Göğüs ve Boy uzatıcı hareketler

Merhaba arkadaşlar 18 yaşındayım şu hareketlerden hangisi boya olumsuz ve boyun uzamasını sağlar.
Bench Press - Şınav - Single Dumbbell Rowing - Double Dumbbell Rowing - Mekik
Bide sizin boy uzaması için ve göğüs kası için önereceğiniz hareket var mı barfiks çekemiyorum asılacak yer yok bi yer var orada kırılacak diye çekmiyorum.

Boy : 1.75 Kilo:68

Şimdiden teşekkürler :)

Hergün baş aşağı dursan 10 dakika yine uzamaz her bacak idmanında 100 kilodan fazla squat girsen yine durmaz uzama. Boy genetiktir tıpkı karın kasının şekli gibi bazı insanlar doğuştan şanslı :)

Hergün baş aşağı dursan 10 dakika yine uzamaz her bacak idmanında 100 kilodan fazla squat girsen yine durmaz uzama. Boy genetiktir tıpkı karın kasının şekli gibi bazı insanlar doğuştan şanslı :)
Katılıyorum fakat eklemek istediğim bişe var. Boyunun max bir seviyesi vardır. Max uzamak için hertürlü spor işe yarar ;D

Katılıyorum fakat eklemek istediğim bişe var. Boyunun max bir seviyesi vardır. Max uzamak için hertürlü spor işe yarar ;D
Yarar tabikide ama çok beklentin olmayacak. Yabancı forumlarda bu konuyla ilgili iyi troller var. O kadar koca karı masalı olduki şu halter boy kısaltır olayı , artık insanlar dalga geçiyor yani :D

ben 16 yaşındayım doktora gittim el bilek filmi çekti 165 im 170 olursun dedi 5 cm potansiyelin var dedi daha uzayamazmıyım ben 175 felan istiyorum görüşlerinizi bekliyorum

boşuna moralini bozma. o hesaplamaya göre ben max 1.80 olabiliyorum fakat yaşım daha 16 ve boyum 1.82?
cevrendekilere takılma bol protein ve kalsiyum al gerisini vücuduna bırak :)

Doktor öyle dedide 5 cm uzarsın o kadar potansiyelin var dedi bi hesaplama yaptı 171 çıktı sonra bilek filmi çektirdi 5 cm uzarsın dedi işte .s

Ben sana 175 olamazsın demedim. Doktora güvende demedim. Fakat genetiğin ne ise o olursun , spor beslenme vb. şeyler en fazla +-2-3 cm oynatır. Kendinle barışık olmalısın. Dezavantaj değil aksine avantaj olarak düşün boyunu. Daha sağlam gözükür kısa boylu insanlar 2-3 kilo kas kütlesi elde etsen hemen farkedilir ama 185-190 bir adam baya bir kütle alması lazım farkedilmesi için , avantaj yani.

Son düzenleme:
En önemli şey genetik gibi görünsede öncelikle sağlam bir beslenmeyle ve yanında egzersizle boya katkı sağlanır tabi genetiğiniz 170se 190 olmayı beklemek saçma olur aşağıdaki maddelere dikkat edildiği takdirde yaşına göre maksimum sonucu alabilirsin
1- Genetik
2- Beslenme (süt-yumurta-yoğurt-peynir vs)
3- Egzersiz (hızlı koşular , zıplama , barfiks ssılma , esnetme vs)
4- Uyku

Back
Yukarı