Evde spor yapılırmı ?

eehfe4

Üye
Elimdeki malzemeler :
Yay
Barfiks barı
Dambıl 5kg×2
Bunlarla vg yapılırmı ?

Belli bir form yakalarsın, yağ-kas oranın değişir fit olursun ancak kısa süre sonra kas kazanımın duracaktır. 5 kiloluk dambıl birkaç hafta sonra yetmeyecek zaten. Youtube da Marc Dressen isminde bir hoca vardı, onun videolarını izlersen evde spor yapma bakımından sana çok yardımcı olacağına inanıyorum.

Belli bir form yakalarsın, yağ-kas oranın değişir fit olursun ancak kısa süre sonra kas kazanımın duracaktır. 5 kiloluk dambıl birkaç hafta sonra yetmeyecek zaten. Youtube da Marc Dressen isminde bir hoca vardı, onun videolarını izlersen evde spor yapma bakımından sana çok yardımcı olacağına inanıyorum.
Hocam dambıl seti alsam ?

Iyi yatirim yapilirsa yapilir ben 6 aydır evde yapıyorum spor salonuna göre daha iyi gidiyor. Bir odayı ayırdım 4 bin tl ye yakın para verdim. Abuk subuk istasyonlara para vermeyin bir tane power rack alın yeterince de yanina plaka alın isinizi görür

Iyi yatirim yapilirsa yapilir ben 6 aydır evde yapıyorum spor salonuna göre daha iyi gidiyor. Bir odayı ayırdım 4 bin tl ye yakın para verdim. Abuk subuk istasyonlara para vermeyin bir tane power rack alın yeterince de yanina plaka alın isinizi görür
Hocam ogrenci adamız 4000 tl nedir

Dips, sınav ve barfiksle gayet iyi vucut yapılıyor hem de epey guc kazaniliyor. Ama bildigim program yok acikcasi. Oncelikle tekrar sayini artırmaya calis ornegin genis tutus barfikste 10 tekrar rahatça cikarmak için çalış. Haftada 3 gun yapsan yeter bence

Dips, sınav ve barfiksle gayet iyi vucut yapılıyor hem de epey guc kazaniliyor. Ama bildigim program yok acikcasi. Oncelikle tekrar sayini artırmaya calis ornegin genis tutus barfikste 10 tekrar rahatça cikarmak için çalış bence. Haftada 3 gun yapsan yeter bence
Tamam saol hocam.

power rack nedir sen zaten evi salona çevirmişsin,o aletler bende olsa bende gitmem

power rack nedir sen zaten evi salona çevirmişsin,o aletler bende olsa bende gitmem

Cogu spor salonunda power rack gormedim smith machine den gecilmiyor. Bench press ve squat yapmak ve artirmak icin on numara alet. Ama evde bazi izolasyon harekrtlerinde sıkıntı çıkıyor ama cok onemli degil. Birde spor salonuna insan biraz da sosyallesmek icin gidiyor evde bir sure sonra can sıkıntısı olabilir

ben 1 odamı ayırdım bench sehpası kapı barfiksi barbell ve ağırlık artırılabilir dumbellarla 3 yıldır çalışıyorum.bana toplam 300 liraya geldi.yakında salon olmadığı için evde geniş geniş hiç idman kaçırmadan odamda tvnin karşısında gayet mutlu takılıyorum.eğer öğrenci olmasam 2000 lira civarı ayırabilsem kabloları kullanabileceğim güzel bir istasyon da alırdım.amacım powerlifterlar gibi 100 küsürlü kilolarda bench squat vs değil de sadece görüntü olduğu için bunlar bana ömür boyu yetecek.squat deadlift vs tehlikeli hareketlere takılmadan herkesin sövdüğü izole hareketlerle güzel bir gelişim kaydettim.ayrıca haftadan haftaya kilo artırıp kendimi yıpratmak yerine önce frekansı artırıp daha uzun vadede çok az kilo artırarak vücudumu da hem sakatlıklardan koruyorum hem gelişiyorum.2016 türkiyesinde gittiğim salonlarda kendi bildiğim soruları sorduğum hocaların bile ne durumda olduğunu gördükçe şunu anladım ki sporu en güzel evde yaparsın.çok uzun yazdım kusura bakma ama 3 aylık salon parası ve boş 1 odası olan insanlar okuyup araştırmamakla kendine yazık ediyor.biraz salondaki hocalar bende sinir stres birikimi yaptı :)

