk,süt,balık vb.)

Ct fletcher haklı sen demin konu açan arkadaştın bacaklarda yağlanma sorunu vardı hayvansal protein ihtiyacini tavuk goğusu, lor peyniri, ve yumurta beyazi,yagsiz süt,fırında pişmiş balıktan alırsan yağ alımın akıl almaz derecede düşer bitkisel protein icin kuruyemis tuket leblebi tuket digerleri asiri yagli leblebi 100gr da 5 gr yag 20 gr protein ayrica bulgur ve makarnadanda abartmadan alabilirsin ekmegi kes umarim yardimci oldum :)

Ct fletcher haklı sen demin konu açan arkadaştın bacaklarda yağlanma sorunu vardı hayvansal protein ihtiyacini tavuk goğusu, lor peyniri, ve yumurta beyazi,yagsiz süt,fırında pişmiş balıktan alırsan yağ alımın akıl almaz derecede düşer bitkisel protein icin kuruyemis tuket leblebi tuket digerleri asiri yagli leblebi 100gr da 5 gr yag 20 gr protein ayrica bulgur ve makarnadanda abartmadan alabilirsin ekmegi kes umarim yardimci oldum :)

kardeş leblebi çok iyi de fena ossuruk yapıyor.

Şu kilonu 2 ile çarp muhabbetini bi geçin. Yabanci yarismacilara bakin 75 kg da yarisanlara. Bu adam da 75 kg ama kas yığını. Sende 75 kg sın ama yuzde 16 yag oranin var . 2 kisi 75 kg olabilir ama kas kutlesi ayni olmayabilir onun icin düz mantık gitmeyin

Ben ağır powerlifting ve bb karisimi bir program uyguluyorum. Haftada 5 gun bacak haric diger kaslar 2 ser kere calisiyorm. Sabah 6.30 da kalkiyorm okula gidiyorm aksam 6.30 ea evde oluyorum. Sonra spora basliyorm . Benim hayatim zor anlicagin yani. Gunluk en fazla 130 140 gr protein aliyorm hayvansal. Ve vucuduma yeterli bu miktar anliyorum yani kas agrilarim fazla olmuyor. Hafif calişsam tamam ondandir dicem ama ağır powerlifting idmanlar yapiyorm max kilomun %75-90 arasinda calisiyorm. Ve benim vucudum 130 gr proteinle onarıyor kendisini ben bunu anliyorum. Tabii yaninda 30 35 gr da bitkisel proteinde geliyor onuda soliyim . Yani kisiden kisiye degisir bu oyle asiri proteine gerek yok benim dusuncem. Bu arada 75 kg dayim

Back
Yukarı