Günde tek bir öğün ile zayıflamak

Merhaba dostlar. ben 100 kilo da 180 boyunda bir kardeşinizim. Daha önce fitness ile 6 ay kadar uğraşmış belli bir hacim kazanmıştım ancak sporu bırakıp bir kaç yıl içinde çok fazla kilo aldım. Son 3 gündür günde sadece 1 öğün yiyorum onda da 250 gram civarı tavuk göğüsü yanında biber domates ve soğan oluyor. hiç yağ, şeker, tuz yok.

Bu şekilde hızlıca kilo verebilir miyim ? yardımcı olun şu kardeşinize

Selam,

Sadece gıda tüketimini kısıtlamak zayıflamaya yardımcı olmuyor. Ağırlık antrenmanlarının desteğiyle sıkılaşmak gerekiyor zira yağlı bölgelerin sarkması görsel olarak tatmin edici olmuyor kimseye. Ayrıca günlük almanız gereken protein, yağ, karbonhidrat değerlerinin çok altında almanız bağışıklık sisteminizi zayıflatır. Böyle bir dönemde hasta olmamak gerekir diye düşünüyorum. Tavsiyem; ihtiyacınız olan değerleri (protein,yağ,karbonhidrat) hesaplayıp ona göre bir beslenme düzeni oturtmanız olur. Bunun için hem forumda hem de internette bir çok kaynak var.

Selam,

Sadece gıda tüketimini kısıtlamak zayıflamaya yardımcı olmuyor. Ağırlık antrenmanlarının desteğiyle sıkılaşmak gerekiyor zira yağlı bölgelerin sarkması görsel olarak tatmin edici olmuyor kimseye. Ayrıca günlük almanız gereken protein, yağ, karbonhidrat değerlerinin çok altında almanız bağışıklık sisteminizi zayıflatır. Böyle bir dönemde hasta olmamak gerekir diye düşünüyorum. Tavsiyem; ihtiyacınız olan değerleri (protein,yağ,karbonhidrat) hesaplayıp ona göre bir beslenme düzeni oturtmanız olur. Bunun için hem forumda hem de internette bir çok kaynak var.

Yakın bir zamanda spora başlayacağım bu diyet ile beraber haftada en az 5-6 defa spora gitmeyi hedefliyorum. Bu diyeti ağırlık antrenmanıyla desteklersem yağlardan kurtulup kas kazanabilir miyim sence

Az yemek metabolizmanı bir o kadar yavaşlatabilir yani bu kilo verme sürecin vücudun bu öğüne alıştıktan sonra yavaşlayacaktır. Öğün sayını biraz arttırıp yediklerini öğünlere dağıtmanı tavsiye ederim bu sağlık açısından da metabolizma hızına da yardımcı olacaktır.

Yakın bir zamanda spora başlayacağım bu diyet ile beraber haftada en az 5-6 defa spora gitmeyi hedefliyorum. Bu diyeti ağırlık antrenmanıyla desteklersem yağlardan kurtulup kas kazanabilir miyim sence

Bu diyet ile açık konuşmak gerekirse hiçbir şey yapamazsın. Diyet de değil ki bu, bildiğin aç kalmak. Söylediğim besin ihtiyaçlarını mutlaka hesapla, ona göre beslenme düzenini oturt ve spor ile eşlik et. Bir üstte Grasy çok doğru söylemiş, az yersen metobolizman yavaşlayacaktır. Burada sporu bilinçli bir şekilde ilerleten hemen hemen herkes 4-5 saat gibi aralıklarla öğün yapıyorlar. Ben saat 13:00'da 250gram hindi, 50gr basmati, bir tabak dolusu salata tükettim mesela. 17:30'da buna benzer bir öğün daha tüketeceğim. Kısacası aç kalma, ye ama ihtiyacın olanları belirleyip ona göre ye. Benim beslenme öğünümü örnek alma, o benim mevcut durumuma göre hesapladığım bir öğün. Tekrar söylüyorum bu hesaplamaları internet üzerinden yapabileceğim bir sürü ücretsiz websitesi var.

Merhaba dostlar. ben 100 kilo da 180 boyunda bir kardeşinizim. Daha önce fitness ile 6 ay kadar uğraşmış belli bir hacim kazanmıştım ancak sporu bırakıp bir kaç yıl içinde çok fazla kilo aldım. Son 3 gündür günde sadece 1 öğün yiyorum onda da 250 gram civarı tavuk göğüsü yanında biber domates ve soğan oluyor. hiç yağ, şeker, tuz yok.

Bu şekilde hızlıca kilo verebilir miyim ? yardımcı olun şu kardeşinize
Tdee veya agirsaglam gibi bir sayfadan ihtiyacını hesaplayıp 400-500 kalori acigi ile tüm makrolarını alarak beslenmek devamlılık ve sağlık icin gerekli. Bahsettiğin şekilde uzun süre beslenemezsin, sağlığını da kaybedersin. Önemli olan sağlıklı şekilde kilo vermek.

@Skinnyfat
Bir yerde bu sporun bir milimetre oyunu olduğunu okumuştum. Gerçekten de öyle. Kazanç vegeri dönüş yavaş ancak kalıcılığı sağladığın sürece yaşam kaliten yenileniyor. Yaşınızı vurgulamışlar ancak gençsiniz ve gelişim harika. Hız kesmeden devam edin, sonuç çok uzak değil fotoğraflarınıza göre.

Back
Yukarı