evde interval cardio uygulaması

Her seansın sonunda 5 - 10 dk lık esneme(soğuma) tabiki olmalıdır. Ama bunu ayır tabi. normalde ısınma-anabölüm-soğuma olur. fakat düşük şiddetli bir egzersiz olduğu için zaten ısınırsın basit hareketleri yaparken. 20 dk lık bir program ise;

1/2 oranında yapabilirsin yeni başladığın için bu da şu demek:

Tempo

4dk yavaş
2dk hızlı
4dk yavaş
2dk hızlı
4dk yavaş
2dk hızlı
4dk yavaş

22 dk lık ana bölüm ü böyle planlayabilirsin

Kolay anlayabilin diye hızlı yazıyorum. Aslında yüksek şiddettir bu. Yüksek şiddette hareketler yapılırken küçük küçük sıçramalarla veya kol hareketleri ile şiddet arttırılır. Amaç biraz daha fazla kalori harcamaktır, bu şekilde nabzı biraz daha yükselterek bunu yapabiliriz.

Her seansın sonunda 5 - 10 dk lık esneme(soğuma) tabiki olmalıdır. Ama bunu ayır tabi. normalde ısınma-anabölüm-soğuma olur. fakat düşük şiddetli bir egzersiz olduğu için zaten ısınırsın basit hareketleri yaparken. 20 dk lık bir program ise;

1/2 oranında yapabilirsin yeni başladığın için bu da şu demek:

Tempo

4dk yavaş
2dk hızlı
4dk yavaş
2dk hızlı
4dk yavaş
2dk hızlı
4dk yavaş

22 dk lık ana bölüm ü böyle planlayabilirsin

Kolay anlayabilin diye hızlı yazıyorum. Aslında yüksek şiddettir bu. Yüksek şiddette hareketler yapılırken küçük küçük sıçramalarla veya kol hareketleri ile şiddet arttırılır. Amaç biraz daha fazla kalori harcamaktır, bu şekilde nabzı biraz daha yükselterek bunu yapabiliriz.
evet bu super :) cok zorlanacagımı sanmıyorum acıkcası yeterince yogun bir program yapmıstım kendime halada yogun sayılır :) o zaman bu dk lara musicle birlikte hareketleri ekliyorum ben hafta basıda baslayayım :)

Back
Yukarı