Full body mi, split mi. Haftada 3 gün

Arkadaşlar selamlar, oncelikle 1.81 boy ve 85 kgyim amacım hem kilo vermek hem de vücut yapmak dediğim gibi haftada 3 gün, bazense 4 gün gidiyorum 2 aydır falan full body yapıyorum, sizce bu kadar zaman giden hangisini yapmalı ve sorularım var
1- antrenman da önce 30 dakika cardio yapıyorum, 15 dk koşu bandı, 10 dj eliptik vs
bunun kas geliştirmeye zararı olur mu
2-kalori olarak 2000 alıyorum yani kalori açıklığı oluşturuyorum, ama protein alıyorum yeteri kadar. Kg başı 1,5 civarı sizce kalori açıklığı yapmak kastan yer mi?
3- en önemli sorum da bu, hangi hareketleri nasıl yapmalıyım, benim program şöyle benc, dumbell fly
Cable row Pull down
Lateral raise, push down, barber curl
Barfiks ama makinede olanı, birde squat bunları 4 set şeklinde ve genelde 8-10 arası yapıyorum. İşte sorunun en önemli kısmı bu yaptıklarınım ne kadar doğru, bana ne önerir siniz, bunları değiştirmeli miyim?

Antrenmandan önce kardiyoyu pek önermem, performansı etkiler. Antrenman sonrası veya boş günde olabilir.
hocam peki program için ne önerirsiniz? full body yapıyorum ama yanmaları bel de ve göğüste pek hissetmiyorum, arkadaşım dedi slpit yaparsan her şekil hissedilir çünkü ğöğüsü 5 kere çalıştıroyrsun dedi

hocam peki program için ne önerirsiniz? full body yapıyorum ama yanmaları bel de ve göğüste pek hissetmiyorum, arkadaşım dedi slpit yaparsan her şekil hissedilir çünkü ğöğüsü 5 kere çalıştıroyrsun dedi
Yanma hissi ile antremandan aldığın verimin alakası yok. Ağırlık ekleyebiliyorsan veya aynı ağırlıkla daha fazla tekrar yapabiliyorsan güçleniyorsun demektir.

Back
Yukarı