Full Body Antrenmanım Nasıl?

Full Body Antrenmanım ve Hipertrofi Antremanım Şu Şekildedir ;

Göğüs için Chest Press 3x12
Sırt için Row Machine 3x12
Omuz için Shoulder Machine 3x12
Kol için Dumbell Biceps Curl - Triceps Push-Down 3x12
Bacak için Leg Press - Leg Extension - Leg Curl 3x12 sizce Antrenmanım Nasıl?

Deadlift - Bench Press - Squat niye koymadın diyeceksiniz. Çünkü Hareketleri tam doğru yapamıyorum ve yanlış yaptığım oluyor. Deadlift ve Squat yerine Böyle bir bacak antrenmanı hazırladım. Bench Press yerinede Chest Press hazırladım.

Yeni mi başlıyorsun antremanlara yoksa daha önce Body building yaptın mı ona göre yorum yapacağım.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Muhteşem 3lü olmadan verim alamazsın. Sistemin temeli onlar çünkü. Elbet gittiğin salonda iyi bilen biri vardır, onunla çalış öğren. Kimse yoksa YouTube da yüzlerce video var bu 3 hareket ve türevleri ile ilgili boş bar ile denemeler yap. Hatta evde süpürge sapı ile dene ama mutlaka en kısa sürede öğren. Bacakta leg curl ve extension a gerek yok bence ki bu 2 hareket dizler için son derece sakıncalı.
Birde başka bir konuda kas hacmine göre farklı tekrarlar/setler denilmişti, ona göre bir program yazmaya çalış bakalım nasıl birşey çıkacak.

Bacak hareketlerinin nesi sakıncalı diyecekler gözlerinin önüne kaldıraç prensibini getirsin.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Squat ve deadlift için dumbellar çok kısa zamanda yetersiz kalır ağırlık olarak ve barın yerini tutmaz bence.
Hareketlerin formlarını iyice öğrenene kadar hafif girersen sakatlık filan yaşamazsın.
Formları tam oturtunca hafif hafif ağırlık arttırırsın.

Dostlarım Squat ve Deadlift kolay bir hareket değil bunu en iyi siz biliyorsunuz zaten. 1 Tekrarda bile yanlış yapsan Allah korusun sakatlanma ortaya çıkıyor. Ve doğru yapmadığın zaman gelişim sağlamıyorsun. Ben Squat ve Deadlift yerine size dediğim bacak antrenmanını söylüyorum çünkü bir hareketi yanlış yapmak yerine doğru yapmak daha iyi. ulaire leg curl ve leg extension yerine ne önerilirsin peki?

Dostlarım Squat ve Deadlift kolay bir hareket değil bunu en iyi siz biliyorsunuz zaten. 1 Tekrarda bile yanlış yapsan Allah korusun sakatlanma ortaya çıkıyor. Ve doğru yapmadığın zaman gelişim sağlamıyorsun. Ben Squat ve Deadlift yerine size dediğim bacak antrenmanını söylüyorum çünkü bir hareketi yanlış yapmak yerine doğru yapmak daha iyi. ulaire leg curl ve leg extension yerine ne önerilirsin peki?
Squatı öğrenmeni önerebilirim yine:)
Ludge hareketi bi nebze olsun işini görür. Leg ext yada leg curlden kat kat faydalıdır.

Yeni olduğun için bence tekrar sayılarını daha yüksek tutabilirsin maksimum kas kazanım ve güç için, yaptığın hareketlere de kasların daha kısa sürede uyum sağlar. Dediğin hareketler icin de; Squat bir sürü çeşidi var araştır onları öğrenmeye çalış kolay formları var, deadlift için bir şey demiyorum yapmayabilirsin çünkü yanlış formda yapmaya devam edersen ciddi sakatlıklara yol açabilir, bench press içinse ben dumbell press i daha çok tercih ediyorum hem 2 tarafı da eşit calisabiliyorsun hem de kontrol sende oluyor tamamen, bar gibi düz bir hatta indirip kaldırmıyorsun.

Dostlar Squat yapsam Deadlift yapmasam nasıl olur? Ayrıca Full Body Antrenmanım bittikten sonra kalan zamanı karın kası antrenmanı olarak yapsam nasıl olur bir sorun olurmu?

Dostlar Squat yapsam Deadlift yapmasam nasıl olur? Ayrıca Full Body Antrenmanım bittikten sonra kalan zamanı karın kası antrenmanı olarak yapsam nasıl olur bir sorun olurmu?
Benim programimdan örnek veriyim pazartesi çarşamba cuma fullbody+hiit kardiyo yapıyorum 1 er gün arayla.Aradaki off günlerinde ise karın çalışıyorum 3 gün fullbody 3 gün abs yapıyorum yani.

Aynen Bende senin yaptığın gibi yapıyorum. 3 Gün Full Body 4 Gün Abs yapıyorum. Ama Full Body Antrenmanım bittikten sonra Abs çalışssam birşey olurmu zararı olurmu onu soruyorum. Ve Bacak Antrenmanı için Squat yapsam Deadlift yapmasam birşey olmaz demi. Sadece Squat ve Leg press yapsam?

Aynen Bende senin yaptığın gibi yapıyorum. 3 Gün Full Body 4 Gün Abs yapıyorum. Ama Full Body Antrenmanım bittikten sonra Abs çalışssam birşey olurmu zararı olurmu onu soruyorum. Ve Bacak Antrenmanı için Squat yapsam Deadlift yapmasam birşey olmaz demi. Sadece Squat ve Leg press yapsam?
Zararı olmaz ama enerjinin pekte kalacağını zannetmiyorum o antreman bitiriyor adamı çünkü. Deadlift yapmıyorsan 2 sırt hareketi yapabilirsin biri row türevi olmak üzere

Deadlift vücudun her yerini çalıştıran bir hareket alternatif aramak istersen yerine 4-5 hareket koyman gerekebilir ki fullbody yapacam dersen olmazsa olmaz harekettir.
Hazreti gogıla "deadlift involved muscles" yazınca bir görsel çıkıyor çalışan kaslar ile ilgili.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
youtuber powerlifterciler sayesinde powerlifterlerin hareketlerini ilah olarak görmeye başladı bir çok insan. adam daha başlayalı 4 hafta olmuş deadlift yapsa belini eline alıcak mutlaka yap diyorlar :D bunlar hep bilinç altı
göğüs için de sırt içinde 2 egzersiz yap diğerleri 1 egzersiz olsada olur sırta 1. hareket olarak latpulldown veya barfix 2sinden birisini kullan 2. egzersiz olarak da ister barbell ister makine ister t bar row yap

Tamam o zaman Deadlift ve Squat yapmayacağım. Göğüse 2 egzersiz Sırt'ada 2 egzersiz koyucam. Bacak Antrenmanı içinde Leg Press Leg Curl Leg Extension yapacağım.

Back
Yukarı