Şu overtraining saçmalığına bir son vermek lazım.Bir örnek vereyim.Kolum 4 ay once 37-38 cme ulastıgında cok mutluydum.Ama 4 ay boyunca 1 milim ölçü alamadım.Düzgün besleniyordum programı değiştiriyordum v.s.Ama porgramlarım hep standart 2-3 hareketti kol için.Çünkü çok hareket yaparsam konuyu acan arkadas gibi bir korku oluyordu içimde.Sonra denedim, 3-4 bazen 5 hareket girdim süper yaptım,drop set yaptım, o kas'a bir düşman gibi muamele yaptım antremanda.Gözümden yaş geldiğini bilirim.Hatta öyle terlerdim ki önümü bulanık görürdüm.Tek kural var, kası yeteri kadar dinlendir yeter; Mesela koldan sonra 48 saat dinlendir.Bu sekilde gidiyorum 1.5 aydır.Anında 39 oldu kolum 1 ayda.2. ayımdayım bu sekilde, suan 39.5. Kolum 4 ay 38 de kalmıstı hep sizin dediginiz 'Kol küçük kas grubu aman 2 hareket yeter (!)' düşüncesi yüzünden.Yaza kadar 40 cm olur boyle giderse diyorum.Ama 1.5 ayda 39 oldu ve şuan 4-5 aydır ölü olan kolumu hortlattım 1.5 ayda 1.5 cm aldım.
KASI İYİ BİR ŞEKİLDE DİNLENDİREREK VE BESLEYEREK CALISILIRSA OVERTRAİNİNG HİKAYE
Saygılar