Favori Sirt ve Kanat Programiniz

saydam

Özel Üye
arkadaslar konudan da anladiginiz gibi favori sirt ve kanat programiniz ve tekrar sayilariniz nedir?

barfiks-dead lift olmazsa olmaz, yanına da lat pull down, machine row, serpiştirilebilir

İleri düzeydekiler için de ayrıca barbell row konulabilir.

geniş tutuş öne barsfiks 3*max
enseye lat pull down 12-10-8-6
db.row 12-10-8-8
dar tutuş seated row 12-10-8

beldeki sakatlığımdan doğru çok sevdiğim barbell row,deadlift hareketlerini yapamıyorum..salonda t-bar olmadığı için t-bar rowing de yapamıyorum..

Sırt Günüm..

Barfiks----15-12-10-10
Enseye Lat pull Down 12-10-10-8
Db.Row----12-10-10-8
Seated row---12-10-10
Rear delt. raise--12-10-10

Her kanat idmanında mutlaka barfiks yaparım ve idmana ısındıktan sonra barfiksle başlarım kanat gününde..
Sadece barfiksin değişik varyasyonlarını kullanarak bile çok ciddi kütle yapılabileceğini düşünüyorum.

diez ve maesta'nın programları oldukça kaliteli ve temel programlar.

bonatschi, barfiksin müthiş etkisine birçok kez şahit oldum. İlk bir ay boyunca kafama göre bir program yapıp başıma buyruk çalıştığımda sırt için sadece barfiks çekiyordum. Diğer bölgelerden hiç verim alamazken; ciddi ciddi sırt antremanı yapıyor gibi gelişmişti kanatlarım. Hala da en iyi bölgemdir kanatlarım. Barfiksin bir diğer güzelliği de hacim aldıkça ağırlığı arttırmanız gerekirken; zaten sırt çok geniş ve bayağı kas tutan bir bölge olduğu için gelişiminize paralel olarak kilonuz da artıyor. Barfiks çalışmadan enseye ya da öne Lat pull Down ve Seated row'dan tam verim alınabileceğini sanmıyorum...

Barfiks 4-5 set (tükenene kadar)
öne Lat pull Down 9-8-7-5
enseye " " "
Seated row 9-8-7-5.

Deadlift 3x8
Barfiks 4x8 (son tekrarlarda yukarda kalabildiğim kadar uzun kalıyorum)
Db row 12-10-8-6

sırta tek gün ayırmıyorum

bonatschi, barfiksin müthiş etkisine birçok kez şahit oldum. İlk bir ay boyunca kafama göre bir program yapıp başıma buyruk çalıştığımda sırt için sadece barfiks çekiyordum. Diğer bölgelerden hiç verim alamazken; ciddi ciddi sırt antremanı yapıyor gibi gelişmişti kanatlarım. Hala da en iyi bölgemdir kanatlarım. Barfiksin bir diğer güzelliği de hacim aldıkça ağırlığı arttırmanız gerekirken; zaten sırt çok geniş ve bayağı kas tutan bir bölge olduğu için gelişiminize paralel olarak kilonuz da artıyor. Barfiks çalışmadan enseye ya da öne Lat pull Down ve Seated row'dan tam verim alınabileceğini sanmıyorum...
Çok doğru, tamamen katılıyorum.

Konuyu barfikse odaklayıp fazla dağıtmamak için ilgilenen arkadaşların aşağıdaki linki de incelemelerini öneririm:

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/sinav-barfiks-vs-t1245.html?highlight=barfiks

Barfiks hakkında ve şınav hakkında doyurucu bilgiler var.

bir dip not..
enseyi kaşısa kanat yapan genetik harikası arkadaşlar vardır ve bir şekilde kas yaptıkları için nizamiyet, hissetmek gibi kavramların bilincinde olmazlar..ama durum öyle değildir..
özellikle kanat hareketlerinde çalışırken kesinlikle kanat uzatılmalı ve hissederek yapılmalı..
hatta sanırım charles glass'dı "hissetmeden yaptığınız tekrarı ölü farzedin ve okadar fazla tekrar yapın" diyordu..

deadlift 4*8
barbell row 4*8
one arm dumbell row 4*8
t-bar 4*8
evde çalıştıgım için bunu uyguluyorum..şimdi okulun salonuna başlıcam sizden görüş almak istiyorum aşşagıya yazıyorum programı yorum yaparsanız sevinirim

deadlift 4*8
barfiks 4*max
enseye lat pulldown 4*8
t-bar 3*8
seated row 3*8

Son düzenleme:
Ben genelde barfiksi son hareket olarak yapiyorum, haliyle tekrar sayilari da dusuk oluyor. Buradaki yorumlardan sonra one alsam mi diye dusunmeye basladim, siz bu konuda ne dusunuyorsunuz?

Mesela, bugun tesaduf sirt calistim. Programim soyleydi:

goguse lat pulldown 12-6-6-8
seated row 10*4 ( normalde t-bar 12-8-6-6 yapiyorum bugun degisiklik olsun dedim)
Barfiks 6-6-4-4

Tekrar sayilarinin dusuk olmasindan max kiloya cok yakin calistigimi anlamissinizdir. Bir de barfikste hizli hizli degil de yedire yedire yapmakta fayda var, tekrarlar dusuyor ama calisma cok daha verimli oluyor.

enseye at pull down 4x10
barfiks 6 şar tekrar
deadlift 12 10 8 8
bazen Seated row max şekilde.

bariksi son haraket yapınca çok zor oluyor.bende 2.haraket yapıyorum daha iyi olması için

başlık barfiks başlığına dönecek ama :) değinmeden edemicem..ben kanat ağrısı neymiş barfiksten sonra anladım bundan bir sene önce..tabi bunda salondaki lat pull down'ın kanatları çok esnetmediği için olabilir..baya alçaktı..

sirt cantasina 15 kilo koyup barfix favori calismam
ve bent over barbell row
bu ikisi tum sirt ihtiyacimi karsiliyor

kanat için:

geniş barfiks
lat pull down
chin up

sırt için :

dealift
barbell row(sırtı büyütmek isteyenler için bence harika)
t-bar row

1-chins
2-lat pull down(öne)
3-barbell row
4-deadlift
5-db. row

bu programı bir gün uyguladığımı hatırlıyorum ondan sonra hayatım değişti :)

ama genelde
1-chins
2-lat pull down
3-rowing mach.
4-db.row

bu ayki sırt programım
1-geniş tutuş göğse barfiks 3*max
2-makine sırta çekiş 4set
3-yüz üstü sehpaya yatarak yanlara açış 3*8
4-dumbel rowing4*8
5-deadlift
not: deadlift öncesi tek set ters şinav