izole hareketlere sövenler çalışmayı bilmeyen kişilerdir
barbell curl de izole bir hareket şimdi soruyorum 250 kg deadlift yapmak mı daha büyük bir başarıdır yoksa 60 kg barbell curlu 8 tekrar %100 doğru formda yapmak mı ?
tabiki de 60 kg barbell curl daha büyük başarıdır
ben powerlifter değilim deadlift hareketinide sürekli yapmıyorum buna rağmen en son yaptığımda 210 kg deadlift yaptım üstelik 1.5 ay önce en fazla 160 yapmıştım
yemin ediyorum üzerinde dursam uğraşsam 1 yılda 300 kg deadlift yaparım yani bu hareketlerde ağırlık arttırmak çok kolay asıl mevzu izole hareketlerde ağırlık arttırmak
bench press yaparken tricep kasına binen yük %30 civarıdır,100 kg bench press bile 40 kg ile yapılan skullcrusherın tricepe verdiği zorlamayı vermez
dediğim gibi asıl olay zaten izole hareketlerde ağırlık arttırmaktır deadliftte squatta bench pressde dedemde ağırlık arttırır

Hocam dambıl seti alsam ?
Set almak da işini görür ama her malzeme eksik kaldığında birşeyler satın almaya başlarsan evin yavaş yavaş salona dönüşmeye başlayacak zaten :) Mesela afka9 arkadaşımız 4bin lira kadar para harcamış bu hususta. Dediğim gibi, yabancı Youtube kanallarında evde spor yapmakla ilgili çok güzel videolar vardı. Önceki gönderimde dediğim gibi Marc Dressen'in kanalını tavsiye ederim, temel birkaç hareketi 1 ay boyunca günlük 500, 1000 tekrar ile yaptığı videoları vardı, ayrıca "make training at home" tarzı basit aramalarla da çok güzel videolara ulaşabilirsin. Süpürge sapı, 2 tane sandalye ile dips çalışan, sırt çalışan adamlar var :)

Oluyor oluyor bal gibi oluyor push up dips biceo curls triceps harejetleri yaparsin gunden gune sayi artirirsin kas yaparsin ama o protein tozu isine falan gitme dokunur yaramaz onu ancak fitnesda daha agir calisdinda yaparsin nesela evde 5 kiloluk dambil kaldiriyosan bidaki 7.5 e cıkar gunde 50 push up cekiyosan yarin 55 veya 53 yap biyle boyle olur ama hergun ayni islemi uyguarsan bir yararini goremezsin

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

izole hareketlere sövenler çalışmayı bilmeyen kişilerdir
barbell curl de izole bir hareket şimdi soruyorum 250 kg deadlift yapmak mı daha büyük bir başarıdır yoksa 60 kg barbell curlu 8 tekrar %100 doğru formda yapmak mı ?
tabiki de 60 kg barbell curl daha büyük başarıdır
ben powerlifter değilim deadlift hareketinide sürekli yapmıyorum buna rağmen en son yaptığımda 210 kg deadlift yaptım üstelik 1.5 ay önce en fazla 160 yapmıştım
yemin ediyorum üzerinde dursam uğraşsam 1 yılda 300 kg deadlift yaparım yani bu hareketlerde ağırlık arttırmak çok kolay asıl mevzu izole hareketlerde ağırlık arttırmak
bench press yaparken tricep kasına binen yük %30 civarıdır,100 kg bench press bile 40 kg ile yapılan skullcrusherın tricepe verdiği zorlamayı vermez
dediğim gibi asıl olay zaten izole hareketlerde ağırlık arttırmaktır deadliftte squatta bench pressde dedemde ağırlık arttırır
Bro gordum de bu kadari fazla

Bro bi ara 300 yapip videosunu at
izmir menderes power house gym çalıştığım salon burasıdır
çok merak ediyorsan gelebilirsin
300 belki yapamam 270 yaparım 280 yaparım veya 310 yaparım ben onu bu harekette ağırlık arttırmanın kolay olduğunun anlaşılması için yazdım
ben 1.5 ayda 160 dan 210a çıkabiliyorsam bunun ispatıdır belki kapasitem daha yüksektir kendimi zorlamıyorum
bir insanın ömrü boyunca akıllı şekilde çalışarak sadece 100 kg ağırlıkla bile hem kaslı hemde powerlifterdan daha güçlü bir vücuda sahip olabilir
önemli olan ağırlıkla ne yaptığın
bir örnek daha vereyim bununla ilgili
25 kg lateral raise hareketini %100 doğru formda 8 tekrar yapan insanmı daha güçlüdür yoksa 250 kg deadlift yapanmı tabikide 25 kg lateral raise hareketini savurmadan yapan adamın kolu daha güçlüdür

Back
Yukarı