Günde 1000 kalori alarak ağırlık çalışma

Ben pek pro degilim ama oglene kadar kalori ihtoyacinin %80 alman iyi degil bence akşam öğunu önemli ben mesela tavuk yogurt salata yerim yaptigin dogru oglen yemegin iyi ama 80 olayi bence iyi degil :)

Tamam o konuyu çözdük 1500 kalori alacağım artık.

Arkadaşlar antrenmandan yarım saat önce kahvaltıyı yapıp gidiyorum. Antrenmandan gelir gelmez de öğle yemeği niyetine ton balık et tavuk onları yiyorum. Bu yaptığım doğru mu değil mi? Aldığım kalorinin %80'lik kısmını öğleye kadar almış oluyorum.

Ha bir de çeşitlilik olsun diye Nimet mi Namet mi o markanın Hindi Fümesini buldum 150 gramda toplam 25 protein var ve kalorisi de epey düşük. 200 yok galiba. Deneyen var mı bunu?
Doğru değil yarım saatlik ara çok az. vücudun midendekileri sindirmeye çalıştığından kasların ve yağ yakım sistemin düzgün çalışmadığından bir verim alamazsın. yapman gereken spordan 2 saat önce öğün almak. bu arada salam, sosis gibi ürünlerden uzak durman gerekiyor. bu arada sebze, karbonhidrat ve vitaminleri de ihmal etmemen gerekiyor. bazı yabancı siteler var oralarda günlük aktivitelerini amacını seçtiğinde, makro bilgisi ve kalori hesabı veriyor.

Ben pek pro degilim ama oglene kadar kalori ihtoyacinin %80 alman iyi degil bence akşam öğunu önemli ben mesela tavuk yogurt salata yerim yaptigin dogru oglen yemegin iyi ama 80 olayi bence iyi degil :)

Diyet yapmıyorsan bence sıkıntı olmaz senin için ama akşam yemeğini kilo almamak ve vermek için ağır tutmamak lazımmış. "Sabah kahvaltısı krallar gibi Öğle yemeği dükler gibi Akşam yemeği fakirler gibi yenecek" diyor Canan Karatay gerçi o sözü İngiliz atasözünden mi ne araklamış galiba :D Genelde böyle öneriyorlar. Mercimek yemeği ıspanak vs. gibi şeyler yerim akşam yemeğine.

Doğru değil yarım saatlik ara çok az. vücudun midendekileri sindirmeye çalıştığından kasların ve yağ yakım sistemin düzgün çalışmadığından bir verim alamazsın. yapman gereken spordan 2 saat önce öğün almak. bu arada salam, sosis gibi ürünlerden uzak durman gerekiyor. bu arada sebze, karbonhidrat ve vitaminleri de ihmal etmemen gerekiyor. bazı yabancı siteler var oralarda günlük aktivitelerini amacını seçtiğinde, makro bilgisi ve kalori hesabı veriyor.

Haklısın onu da yanlış yapıyormuşum zamanı olmayanlar yapsın diyorlar yarım saat olayını. Bende zamandan bol bir şey yoktu. :( Antrenmanın 2 saat öncesinde bitireceğim kahvaltıyı.
Protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum ama karbonhidrat almayarak veya çok az alarak hata yapmışım şimdi onu düzelttim buradaki arkadaşlar sağolsun. Şimdi 81 kiloya 103 gram karbonhidrat 127 gram protein 77 gram da yağ almaya başladım. Karbonhidrat ile proteini 115'er olarak mı alsam iyi olur yoksa böyle devam edeyim mi? Dediğin siteleri bulamadım maalesef.

Edit: Bir tane buldum Low Carb diyeti olarak geçiyor.
Ekran Alıntısı15.JPG
Ve bu sitede yazdığına göre "Low Carb Diyeti, yani Düşük karbonhidrat diyeti zayıflamak için en sağlıklı ve etkili bir diyettir. Bilimsel olarak da bu saydıklarımızın ispatlanmış olduğu Low Carb diyeti, sporcular ve amatör olup ancak her gün antrenman yapanlar için uygun bir diyet değildir. Bu düşük karbonhidrat diyeti günlük yaşamında hareketsiz bir hayat süren ve günde bir iki saat kadar spor yapan kişiler için uygundur. Özellikle bu diyete uygun olan ise vücut geliştirme ve kuvvet çalışan kişilerdir. Bu diyeti uygulayarak uyumakta olan yağ yakma mekanizmalarını devreye sokacak, şeker yakıcı yerine yağ yakıcı olacaksınız. Low Carb diyeti uygulayan kişi, yağ yakıcı olarak sürekli karnı acıkmayacaktır. Glikojen depoları hızlı bir şekilde tükenmiş olduğu için şeker yakıcılarda vücut hemen açlık sinyali verir ve tekrar karbonhidrat ister. Oysa yağ yakıcı olarak sizin enerjiniz vücudunuzda zat56en hali hazırda depolu olacak. Low Carb diyeti uygulayanların bir diğer kazanımı ise yağ yakıcı olarak depolanmış ve yediğiniz yağların enerji olarak çok daha kolay ve etkili bir şekilde yakılmasının sağlanmasıdır. Karın kaslarınızı, baklavalarınızı ve adonislerinizi hızlı ve etkili bir şekilde Low Carb Diyeti ile ortaya çıkarabileceksiniz." bana göre duruyor günlük yaşamımda hareketsizim çünkü.
https://vucutgelistirmeteknikleri.com/low-carb.html

Son düzenleme:
Antrenmandan 2 saat önceki kahvaltıda 2 su bardağı yağsız süt içmeyi düşünüyorum ne dersiniz? 18 karbonhidrat ve 12 gram proteini var.

Süt iyidir güzel sey süt ara ogunlerde icerim :) wheyin ucuzu gibi dusun
Aynen hatta değerleri çok iyi olunca diğerlerinden kısıp kalori açığı mı yapsam diye düşündüm sonra bünye yine feleğini şaşmasın diye vazgeçtim :D

Bugün antrenman öncesi beslenme ve sonrasıyla ilgili bir sitede makaleler okudum ve eğer doğruysa programımı değiştirmem lazım. Şöyle ki, yoğun antrenman öncesi kilo başına en fazla 0,3 gram protein demiş. Yani 81 kiloya maksimum 24 gram protein almam lazımmış (antrenman öncesi). Yoksa "Araştırmalar egzersiz öncesi protein tüketen kişilerde yapılan kas yıkım markerları düzeyinde ciddi düşüş olduğunu gösteriyor. Bu egzersiz öncesi protein tüketen kişilerin kas hasarından daha fazla korunduğunun açık bir kanıtı." bu oluyormuş.
https://www.fitekran.com/antrenman-oncesi-beslenme-rehberi/

Antrenman sonrasında ise kilo başına 0,6 gram protein almam gerekiyormuş.
https://www.fitekran.com/egzersiz-sonrasi-beslenme-rehberi/

Yani bunca zaman yanlış yapmışım (yine). Buradaki bilgiler doğru mudur arkadaşlar? Karbonhidrat içinde tam tersi denmiş, önce fazla al sonra az al. Siz nasıl yapıyorsunuz?

Bilgili arkadaşlar yukarıdaki konuya bir el atabilirler mi? (antrenman öncesi ve sonrası beslenme hakkında) Spam olmaz umarım ama sabah antrenmana gideceğim için ihtiyacım var. Herkese iyi geceler.

Back
Yukarı