Fitness+Yüzme Yaş 16

Bu programda faydalı olur mu ?

• Total voters
    4

Önerhan

Üye
Merhaba,ben 16 yaşındayım ve vücut geliştirme sporunu 13 aydır yapmaktayım.Son 1 ay yüzmeyede başladım haftada 3 gün yüzme 3 gün salon yapıyorum.Ama haftada günler ard arda geliyor ve dinlenmeye az vakit buluyorum.

p.tesi: fitness
salı: yüzme
çarşamba: dinlenme
perşembe: yüzme
cuma: fitness
c.tesi: fitness
pazar: yüzme

yüzmede min. 1,5 km ,salonda ise neredeyse tüm enerjimle çalışıyorum,bu haftalık antrenman programım bana sıkıntı çıkartır mı ? lütfen bilgi verin

beslenmeye ve uykuya dikkat etmelisin. vücudunu çok fazla yorar, bunun yanında dinlenemez ve yetreli beslenemezsen eklemler, kaslar, sinir sistemi yorulur ve bir yerden patlak verebilir.

Her şey sana bağlı antremanda yapacağın hareketleri/çalıştıracağın bölgeleri uyumlu koyarsan neden olmasın. Şundan bahsediyorum küçük kasların dinlenme ve büyük kasların dinlenme sürelerine göre program yapmak beslenmenide buna oranla arttırman lazım tabi patates, pilav ben olsam bunlara abanırdım zaten 13 aydır fitnessle uğraşıyorum diyorsun az çok ne yapman gerektiğini biliyosundur sana tekrar söylemem sıkıcı gelmeye başlayacaktır ama birde okul yönünden bakacak olursan olaya orasını bilemem...

Her şey sana bağlı antremanda yapacağın hareketleri/çalıştıracağın bölgeleri uyumlu koyarsan neden olmasın. Şundan bahsediyorum küçük kasların dinlenme ve büyük kasların dinlenme sürelerine göre program yapmak beslenmenide buna oranla arttırman lazım tabi patates, pilav ben olsam bunlara abanırdım zaten 13 aydır fitnessle uğraşıyorum diyorsun az çok ne yapman gerektiğini biliyosundur sana tekrar söylemem sıkıcı gelmeye başlayacaktır ama birde okul yönünden bakacak olursan olaya orasını bilemem...

her işi zaten okul bozuyor

Bence ikisinden birini seç ve ona devam et. Fitness tan geliyorsun ertesi gün kaslara dinlenme vakti vermeden yine çalıştırıyorsun bu gidişle vücut geriler. Zaten okulda varsa çok yoğun olur

Back
Yukarı