Fakir Ama Gururlu Sandiviç

Bir arkadaş okula paketleyip götüreceğim demiş ama bence tadı bozulur yumurta da var içerisinde...Bu arada hazırlayan arkadaş çok iyi hazırlamış tebrikler...

Bitkisel proteinleri proteinden saymayan arkadaşlar için söylüyorum;
Peki inek, koyun vb... otlayan hayvanların nasıl kasları gelişiyor. Ben mangal yapan bir ineğe asla rastlamadım.
Bu bölüme de koptum :D

Bir soru: Bunu hagi öğünde yiyeceğiz kahvaltı mı?
 
resimleri görünce insanın iştahı kabarıyor.yarın sabaha aynısı yapacağım yalnız diyetteyim benim o ekmeği 4 gün boyunca yemem gerekmiyor mu tek bir öğünde almam diyeti deldirmez mi ?
 
bende işe götürmeyi denerim bu sandviçi saat 10,30 gibi (günün ikinci öğününde yemek için) buzdolabında saklarsam işyerinde sorun olmaz , dolaptan hemen yer çıkarırım die düşünüyorum.
5 yumurta koysam 5*6 = 30 gr protein bir öğün için bana yetecektir.
Hem ekmeğin vermiş olduğu karbonhidratı da erken saatlerde almak daha faydalı olacaktır bence....
güzel bir tarif ....
 
Biraz da foto ekleyeyim.

İşte ana malzemeler;




Sandiviçe koyacağınız 3 diş sarımsak, içerdiği b vitaminleriyle protein emilimini artıracaktır.





Bu da bitmiş hali;








Bu sandiviç fazla zamanımız olmadığı zamanlar güzel bir öğün olabilir. ;)

olum hastamısın bunları nasıl yicez la :)yılan gibi açamıyoruz azımızı YUH Diyom başka bişi demiyom
 
Yok böyle birşey bir yaptım var ya yok yani süper oldu :).Valla helal olsun nasıl bir tarifse saat sabah 11 den akşam 7 ye kadar tok durdum ne abur cubur ne başka birşey.Normalde eve ekmek geldiği zaman özellikle (sıcak) gider direk koparıp yerdim ama ona bile ihtiyaç duymadım ve ben 5 tane yumurta değil 3 tane yaptım 2beyazı 1 sarısı (toplam yine 3 beyaz aldım) yine de yetti.5 tanesini düşünmek bile istemiyorum. :D.Sağol kardeşim.
 
Peki su haşlandıktan sonra mı koyucaz yoksa direk suyun içine atıp onlamı kaynıcak?

Hocam sanırım buldun nasıl yapıldığını ama anlatayı yinede.
20 dk orta ateşte naptınız hocam :/ Bende geçen gün valideye sormuştum suyu doldurun çaydanlıgın ıcıne yumurtalardan bıraz yuksek olacak sekılde. Yumurtaları ıcıne atın. Altını sonuna kadar acın. Kaynamaya basladıktan sonra altını bıraz kısın catlamaması ıcın. 3-4 dakika arasında o şekilde kaynasın işlem tamamdır.

Ben 3 dakika yapıyorum tam kayısı kıvamında oluyor :)

Ayrıca abi ayıp sana gecenin köründe öyle bir canım çektiki bir malzeme eksikse kafayı yerim yapamam diye mutfağa gidemiyorum :D
 
Kayısı kıvamını hiç sevmem :).Ben su kaynatıcı mı artık ne denir ona onda suyu kaynattım sonra döktüm cezveye 3 yumurtayı attım içine 10dk kadar çok güzel oldu :D.Bu arada bir daha öyle yorum yapmadan saate bakayim :D :D .
 
Kayısı kıvamını hiç sevmem :).Ben su kaynatıcı mı artık ne denir ona onda suyu kaynattım sonra döktüm cezveye 3 yumurtayı attım içine 10dk kadar çok güzel oldu :D.Bu arada bir daha öyle yorum yapmadan saate bakayim :D :D .

Kayısı kıvamı sevmiyorsan 4 dk bekletebilirsin. yada 4.5
Ayrıca birçok yerde söylendiği üzere yumurtanın sarısının tam sert kıvama gelmesi
çok zararlı yağlar içeriyor :)
Kettle ile yapıldığında su daha hızlı kaynayacağından tam bir dakika veremem :D
 
Kayısı kıvamı sevmiyorsan 4 dk bekletebilirsin. yada 4.5
Ayrıca birçok yerde söylendiği üzere yumurtanın sarısının tam sert kıvama gelmesi
çok zararlı yağlar içeriyor :)
Kettle ile yapıldığında su daha hızlı kaynayacağından tam bir dakika veremem :D

Ben zaten yumurta işini hallettim o konuda birşey demene gerek yok ;).Yanlış anlama. :lol: Ben ketil de kaynattım zaten sonra 10dk haşladım.
 
Bu gün sadece yumurta domates marul üstüne tuz ve pul biber şeklinde yaptım. Tadı ve doyuruculuğu enfes diyebilirim
 
Back
Yukarı