Göğüs Arası çok Boş

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
iki gögüs arasındaki fark

arkadaşın problemlemine yakın bi sorun olduğunu düsündüğüm için buraya yazmak istedim. İki gögsüm arasında belirgin bir büyüklük farkı var. 9-10 ay kadar bir süre calıstım sonra araya askerlık gırdı (6 ay) dondugumde bu fark daha goze carpar oldu. Bu problemime yardımcı olabilirseniz sevinirim aradaki farkı nası eşitlerim.

Polaris

Arkadaşlar kusura bakmayın ama Polaris hangi hareket oluyor? Ve fonksiyonu nedir? Yardımcı olabilirmisiniz? Teşekkürler..

Göğüs birleştirme yardm ?

Arkadaslar gogus kasım var ancak gogus arasını bır turlu bırlestıremıorum sıkınca 1 parmak bosluk kalıokafa_ arada hangı hareketı onerırsınız benc press dumbbl fly fln ısım yazarsanız sevınırım saoLun

göğüs arasında 1 parmak boşluk olması cok normal..herkeste var...1,5-2 parmak olması cok iyi değil ama...gerçi bildigi kadar senin spor gecmişin cok değil, bu yüzden cokta acele etmene gerek yok aslında...zamanla o düzelecektir...yinede sana 2 program yazıyorum buraya...bu sorununu halletmende cok yardımcı olacak sana...2sinden birisini yapabilirsin...ben alternatif olsun diye 2 tane yazdım...1.si daha cok tavsiye edilir, ama zamanla 2.si de cok i görmeye başlar...bir dönem birincisini, başka bir dönem sıkıntı cektiginde de 2.sini kullanırsın...

1.program;
incline bench press
incline dumbell fly
cable cross
flat dumbell fly
pullover

2.program;

close grip bench press
dumbell fly
incline bench press
weighted chest dips
pullover

Son düzenleme:
d.wolf şunların bide türkçesini yazsan benim anlamadığım bu forum bildiğim kadarıyla türkçe karakterler kullanıyor neden yok squat falan ingilizce yazıyosunuz ki türkçe bir forumda ingilizce yazmak saçma geliyor parantez içinde türkçe yaz bari

sen vg ile terimlerin türkçe oldugunu nerde gördün...dünyada bodybuilding in ortak kullanılan dili inglizcedir..terimleri google a yazdıgında otomatik olarak cıkacaktır..gerisi sana kalmış artık...

ben de benim işime yarayan yine forumdan aldığım programı yazayım. üst iç göğsün gelişimine gerçekten katkı sağlar. dumbbell presste asıl setlerden önce bir set ısınma yap. göğsü tek günde giriyorsan set sayılarını arttırabilirsin, hareket sayılarını da D. Wolf un verdiği programlarla benimkini harmanlayarak arttırabilirsin. o programlar da tavsiye edilen programlar.

incline dumbell press 12 10 8 6
incline dumbbell fly 3x10
pullover 3x10

pectoralin arası yani areus costalisi kapatmak için barı iyice dar tutmak lazım yada kendi yaptığım bir hareket var onu soyleyebilirim

dambıl barına doldurabildiğin kadar agır kilo doldurup(kaldıracagın kiloyu aşma) göğüs ant sonunda bu agırlığı iki elinle tutup tam gogus arasına indir :)

hocam güzel bi çözüm önerisi sizinki. Yalnız bişi dormak isterim tam netliğe kavuşması için. Bu harekette tutuş şekli ne olmalıdır. Tutuşun veya dumbbelların dorultusunun bi önemi var mıdır?

Kesinlike narrow grip push-ups'ı öneririm...
Bende çok işe yaradı.3 x max yaptıktan sonra genelde 2 gün boyunca gögüsün iç kısımlarında ağrı oluyor.
Yapılış şekli ise normal şınav vaziyetini aldıktan sonra elleri resimde gördüğümüz gibi birleştiriyoruz.

Eklentiler

• narrow-triangle-pressup-b-triceps.jpg
    narrow-triangle-pressup-b-triceps.jpg
    56,1 KB · Görüntüleme: 599
Konbine bir hareket ; dumbell fly hareketini yaparken dumbellar göğüs hizasında yukarda birleştiğinde(tutuş ve duruş değiştirmeden) göğüse indiriliyor, kaldırılıyor ve açışa devam. dumbellar havada her birleşmesinde göğüse indirme tekrarlanıyor. bu hareketle hem dumbell fly hemde dar tutuş bench press yapmış olunuyor. yani ikisinin karışımı ve oldukça etkili bir hareket. ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM.

last of the mohicans dediğin hareketi arkadaş fly ı yapmadan uyguluyor ve göğüs ortasını gerçekden doılduruyor. yaptığı hareketi ben hiçbir yerde görmediğim için yanaşmamışdım ama gerçekden işe yarıyor. ağar bir dumbell ı alıyor iki eliyle dumbell ın ortasından tutup göğsüne indiriyor. zaten o açı direk göğsün ortasına iniyor buda alanı kapatmamıza yardımcı oluyor. çokda kolay bir hareket.

last of the mohicans dediğin hareketi arkadaş fly ı yapmadan uyguluyor ve göğüs ortasını gerçekden doılduruyor. yaptığı hareketi ben hiçbir yerde görmediğim için yanaşmamışdım ama gerçekden işe yarıyor. ağar bir dumbell ı alıyor iki eliyle dumbell ın ortasından tutup göğsüne indiriyor. zaten o açı direk göğsün ortasına iniyor buda alanı kapatmamıza yardımcı oluyor. çokda kolay bir hareket.

