Günde bir kas grubu çalıştırmaya geçiş ?

Arkadaşlar 1 yıl bb yaptım.Öss nedeniyle bb'yi bıraktım ama şimdi 1 aydır gene başladım.Günde bir kas grubu çalıştırmak istiyorum zaman açısından da bana uygun.Beslenmem çok sağlam.Sizce geçsem bir zararı olur mu lütfen yardım edin ?

vücudun nasıl bilmiyorum ama bildiğin kadarıyla günde 1 kas grubunu çalıştıran sporcular genellikle yarışmalara katılabilecek seviyeye sahip sporcular.. çok şiddetli ve ağır ağırlıklara girdikleri için protein vs vs alımı anca yetiyo diye tek grup çalıştırıyorlar diye duydum ama 2 bölge çalıştıranlarda var mesela ronnie.. zamanın yoksa şiddetli bir antreman yaparak tek grup girebilirsin aslında ama kası tamamen doyurman şart.. ama vaktin varsa bence 2 grup gir..

ne gerek duyuyorsunuz?...1 yıllık sporcunun buna girmesinin fazla bir manası yok...

ama, tabi ki , bir antrenman "bacak mde ,kalf" , diğer antrenman " sırt,göğüs ,kol" çalışmaya 1 yıllık sporcu başlayabilir ...her grup haftada 2 kezden aşağı olmamak şartıyla...)

bende bu siralar hergun tek grup calismayi dusunuyordum ve aslina bakarsaniz bugunde basladim(sadece pazu ve tricepsleri superset usulu haftada 2 set calistiracagim).sahsen antrenman basi iki bolge calisarak yogunlasma problemi cekiyorum ve calistigim bolgenin hakkini veremedigim gibi bir his icinde oluyordum.bugun omuzlari calistirdim ve gercekten harika hissediyorum.

Back
Yukarı