Evet Görüşlerineze İhtiyacım Var.

Evet Öncelikle boş boş sorular sormamaya çalışıcam ve bir kaç gündür bu konu hakkında çok düşündüm 3 gündür saatlerce bu forumda sayfa 8 e kadar okudum ve sorularımın çoğuna cevap buldum ayrıca çok çok bilgilendim emeği geçen herkese teşekkürler.

Şimdi uzatmadan konuma geçiyorum öncelikle bilgi vereyim biraz.

yaş:18

boy: 1.88

kilo : 118

evet gördüğünüz gibi sorunum kilo eskiden bol giyinirdim ve umrumda değildi kilom şimdi ise daha dar bir tarz giyinmeyi düşünüyordum ve birden dank etti elbise olmuyor doğru düzgün ve bende kilo vermeye karar verdim ve ucuz bir kondisyon bisikleti aldım 138 tl ye ve ilk günden bu yana yaptığım herşeyi yazıcam şimdi size.

1. gün:

Sabah 2 yumurta(ekmeksiz)

Öğle 2 kaşık peynirli makarna 1 kaşık sulu yemek (Genelde yemeklerin yağı az)

akşam 2 3 kaşık puding

Günlük olarakta 3 ile 4 lt arası su içtim

Yediklerim bunlar geçiyorum yaptıklarıma

Kondisyon bisikleti ile aralıksız 60 dk en son gücünde pedal ağır yani speed olarakta 30 und altına hiç düşmedim arada 40 45 lerde 1 2 dk sürdüm. saat 12 civarı.

akşam yediğim puding e ceza olarak (dayanamadığım için) 20 dk yine bisiklet sürdüm.

2.gün

Sabah 1 yumurta (ekmeksiz)

Ara 1 mandalina

Öğle 1 porsiyon kadar mercimek çorbası

akşam kepek ekmek çeyrek den az fazla bir parça işte :) bir kibrit kutusu peynir

yine spor olarak

60 dk spor saat 12 civarı ve yine kepek ekmek ve peynirin cezası 20 dk :) aynı tempo bugünde.

3.gün

sabah Hiç bişi yemeden bir bardak su içine 6 7 damla elma sirkesi 2 diş sarımsak 4 e bölüp suyla hap gibi attım :) ufak bir kepek ekmeği 1 yumurta

öğle ıspanak yoğurt ve yarım kepek ekmek

akşam çeyrek kepek ekmek

spor olarak

10 dk bisiklet sonra STRETCHING forumdaki haraketlerin hepsi esneme adına Sayın despo nun konusundaki 3x12 yaptım hepsini :) ondan sonra 50 dk bisiklet Bugün yorgundum 30 üstü gittim hızlanamadım.


Evet 3 günlük grafik böyle sormak istediklerim aşağıda :)

1.Forumda okuduğum kadarıyla Sıvı Ve kas değilde yağ yakmamız gerektiği ben 3 4 litre su içerek sıvıyı engelliyorum bildiğim kadarıyla ama kaslar için bir ağırlık çalışması yapmıyorum ve bu yüzden kiloyu kas olarak vermekten korkuyorum. Dumbell sipariş edicem 6 kg lik 2 tane ve forumda okuduğum çalışmaları yapmayı planlıyorum Düşüncem Doğrumu sizce ?

2.Kondisyon bisikleti ile 60 dk az mıdır 60 sabah 30 40 dk da gece mi yapmam gerekiyor ve bb deki gibi haftada 1 gün dinlenme olmalımı ?

3.Sorum ise aşağıda gördüğünüz vücüt benim :) şimdi iğrendim görünce azimliyim ve kararlıyım nefsime hakim biriyim sizce bu tempo ile ne kadar zamanda düzgün bir vücut elde edebilirim ?

4. Ve son sorum ailem çok az yediğimi düşünüyor ve 60 dk da acayip terliyorum gün boyu arada gözüm kararıyor Yemek yemeden de durabilirim ama Ailemin zoruyla yiyorum diğer şeyleride az yiyorsam neler eklemeliyim ?




Sizinde görüşleriniz ve deneyimlerinizle hatalarımı düzeltip 5 6 ay boyunca devam edicem ve gelişmeleri görücez.

Şimdiden Hepinize Teşekkürler.









 
Arkadaşım ben bu beslenme tarzını çok da begenmedim. Bence bir diyetisyene falan gitmelisin. İşi en iyi odur kilo konusunda. Sen bi 95-100 civarına düş body e baslarsın hocan da yardımcı olur.
İnsallah istedigin vücuda ulasırsın.
 
