yaşadıklarında hiçbirzaman yalnız değilsin
öncelikle senden ricam lütfen yalnızmış gibi davranma kendine
ve kendini ne olursa olsun sevmekle başla
sen kendine değer verdiğin sürece çevrendekilerde değer verir
koşu bandı konusunda arkadaşımız güzel bir örnek vermiş
sınırlı bütçenle alacağın bu koşu bandından yanlış faydalanırsan hepimiz üzüleceğiz

5 dk ısınmakla başla her zaman, aralıklarla çalış,
örneğin:2 dk yürü,5dk koş, tekrarla
30 dk ya tamamla. doğal koşmaya en yakın olan %1 incline dır. yani yokuşu 1 e ayarla.
güzel bir yokuş programı :
http://www.fitnessmagazine.com/workout/express/20-minute/treadmill-hill-workout-20-minutes/
zamanla bu değerleri değiştirmek kendine göre ayarlamak sana kalmış, her zaman vucüdünu dinle.
her zaman 5 dk soğutarak bitir.
ısındıktan sonra, çalışmanı bitirdikten sonra esneme hareketleri yaparsan hem daha verimli ve rahat çalışabilirsin hemde sakatlanma ve ağrıları minumuma indirmiş olursun.
dolu mide ile hiçbirzaman çalışma ancak çalışmadan yarım saat önce enerji için 1 bardak yağsız yoğurta istediğin bir meyveyi koyabilirsin.
evde kendi vücut ağırlığını kullanarak çok rahat çalışabilirsin ve bu ağırlık çalışması koşmaktan/yürümekten 2 kat etkili olarak yağ yakımını hızlandıracaktır.
dizlerin üzerinde şinal çek, ayaklarını kaldır, 10 tane yapmaya çalış.
1 dk dinlen tekrarla, yapabildiğin kadar. güçlendikçe normal şinaleride deneyebilirsin. her zaman hareketlerin doğru formları ile ilgili ayrıntılı bilgi için forumdan/internetten bilgi al, kendini yetiştir.
başlangıç için önerebileceğim mide hareketi ayaklarını tamamen duvara yasla mide kaslarını izole etmek için, başlangıçta hip flexor dediğimiz kasa yüklenme hataları oluyor bazen, bende yaptım aynı hatayı. yaptığın bütün hareketlerde doğru nefes al ve çalıştırdığın kasa konsantre ol. yapabildiğin kadar 3 set mekik çek
forumda pilates hareketleri var evde uygulayabileceğin.
evde ip atlayabilirsin çok etkilidir yağ yakımında, hızlı yavaş/tek ayak yine aralıklarla çalış
benim en sevdiğim hareket ise bir kaç yastık koy yüksekliğini kendine göre ayarla, zamanla arttır. ve üstünden zıpla 20 tekrar veya yapabildiğin kadar. yandan atla. 20 tekrar güzel nefes alırsan çokta eğlenceli. vucudunu eğmemeye dikkat et ve hile yapma

yani her zaman iki ayak birden zıplayabildiğin kadar.
ben birgün 3 kişinin üzerinden atladım, gaza gelmiştim ve koşarken çok korkmuştum, inanki yapamayacağını düşündüğün şeyleri deneyince ve yapınca şaşıracaksın.
bana bütün doktorlar sakat kalacağımı söyledi, ayak bileği tendom kopmuştu ancak hepsine inat koşuyorum zıplıyorum ağırlık kaldırıyorum, yapamazsın diyen içinden gelen sese bile inanma. hele insanlara hiç inanma çünkü kendileri yapamadığından öyle söylerler.
ve bundan sonra olacakları ise elinden geleni yapmış olmanın verdiği rahatlıkla karşıla.
gerek yarın gerek mahkemede gerek 5 yıl sonra hep içinde doğru olanı yaptığının rahatlığı olsun ne olursa olsun
hergün kendini sevmen dileğiyle:lol: