göbeginiz gitmiyor mu? gider...

Merhabalar
Ben 27 yasinda 1.75 boyunda 62 kilo civarinda bir bayanim. haftada en en az 3 gun ( genelde bes gun) spor yapiyorum.( belki biliyorsunuzdur genelde amerikali tranier tony hortonun programlarini yapiyorum). bazen kosuyorum 5 km .fakat benim de ben buyuk derdim obliks ve gobek yaglarim . Baktigimizde karnimda yukaridan asagi 4 adet baklava neredeyse gorunuyor. Fakat 5. ve 6. baklavanin yerine o bolge yag dolu.
Son 1.5 senedir tatli biskuvi kesinlikle yemiyorum cok cok nadir kafede minik kek yiyorum . yine son 3 aydir tuzlu hazir gida cubuk vs yemiyorum. Yeme dusenim sabah peynir zeytin yumurta 1 dilim ekmek oglen yogurt yada sebze yemegi 6 kasik aksam spordan sonra saat 9 gibi corba veya et balik yada turlu oglen ve aksam arasinda meyve findik fistik tuzsuz .aksam yemeginden sonra 10 grm bitter cikolata fakat yaglar duruyor.Nerede yanlis yapiyorum lutfen yardimci olur musunuz
Bu iş yüzde 90 genetik bence.Vucut tipi ektoysa dünyayı yesen ne kilo alırsın nede yağlanırsın.Yok endoysan da istediğin kadar karbodan ve yağdan uzak dur vücut bir şekilde genetik programı gereği yağa dönüştürüp depolayacaktır.Yeme içmeye dikkat etmek bir yere kadar bu işi sınırlandırıyor ve yavaşlatıyor hepsi o. Çok güçlü bazı maddeleri kullanmadan bu yağı bu bölgeden uzaklaştırmak mümkün değil.Bunu savunan insanlar ya gizliyorlar yada kendilerini övmek için doğru yaptıklarına delil olsun diye bol bol tarifler yöntemler öneriyorlar. :) Hiç birisi uygulamada gerçekleşmiyor hepsi teorik...Bence kendinle barışık ol fazla detaya takılma...Sağlıklı olmak yağsız olmak demek değil bunu insanların kafasına sokmaya çalışıyor suplement vb. üretici ve satıcıları. Yanlış yaptığın bir durum yok fakat metabolik hızını düşürmemeye çalışmalısın.Az yemek ve fakir içerikli beslenmek bu hızı düşürecektir.

Genetik yuzunden bu yaglardan kurtulamiyor isem Onerebileceginiz bir destek urunu var mi ve bayan olarak protein tozu kullanmalimiyim
Tesekkurler

Kesinlikle böyle saçma şeylere kanmayın.
Genetiğin etkisi elbet vardır ancak asla ℅90 değildir. Çok küçük detaylar bunlar. Yani düzenli bir antreman ve özellikle güzel bir diyetle verilmeyecek kilo yoktur.
Zaten genetik yüzünden yağ yakamıyorsanız da(!) Aldığınız L carnitine le felan da yakabilceğinizi sanmayın.

göbek eritmek için spor yapan insan zaten ne kadar başarılı olabilir ki? Kendine bir hedef belirlemelisin 60 kg arkadaş göbeğim var diye ağlıyor kardeşim sen erisen yok olsan anca geçicek o göbeğin çünkü kas hacmin yok güçsüzsün. kasın yok ki göbeğin çıkıyor. 60 kgde göbek olmasının başka açıklaması yok. ben 81 kgyim şuan yazın yağ yakma dönemim oldu ona rağmen bir miktar yağ var vücudumda yüzde 15 16 civarı ama aslolan güç ve kas kazanmak. estetik içinde bu önemli. hacmin olsun ki az da olsa yağ yaktığında kasların belli olsun. Bunun için ilk önce kendinize mantıklı bir hedef belirlemeniz lazım. ondan sonra o hedefe ulaşmak için yapabildiğinin en iyi şekilde beslenme ve faydalı olucak en iyi antreman ve kusursuz dinlenmenizle hedefinize ulaşırsınız.

