Evde Çalışmak İçin Aletler ve Aklımdaki Sorular

Arkadaşlar merhaba.20 kg dumbell döküm setim var.Yanına z-bar ve kapı barfiksi de almayı düşünüyorum.Kendime çalışma ve beslenme programı da hazırladım.Ancak aklımda bazı sorular var.Şöyle ki;

1)Fazla şınav ve barfiks çekemiyorum.5-6 yı geçmiyor.Kapı barfiksi çok fonksiyonlu olarak şınav, barfiks ve mekik hareketlerini yapmayı sağlıyor.Başlangıç için kapı barfiksi almalı mıyım ?

2)Z-bar ile yapılabilecek hareketleri inceledim.Z-barın kol ve pazu için uygun olduğunu gördüm.Göğüs hareketlerini dumbell ile yapılabilecek şekilde ayarladım programımda.Z-bar ile göğüs için eklenebilecek hareketler var mıdır ?

3)Evde ağırlık sehpam yok malesef.Dumbell hareketlerinde bir sıkıntı yaşar mıyım ?

4)Kapı barfiksi hangi kas gruplarına etki eder ?

Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Son düzenleme:
1) Al
2) Göğüse dumbbell gir z bardan iyidir
3) Tabureleri birleştirip bir bench yapabilirsin
4) Barfiks tüm vücudun kasıldığı bir harekettir(ilk başlarda) ama etki grubu sırt kaslarıdır.

Arkadaşlar merhaba.20 kg dumbell döküm setim var.Yanına z-bar ve kapı barfiksi de almayı düşünüyorum.Kendime çalışma ve beslenme programı da hazırladım.Ancak aklımda bazı sorular var.Şöyle ki;

1)Fazla şınav ve barfiks çekemiyorum.5-6 yı geçmiyor.Kapı barfiksi çok fonksiyonlu olarak şınav, barfiks ve mekik hareketlerini yapmayı sağlıyor.Başlangıç için kapı barfiksi almalı mıyım ?

2)Z-bar ile yapılabilecek hareketleri inceledim.Z-barın kol ve pazu için uygun olduğunu gördüm.Göğüs hareketlerini dumbell ile yapılabilecek şekilde ayarladım programımda.Z-bar ile göğüs için eklenebilecek hareketler var mıdır ?

3)Evde ağırlık sehpam yok malesef.Dumbell hareketlerinde bir sıkıntı yaşar mıyım ?

4)Kapı barfiksi hangi kas gruplarına etki eder ?

Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
benim de sehpam yok, ben pilates topunu bench olarak kullanıyorum 75 cm.liklerinden tavsiye ederim bench_O

benim de sehpam yok, ben pilates topunu bench olarak kullanıyorum 75 cm.liklerinden tavsiye ederim bench_O

Bu pilates topları kalça bölgesindeki yağları eritmek için de kullanılabilir mi ? :D

Z bar tutusa gore on kolada vurur, on kol icin hammer curl (dambil ile) yapilabilir , veyahut wrist curl.

Ben ikisini de yapayım.Ön kolu mümkün olduğunca kalınlaştırmak istiyorum.

Bu pilates topları kalça bölgesindeki yağları eritmek için de kullanılabilir mi ? :D

Ben ikisini de yapayım.Ön kolu mümkün olduğunca kalınlaştırmak istiyorum.

overtraining olmadan yapiniz tabi, Kalca blgesindeki yaglari beslenme plani yapmak eritir :)

şurda bench olarak kullanım örnek
http://exercise.about.com/od/lowerbodyworkouts/ss/onelegpressball_7.htm

kalça için epey hareket var, ben şunu kullanıyorum
http://www.ehow.com/video_4953534_pilates-ball-exercise-supine-bridges.html

Bunlar kalca (glutes) grubunu calistirmak icin yag yakimi olarak degildir sanirim o sekilde yonlendirmek istediniz.

Ne yaparsan yap kapı barfıksını ıhmal etme, hem ucuz hemde çok yararlı

şurda bench olarak kullanım örnek
http://exercise.about.com/od/lowerbodyworkouts/ss/onelegpressball_7.htm

kalça için epey hareket var, ben şunu kullanıyorum
http://www.ehow.com/video_4953534_pilates-ball-exercise-supine-bridges.html

1-2 ay sonra bu pilates topunu da alıp deneyeyim.:)

Ne yaparsan yap kapı barfıksını ıhmal etme, hem ucuz hemde çok yararlı

Yarın z-bar ve kapı barfiksi siparişini vereceğim.Kendime göre çalışma programı da düzenledim.brhmcr de çok yardımcı oldu.Bir sürü soru sordum.Bıkmadan cevap verdi. :) Onun tavsiyeleriyle şöyle bir program ayarladım kendime.Çok teşekkür ediyorum kendisine.

Programı da değerlendirir misiniz rica etsem ?

1.Gün(Göğüs ve Kol) - Pazartesi

Göğüs

Dumbell Bench Pres
Dumbell Flyes
Dumbell Bench Pres (Close)
Dumbell Pull Over

Kol

Dumbell Curls
Hammer Curls
Dumbell Preacher Curls

1.Gün 2.Hafta

Ön Kol ve Pazu

Barbell Curl
Preacher curl
Skull Crushers
Upright Row

Göğüs

Ez bar Bench Press
Ez bar Close Grip

2.Gün(Omuz ve Arka Kol) - Salı

Omuz

Neck Dumbell Pres
Latarel
Arnold Pres
Dumbell Lateral Raises

Arka Kol

Lying Dumbell Extensions
Dumbell French
Dumbell One Kickbacks

3.Gün (Sırt ve Kol) – Perşembe

Sırt

One Arm Dumbbel Rows
Geniş Tutuş Barfiks
Dar Tutuş Barfiks

4.Gün(Bacak) – Cuma

Dumbell Squats
Dumbell Sumo Deadlift
Dumbel Lunges
Stiff Legged Deadlifts
Calf

İlk gün hareketlerini 1 hafta dumbell, 1 hafta z-bar olarak yapacağım.

Back
Yukarı