Bu konuya bir erkek olarak yorum yazmam, hele böyle hassas bir konuya, ne kadar doğrudur bilmiyorum ama bu konu benim de kafamı çok fazla meşgul ediyor.
Öncelikle eşinizin sizi aşağılaması çok yanlış. Sizi tatlı sert sözlerle kilo vermeye ikna etmeliydi. Denedi mi bilmiyorum.
Ama siz de şunu bilmelisiniz ki 21 yaş için 95 kilo çok erken bir yaş. Hatta hiç olmaması gereken bir kilo.
Bir hastalığınız varsa veya bir tedavi sonucu kilo aldıysanız anlayışla karşılanmalı durumunuz. Fakat yine de eski formunuza dönebilirsiniz.
Eşinizin yaptığı davranış yanlış, ama ona da hak verin.
Her insan sevdiğinin yanında güzel durmak ister; ama aynı şeyi karşısındakinden de bekler. Eşiniz fizik olarak ne durumda bilmiyorum; ama durumunuzdan rahatsız olduğu kesin.
Yapmanız gereken öncelikle bunu bilmek. Eşiniz düşüncesinde haklı; fakat ifade yöntemi de bir o kadar yanlış!
3 ay gibi bir sürede vereceğiniz 15 kilo, sizi eski formunuza kavuşturmasa bile azminizi göstermeye yetecektir.
Sakın eczanelerde satılan kilo verme ilaçlarına bulaşmayın.
Yağı tuzu şekeri kesin.
Sabahları bir porsiyon yulaflı müsliyi yoğurda veya süte karıştırarak yiyin. Sabahla öğlen arasına ufak bir meyleli yoğurt kafidir. Öğlenleri bir parça tavuk ızgara ile 75 gram civarı makarna yeterli olacaktır. Öğle akşam arasında 1 meyve.
Akşam öğününde ise yine ufak bir parça tavuk(Kesinlikle 100 gramı geçmesin, sadece lezzet vermek açısından yenmeli) ve büyük bir salata.(Yağ yok, sos yok.)
Canınız sıkıldıkça tavuk yerine ton balığı koyabilirsiniz. Makarna yerine çok çok az yağ kullanarak yaptığınız bulgur pilavından yiyebilirsiniz.
... ve en önemlisi SPOR. Her gün 1-1.5 saat arası kardiyo yapmalısınız.
Forumda biraz gezinip aramalar yaparsanız yemek ve antrenman programınızı çeşitlendirebilirisiniz. Ama sizin için en ideal şey kardiyo olacaktır.
Ufak bir program ve yemek listesinden sonra birkaç konuda düşüncelerimi belirtmek isterim. Sözlerimden kimse üstüne alınmasın. Kişisel görüşlerimi belirtiyorum sadece.
Benim en büyük korkularımdan biri ileride evlendikten sonra eşimin kendine bakmaması.
Türkiye' de bu durumu o kadar çok görüyorum ki...
Bu sadece bayanlar için değil erkekler için de böyle.
Ben maddi ve manevi durumum el verdiği sürece kendime bakarım. Partnerimin yanında şık ve güzel durmak isterim. Fakat aynısını karşıdan da beklerim.
Bu önce kendine sonra partnerine/eşine saygıdır.
Son olarak, 3 ay sonraki boşanmayı düşünmeden yaptığınız şeye konsantre olun. Programınızdan asla şaşmayın. Asla " bu seferlik" demeyin.
İyi çalışmalar