Diyetisyene Gitmicem :) Şu aralar evdeyim öyle gerekiyor yani spor salonu diyetisyen e gitme imkanım yok bu şartlarda bir şeyler yapmam lazım tşkler tavsiyen için ama.
 
yemek listen çok zayıf kalmış günlük bir kaloriye ihtiyacın var üstüne çıkarsan kilo alırsın aç kalarak kilo verme sağlıksız olur sporuda abartmadan yapın şu aşamada hızlı kilo verirsiniz daha sonra kilo vermeniz yavaşlıycak.

aç kalarak kendine işkene etmiş olursun sık sık az ye hep aynı şeyi yazıyoruz ama böyle metebolizmanı yavaşlatırsın aç kalarak vücut aç kalıcağını düşünerek yedıklerını yağa çevirmek istiycekki gene aç kalır mantığıyla birtür sauvnma sistemi tam iyi yamazadım ama kısaca sık sık ama az yemek yiyin bu kadar spor yapıyorsunuz beslenme listeniz fakir vücüt şoka girer sonra sporu yavaş yavaş artırın aniden yüklenmek zararlı

akşamlarıda puding falan yemeyın gun ıcınde yesenız neyse hele akşam çok yanlış akşam yemeğını geç yememeye özen gösterın akşam yemeğindeki öğün proteşn içersin hemde tok tutar

imkanınız varsa güzel bir salona yazılın sadece bisiklet değil koşuda yaparsınız farklı kardio aletleriyle çalışırsınız daha iyi sonuç alırsınız.
 
Son düzenleme:
Az az sık sık yiyicem o zaman spor salonuna gitme imkanım yok evde sade bisiklet ile yapıcam şimdi o 20 dk lık bisiklet 3 kaşık pudingden az kalori mi yakıyor :S Kas yakma olayı nasıl olucak dumbell kullanmam şart değil mi ? Protein olarak tavuk alsam her gün kaç gram tavuk yiyeyim?
 
sadece bısıkletle kardıo olmaz dısarda tempolu yuruyus veya kosuda yapabılırsın. ayrıca kas kaybı ne yaparsan yap azda olsa yasarsın sana beslenme programı cıkartmak veya onerıde bulunmak bu forumdakı ( admınlerde degıl) herkesı asar senın dıyetısyene gıtmen lazım ve devlet hastanelerınde bıle var . dıyetısyene gıtme durumum yok demene anlam veremedım.
 
beslenmem cok zayıf en önemli ögün olan kahvaltıda sadece yumurta yiyorsun cok yanlıs bu puding bunlardan vasgecmen gerekiyor cardio yanında mutlaka agırlık calsımaları yap beslenmeni düzene koy
 
Çok tşkler Yanlışlarımı anlamamda yardımcı oldunuz gerçektende Yarın sabah Yogurt içine muz doğrayıp yicem kahvaltımı sağlam tutmak için yumurta ve kepek ekmek peynir le desteklerim 30 dk da 1 sn 2 adım tekniği ile yürümeyi planlıyorum dumbell la 3x12 sistemi yapcam her bölge için çalışma yöntemleri forumda mevcut uygulayacam Başka ne yapmam Gerek sizce Bekliyorum yeni yorumları. Bu arada 90 Kilodan Düşen bir ark gördüm üye fotolarında ama tam olarak ne yaptığını yazmamış 120 kilo fit olan konuyu bulamadım bilen varsa link atarsa sevinirim.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:07 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:52 ----------

113 den inen arkadaşı gördüm ilham verdi şimdi günde 1 saat yürüme 1 saat bisiklet ve kahvaltımı sağlam öğlen sulu yemek salata protein olarakta tavuk göğsü almayı düşünüyorum güzelde bir ağırlık çalışması yaza kadar fit olabilirim umarım...

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:57 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:07 ----------

Kahvaltı
1 Kibrit kutusu peynir
Çiz sebze
2 ince dilim kepek ekmek
1 Adet haşlama yumurta
Ara (10.00)
8 adet badem içi
Öğlen
1 kepek ekmeğine 100 gram tavuk göğsü
1 Bardak Ayran
Ara2
1 çay bardağı leblebi
Eve Gelir Gelmez (
1 Kase Yoğurt Veya
1 Adet Meyve
Akşam (19.00)
4 Yemek kaşığı sebze yemeği
4 Yemek kaşığı pilav/makarna/bulgur
2 Bardak Ayran
Ara3
2 Adet Veya 1 Adet Meyve

Nasıl bir sistem olur bu ademkral diye bir arkadaşın diyet programı galiba
 
Bunun Son hali süper olucak gibime geliyor inş :) Yarında eklicem konuya ne yaptığımı bakalım yanlışlarım oldukça görücez.
 
cems150 süt ürünlerini light kullan yağsız olurlar 1 kibrit kutusuylada sınırlaman gerekmez

yumurtayı 1 den fazla tuketebılırsınız

akşam yemeğinde karbonhidrat gerekmıyor protein içeren bçr besin olsa iyi olur karbonhidratı öğlenler daha fazla al çünkü gun ıcınde aktıfsın harcarsın akşam harcamıycagın için depo edılır
 
Anladım Akşam ile öğleyi değiştirsem en güzeli olur akşam 100 gr tavuk öğle diğerleri kahvaltımı iyi yaptım baya tokum :) onuda ekliyorum
 
Back
Yukarı