Evde alt göğüs hareketleri bilen varmı?

Sadece düşünürken aklıma geldi... sadece evde yapacaksan, decline etkisi vermesi için şınavı ayaklar zeminde kollar ayak seviyesinden yukarıda olacak şekilde (yokuş yukarı yani) çekebilirsin. Ancak burada esas nokta ellerin ayaklara göre yukarıda olmasından dolayı göğüs üzerine press azalır, bu yüzden bunu omuzlarında yada sırtında alt göğüs bölgesine pres yapacak şekilde yerleştirilmiş bir ağırlıkla yapman. Belki bunun için squat makinaları gibi bir mekanizma üretmişlerdir, yada barfikste bele takılan ağırlık kemerleri gibi bazı komplike yada basit ekipmanlar üretmişlerdir, ancak ben rastlamadım.

Ortayı doldurmak için fly yapıcaksın.
Alt için de ayaklar ellerden yukarıda şınav.
Göğüsü genişletmek için de press hareketleri tabi ki.
Evde ne kadar sağlıklı olur bilemem.

Alt için de ayaklar ellerden yukarıda şınav.

Hepsini anladımda bunu tam anlayamadım.Tam olarak şöyleme demek istediniz;Ayakları yüksek bir yere koyup örneğin koltuk minderinin üstüne daha sonra elleride yere koyup şınav çekmekden mi bahsettiniz ?

En basiti Pullover hareketi dostum :)

Arkadaşlar ben forum da ağrıyan kas gelişir diye bir yazı okumuştum benim göğüsler ve kol hiç ağrımıyor ağırlıklarda epey ağır olduğu halde :S neden bileniniz var mı ?

doqukaaN kardeşim çok teşekkürler ne sorsam sıkılmadan cevaplıyorsun valla :D Bu arada kardeş diyorum yaşını bilmediğim için kusura bakma :)

şimdi ben 7.50 kg kaldırıyorum tek el olarak yani 15 kg toplam ve 4 set ve 15-15-12-12 şeklinde veya karışık oluyor tekrarlarımda. İyi mi ?

Uzun süre ilgilenemedim forumla, zamanında cevap veremedik ama şimdi verelim :)

15'e gerek yok, 8-12 arasında git. Ağırlıkları da ona göre ayarlamalısın tabi.

Yeni set ve tekrarlarım 12-10-8-6 bumu yoksa 12-10-8-8 veya 12-10-8-12 hangisi ? :D

Press hareketlerinde kullanıcaksın bu piramit sistemini.
12-10-8-8 de olur son set 6 da olur.
Fakat omuz presslerde 8'in altına düşme derim.

Kol çalışmalarında 12-12 veya 10-10 gir iki set sabit kilo ile, son set artır ve 10 veya 8 tekrar çıkarmaya çalış.

bu dediklerin hacim için diymi ? Vücudu bir türlü irileştiremedim çok yavaş kilo alıyorum ama anlayamadığım birşey var forumda bir foto gördüm arkadaş 60 küsürlü bir kg ye sahipti tam hatırlayamıyorum boyuda 1.79-1.80 di heralde kesin birşey diyemem çok net hatırlayamadığım için ama adam acayip iri görünüyordu anlayamıyorum budamı genetik :D

Ölçü almak istiyorsan kilo alıcaksın, başka yolu yok.

Benim bir tanıdığım var, ikimiz de 80 kg'yuz, onun kollar 48, benim 38 :)

Uzun yıllar çalışma sonucu oluyo bunlar, kimse ana karnından 48cm kol ile doğmuo :)

Olmuyor ama genetikdenmidr nedir birtürlü kilo alamıyorum yemek için kendimi zorluyorum bir bakmışım 2 kg almışım 3-5 gün sonra tekrar bakıyorum gitmiş 2 kg anlamıyorum valla :S

Back
Yukarı