Flexor ün bahsediğin hareketi söylüyorsun. Sonuç olarak aynı mantık dar tutuş.
Benim bahsettiğim hareketi profesyonel bir vücut geliştirmecinin göğüs idmanı dvd sinde izlemiştim.

Oncelikle sunu belirtmeliyim ki gogus arasini ozel olarak calistiran bir hareket yoktur .
Gogus kasi dedigimiz kaslar M.pectoralis major,M pectoralis minordur . bunlardan pectoralis major ucgen seklinde olup oldukca kalin bir kastir pectoralis minor ise daha yukarida derinde bulunur adindanda anlasilacagi uzere minor kastir yani daha kucuktur. bunlarin calisma prensipleri vardir her kasta oldugu gibi mesela bu kas kola adduksuyon ve ic rotasyon yaptirildiginda calisir . ( cok fazla latince terimlerle kafanizi karistirmak istemiyorum derin bir konu aslinda kas sistemi ) yani kola ic rotasyon ve adduksiyon yaptirdiginizda gogus kaslari harekete gecer dikkat edin gogus kaslarina yonelik olan butun hareketler de kollar adduksiyon yapar yada ic rotasyon yapar.
Yani bu kaslar butun olarak calisir gogusun ustunu icinie sagini solunu calistirma diye bir sey yoktur.Ama su var bazi hareketlerde bu kaslarin belirli taraflarina biraz daha fazla baski yaparak biraz daha fazla calistirilmasi saglanabilir .
asagida ki hareketlerde bunlari gorebilirsiniz .

Ic Gogus egzersizleri

Standing cable crossover
Flat bench dumbell flyes
Polaris ( bu harekette tavsiyem kollariniz kapattiginizda 3 / 4 saniye kaadar kapali tutun bekleyin bir kac hafta deneyin farki goreceksiniz )

Selamlar , yaklaşık 3-4 senedir düzensiz spor yapıyorum , fakat son 1 senedir düzenli olarak yapıyorum , kol 38 oldu , omuz ve sırt çok iyi oldu fakat göğsüm aşırı kötü durduğundan dolayı vücudu çok kötü gösteriyor.Göğüsün ortası boş , Üst göğsün ortası tamamen boş , Alt göğüse doğru sarkıyor hafiften , yağlı bir görüntü çıkıyor ortaya boy 177 kilo 81 çok az göbekte var acaba yağdan dolayı mı göğüs böyle sarkık duruyor , bar'ı dar tutuyorum çalışırken ve üst göğüsten başlıyorum , göğüs programımı yaziyim.
Üst Göğüs Press
Üst Göğüs Dumbell Press
Sehbayı yarım yatırıp yana aç
Kelebek fakat yeni salonumda kelebek yok daha değişiği var dumbellla kapatma gibi oluyor sanki daha bi yanlara vuruyor ortada toplamaktan çok.
Bench Press.
Özellikle 4 set yapıyorum son seti ağır girip sonra pompa yapıyorum.Ortada toplamam için ne yapmam lazım yazarsanız sevinirim. Ona göre amino asite başlicam çünkü güzel bir programla ;)

pectoralin arası yani areus costalisi kapatmak için barı iyice dar tutmak lazım yada kendi yaptığım bir hareket var onu soyleyebilirim

dambıl barına doldurabildiğin kadar agır kilo doldurup(kaldıracagın kiloyu aşma) göğüs ant sonunda bu agırlığı iki elinle tutup tam gogus arasına indir :)

peki FleXoR hocam, benim gibi kunduracı göğsü diye tabir ettiğimiz sorunu olan kişilerde de işe yarar mı bu?

Kesinlike narrow grip push-ups'ı öneririm...
Bende çok işe yaradı.3 x max yaptıktan sonra genelde 2 gün boyunca gögüsün iç kısımlarında ağrı oluyor.
Yapılış şekli ise normal şınav vaziyetini aldıktan sonra elleri resimde gördüğümüz gibi birleştiriyoruz.

merhaba bu hareket sırt çalıştırıyor diye biliyorum

Benimde göğüs aram çok açıktı. Bench press i dumbeller ile ağır kilolarla yaptım ve ayrı ayrı zamanlarda dumbell fly ve cable fly i programıma koydum. Baya güzel sonuçlar elde ettim.

Dediğin gibi uzun çalışmış ve hala dolmuyor diyorsan bence hiç kendini üzme çünkü ne yaparsak yapalım yenemeyeceğimiz bir güç var o da GENETİĞİMİZ .Belki de çoğumuz göğüs kaslarımızın nereye kadar gelişebileceğini tam olarak bilemiyoruz.O kadar uzun bir süreç ki bu mutlu aşk yoktur sözü gibi mutlu body'ci yok.. ;) javascript:emoticon(';)')
Wink

Öyle düşünme bence bir nevi doğru söylediklerin ama genede.

İnsan kendi sınırlarını kendisi çizer.

Back
Yukarı