göbek eritmek için spor yapan insan zaten ne kadar başarılı olabilir ki? Kendine bir hedef belirlemelisin 60 kg arkadaş göbeğim var diye ağlıyor kardeşim sen erisen yok olsan anca geçicek o göbeğin çünkü kas hacmin yok güçsüzsün. kasın yok ki göbeğin çıkıyor. 60 kgde göbek olmasının başka açıklaması yok. ben 81 kgyim şuan yazın yağ yakma dönemim oldu ona rağmen bir miktar yağ var vücudumda yüzde 15 16 civarı ama aslolan güç ve kas kazanmak. estetik içinde bu önemli. hacmin olsun ki az da olsa yağ yaktığında kasların belli olsun. Bunun için ilk önce kendinize mantıklı bir hedef belirlemeniz lazım. ondan sonra o hedefe ulaşmak için yapabildiğinin en iyi şekilde beslenme ve faydalı olucak en iyi antreman ve kusursuz dinlenmenizle hedefinize ulaşırsınız.
Bir konu kadar iyi açıklanırdı,insanlar sadece kiloya bakıyor,sitelerdeki yağ oranına bakmadan ideal kilo hesaplayan sitelere göre hüküm veriyorlar.

Merhabalar
Ben 27 yasinda 1.75 boyunda 62 kilo civarinda bir bayanim. haftada en en az 3 gun ( genelde bes gun) spor yapiyorum.( belki biliyorsunuzdur genelde amerikali tranier tony hortonun programlarini yapiyorum). bazen kosuyorum 5 km .fakat benim de ben buyuk derdim obliks ve gobek yaglarim . Baktigimizde karnimda yukaridan asagi 4 adet baklava neredeyse gorunuyor. Fakat 5. ve 6. baklavanin yerine o bolge yag dolu.
Son 1.5 senedir tatli biskuvi kesinlikle yemiyorum cok cok nadir kafede minik kek yiyorum . yine son 3 aydir tuzlu hazir gida cubuk vs yemiyorum. Yeme dusenim sabah peynir zeytin yumurta 1 dilim ekmek oglen yogurt yada sebze yemegi 6 kasik aksam spordan sonra saat 9 gibi corba veya et balik yada turlu oglen ve aksam arasinda meyve findik fistik tuzsuz .aksam yemeginden sonra 10 grm bitter cikolata fakat yaglar duruyor.Nerede yanlis yapiyorum lutfen yardimci olur musunuz

Peki 3 - 3.5 saatte bir yiyomusunuz ? almanız gereken kaliteli yağları alarak doğru şekilde cardio ve antrenman yapıyormusunuz ? protein alımınız yüksek, karb. alımınız düşük mü ? eğer buna rağmen inatçı yağlardan kurtulamıyorsanız tiroit hormonlarınıza baktırıp ayrıntılı tahlil yaptırınız.

Peki 3 - 3.5 saatte bir yiyomusunuz ? almanız gereken kaliteli yağları alarak doğru şekilde cardio ve antrenman
yapıyormusunuz ? protein alımınız yüksek, karb. alımınız düşük mü ?
eğer buna rağmen inatçı yağlardan kurtulamıyorsanız tiroit hormonlarınıza baktırıp ayrıntılı tahlil yaptırınız.

Haklı olabilirsiniz ailemde de troit problemo var.Tesekkurler

Haklı olabilirsiniz ailemde de troit problemo var.Tesekkurler
Arkadaşların çoğu benden daha iyi biliyordur ama nacizane imkanınız varsa aşağıda 1.stili tavsiye ederim suyla aranız varsa. Yoksa arkadaşlar birşeyler tavsiye edecektir zaten. Yemekle çok ilgili olduğunu sanmıyorum ben bu durumunuzun.

Merhaba arkadaslar.Boyum 177 kilom 82 kg.20 gundur spor yapiyorum sadece 1 kg zayifladim.Gitdigim spor salonunda kosu banti,bisiklet filan yok.Hocam bana ilk once kas yapmalisin soyluyor.sizce 20 gune 1 kg zayiflamak iyimi??

Benim bacaklar ince göbeğim var şimdi yürüyüş yapıyorum göbek gidiyor ama ozamanda bacaklarım daha da inceliyor yapsam olmuyor yapmasam olmaz :(

Back
Yukarı