Göğüs ve bicepslerin aynı gün çalıştırılması

Arkadaşlar benim gözüme gerek forumu gezerken gerek başka kaynaklardan araştırma yaparken birşey takıldı bu bir tesadüf müdür bilmiyorum ama göğüs ve biceps genelde hep aynı güne denk geliyor bende böyle yapıyorum ama bunu çoğunluk bir püf noktası olduğundan falan mı yapıyor yoksa sadece tesadüf mü hocalarımdan yardım bekliyorum... :)

tesadüf, göğüs çalışırken tricepsde çalışır bu yüzden tricepsle çalıştırılmaz. Göğüsle birlikte bacak çalışanda var kişiye göre değişiyor

Göğüs çalışırken bicepsleri hemen hemen hiç kullanmazsın. Cable fly v.b. haraketler haricinde bicepsleri göğüs antremanında pek kullanmadığından göğüs antremanının üstüne biceps çalışabilirsin.

Onca press haraketini yaptıktan sonra triceps çalışmak pek akıl karı olmaz değil mi?

Yada iyi bir sırt antremanının üstüne biceps çalışmakta öyle.. Zaten çekiş haraketlerinde bicepslerin yorulmuş olacak..

Daha ileri safhalarda başka görüşlerde var tabi göğüsün üstüne triceps önceden yorma filan.. Ama yeni başlayan biri için kesinlikle tavsiye edilmez verim alınmasına imkan yok..

göğüste zaten tricepste etkilenir yani triceps çalışılmaz en ideali bicepstir , sırt çalışanlarda oluyor

Ben ikisinide denedim. Çünkü göğüste tricepsler ısınıyor sırtta da bicepsler. Fakat kesinlikle uzak durun derim. Göğüsten sonra triceps girdiğim zaman bir hareketi bile tam tamına yapamıyorum.

tesadüf, göğüs çalışırken tricepsde çalışır bu yüzden tricepsle çalıştırılmaz. Göğüsle birlikte bacak çalışanda var kişiye göre değişiyor

Göğüs çalışırken triceps çalışır bu bu yüzden tricepsle çalıştırılmaz dedin.

Peki sana bi soru..

Göğüs+ bicesp yaptım ertesi gün omuz+ arka kol çalıştım. Şimdi burada iki gün triceps çalışmış oluyoruz buda gelişime engel olmaz mı :)

Eğer göğüs+triceps aynın gün çalışsak diğer günlerde bu kas grubu dinlenir ve gelişim kayderiz.

böyle küçük noktalar önemli triceps yardımcı kas olarak çalışır ve sen hareketi nizami yaparsan (kol açıklığı vs.) tricepslere binen yük azalır zaten tavsiyem 2 pressten fazla girilmemesidir buda tricepslerini yormaz ısındırır ben kendi programımda çok ayrı günlere aldım ama aynı güne alıp denemeyi düşünüyorum. kendi kanaatim bu

Back
Yukarı