Fakir Ama Gururlu Sandiviç

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve ibrahimmmm tarafından 24 Mart 2007 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 25 üye.
  1. gurur
    Offline

    gurur Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2010
    Mesajlar:
    159
    Beğenileri:
    53
    Ödül Puanları:
    38
    fotoları görünce baya acıktım öğle yemegi olarak deniyim bunu hemen :)
     
  2. melankolia_sago
    Offline

    melankolia_sago Yeni Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    188
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    0
    Bir arkadaş okula paketleyip götüreceğim demiş ama bence tadı bozulur yumurta da var içerisinde...Bu arada hazırlayan arkadaş çok iyi hazırlamış tebrikler...

    Bu bölüme de koptum :D

    Bir soru: Bunu hagi öğünde yiyeceğiz kahvaltı mı?
     
  3. darkeyescan
    Offline

    darkeyescan Üye

    Katılım:
    29 Eylül 2010
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    makine teknisyeni
    Yer:
    adana
    resimleri görünce insanın iştahı kabarıyor.yarın sabaha aynısı yapacağım yalnız diyetteyim benim o ekmeği 4 gün boyunca yemem gerekmiyor mu tek bir öğünde almam diyeti deldirmez mi ?
     
  4. GöktuğMuammer
    Offline

    GöktuğMuammer Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    33
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    Bu güzel tarifi kipa light peynir ile susleyebiliriz 100 gramda 41 gr olduğu düşünülürse tarifi protein acısından daha da zengin kılar :)
     
  5. sultanmehmed
    Offline

    sultanmehmed Üye

    Katılım:
    31 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.205
    Beğenileri:
    2.514
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul/Fatih
    bende işe götürmeyi denerim bu sandviçi saat 10,30 gibi (günün ikinci öğününde yemek için) buzdolabında saklarsam işyerinde sorun olmaz , dolaptan hemen yer çıkarırım die düşünüyorum.
    5 yumurta koysam 5*6 = 30 gr protein bir öğün için bana yetecektir.
    Hem ekmeğin vermiş olduğu karbonhidratı da erken saatlerde almak daha faydalı olacaktır bence....
    güzel bir tarif ....
     
  6. yellow_captain
    Offline

    yellow_captain Üye

    Katılım:
    23 Haziran 2011
    Mesajlar:
    78
    Beğenileri:
    24
    Ödül Puanları:
    18
    güzel tarif ...
     
  7. ordakal39
    Offline

    ordakal39 Yeni Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2011
    Mesajlar:
    141
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    öğrenciyim
    olum hastamısın bunları nasıl yicez la :)yılan gibi açamıyoruz azımızı YUH Diyom başka bişi demiyom
     
  8. brk_izmir
    Offline

    brk_izmir Yeni Üye

    Katılım:
    17 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    170
    Beğenileri:
    26
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Süpersin ibrahim ama ben bunu hazırlamaya üşenirim :D biri bana hazırlasa olmaz mı
     
  9. KassızAdam
    Offline

    KassızAdam Üye

    Katılım:
    25 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    118
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Wushu Sanda
    Ben hiç yumurta haşlamadım hep tavada yapıp yedim.Haşlama için kaç dk bekletmemiz lazım?
     
  10. ScRyedd
    Offline

    ScRyedd Üye

    Katılım:
    23 Ekim 2012
    Mesajlar:
    27
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    13
    Ben 20 dakika bekletiyorum orta ateşte.
     
    KassızAdam bunu beğendi.
  11. KassızAdam
    Offline

    KassızAdam Üye

    Katılım:
    25 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    118
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Wushu Sanda
    Birde 3 yumurta diyolar mesela.2si yumurta beyazı 1i sarısı bunları haşladıktan sonra mı ayırcaz hani haşlayınca katılaşıyo ya o zaman mı ayırıcaz sarısını beyazından?
     
  12. RoLL
    Offline

    RoLL Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    99
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    Yer:
    İzmir
    O yumurtaları yemek işkence bana göre.
     
  13. KassızAdam
    Offline

    KassızAdam Üye

    Katılım:
    25 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    118
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Wushu Sanda
    Peki su haşlandıktan sonra mı koyucaz yoksa direk suyun içine atıp onlamı kaynıcak?
     
  14. KassızAdam
    Offline

    KassızAdam Üye

    Katılım:
    25 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    118
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Wushu Sanda
    Yok böyle birşey bir yaptım var ya yok yani süper oldu :).Valla helal olsun nasıl bir tarifse saat sabah 11 den akşam 7 ye kadar tok durdum ne abur cubur ne başka birşey.Normalde eve ekmek geldiği zaman özellikle (sıcak) gider direk koparıp yerdim ama ona bile ihtiyaç duymadım ve ben 5 tane yumurta değil 3 tane yaptım 2beyazı 1 sarısı (toplam yine 3 beyaz aldım) yine de yetti.5 tanesini düşünmek bile istemiyorum. :D.Sağol kardeşim.
     
  15. Easx
    Offline

    Easx Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2013
    Mesajlar:
    22
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Hocam sanırım buldun nasıl yapıldığını ama anlatayı yinede.
    20 dk orta ateşte naptınız hocam :/ Bende geçen gün valideye sormuştum suyu doldurun çaydanlıgın ıcıne yumurtalardan bıraz yuksek olacak sekılde. Yumurtaları ıcıne atın. Altını sonuna kadar acın. Kaynamaya basladıktan sonra altını bıraz kısın catlamaması ıcın. 3-4 dakika arasında o şekilde kaynasın işlem tamamdır.

    Ben 3 dakika yapıyorum tam kayısı kıvamında oluyor :)

    Ayrıca abi ayıp sana gecenin köründe öyle bir canım çektiki bir malzeme eksikse kafayı yerim yapamam diye mutfağa gidemiyorum :D
     
    KassızAdam bunu beğendi.
  16. KassızAdam
    Offline

    KassızAdam Üye

    Katılım:
    25 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    118
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Wushu Sanda
    Kayısı kıvamını hiç sevmem :).Ben su kaynatıcı mı artık ne denir ona onda suyu kaynattım sonra döktüm cezveye 3 yumurtayı attım içine 10dk kadar çok güzel oldu :D.Bu arada bir daha öyle yorum yapmadan saate bakayim :D :D .
     
  17. Easx
    Offline

    Easx Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2013
    Mesajlar:
    22
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Kayısı kıvamı sevmiyorsan 4 dk bekletebilirsin. yada 4.5
    Ayrıca birçok yerde söylendiği üzere yumurtanın sarısının tam sert kıvama gelmesi
    çok zararlı yağlar içeriyor :)
    Kettle ile yapıldığında su daha hızlı kaynayacağından tam bir dakika veremem :D
     
  18. ScRyedd
    Offline

    ScRyedd Üye

    Katılım:
    23 Ekim 2012
    Mesajlar:
    27
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    13
    Ekmek tüketenler için muhteşem bir tarif açıkcası benim bile canın çekti :)
     
  19. KassızAdam
    Offline

    KassızAdam Üye

    Katılım:
    25 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    118
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Wushu Sanda
    Ben zaten yumurta işini hallettim o konuda birşey demene gerek yok ;).Yanlış anlama. :lol: Ben ketil de kaynattım zaten sonra 10dk haşladım.
     
  20. Easx
    Offline

    Easx Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2013
    Mesajlar:
    22
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Bu gün sadece yumurta domates marul üstüne tuz ve pul biber şeklinde yaptım. Tadı ve doyuruculuğu enfes diyebilirim
     

Sayfayı Paylaş