Görünüş değil güç istiyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan necio
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

necio

Üye
Arkadaşlar merhaba ben 16 yaşında 173 boyunda 67 kilo biriyim hedefim görüntüden ziyade güç fakat fazla ağırlığın altına girmem gelişimimi engelleyebileceği için 5x5 gibi programlar yapamıyorum başka yolu yok mudur?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Vg yaparak güç kazanamaz mıyım

hocam güçten kasıt ne? zaten vg yapılarak da güç kazanılıyor. hem direncin artıyor hem kas kütlen artıyor. buradaki güç tanımı eğer birilerini pataklamaksa bunun yolu vg değil dövüş sporları.

hocam güçten kasıt ne? zaten vg yapılarak da güç kazanılıyor. hem direncin artıyor hem kas kütlen artıyor. buradaki güç tanımı eğer birilerini pataklamaksa bunun yolu vg değil dövüş sporları.
Hayır kastım birilerini dövmek değil powerlifterler gibi güçlü olmak daha ağır bench press yapmak vs istiyorum

bunun için savaş cebeci hocamız bir şey söylemişti aşağı yukarı şöyleydi;
powerlifter adam tek hareketlerde güçlüdür, vg yapan adam ise bütün set güçlüdür.
yani aslında bu güç olayı biraz göreceli. power lifter da senin şiddette yaptığın hareketi 3*10 yapamayabilir...

powerlifting gelişimini engellemez. boy uzamasıyla bunların alakası yok , hangi sporu yapmak istiyorsan yap. kas kütlesi artırmadan kuvvetlenmek istiyorsan kalori alımını sınırlı tutacaksın. belli bir siklette kalmak için çabalarsan görüntün pek değişmez. ben 2 seneye yakın süredir 80 kiloyum mesela , haliyle kas kütlesinde artış olmuyor sabit kalırken.

bunun için savaş cebeci hocamız bir şey söylemişti aşağı yukarı şöyleydi;
powerlifter adam tek hareketlerde güçlüdür, vg yapan adam ise bütün set güçlüdür.
yani aslında bu güç olayı biraz göreceli. power lifter da senin şiddette yaptığın hareketi 3*10 yapamayabilir...
Yani vg ile de güçlenilir öyle mi

powerlifting gelişimini engellemez. boy uzamasıyla bunların alakası yok , hangi sporu yapmak istiyorsan yap. kas kütlesi artırmadan kuvvetlenmek istiyorsan kalori alımını sınırlı tutacaksın. belli bir siklette kalmak için çabalarsan görüntün pek değişmez. ben 2 seneye yakın süredir 80 kiloyum mesela , haliyle kas kütlesinde artış olmuyor sabit kalırken.
Yapmamda sakınca yok yani

KESİnlikle katılıyorum.artı ağır bench deadlift ve squat yapıyorum ağır derken kendi kiloma göre ağır :Dspora başlamadan 165boyum 177 şuan

Back
Yukarı