Merhabalar dostlar, ben 18 yaşındayım 60 kiloyum. 188 boyum var. Spor geçmişim var lisanslı basketbolcuyum. Malum lise bitince sınavlara hazırlamaya başladım bunla birlikte sigaraya başlayınca neredeyse güç/fizik olarak sıfıra düştüm. Dershane/ders yoğunluğu olduğu için salona gitme şansım yok. Zaten amacım elimden gelenin en iyisini yapmak. 46kg halter (z bar) ve dambil aldim. Bir programim da var bununla beraber 1 gün çalışıp 1 gün dinleniyorum. Yeni başladım, 1 hafta bile olmadı ama iyi gidiyorum. Forumdan çok şey öğrendim. Beslenme programımda iyi düzene soktum herşeyi. Bunlar dışında öğrenmek istediğim şey aslında zayıf olduğum için proteinden ziyade (proteini yeterli olarak alıyorum bu konuya netlik kazandıralım. Proteinde sıkıntım yok) kalori almak. Yaklaşık 3000 kalori almam gerekiyor günlük olarak. Tavsiyeleriniz nelerdir. Ne gibi ürünler, hangi öğünde ne yemek gerekir. Şu 3000 kaloriye nasıl ulaşabilirim 
Bunlar dışında protein tozunu da düşünmüyorum şimdilik. Bir kaç ay devam ettikten sonra başvuracağım ancak idmandan önce/sonra neler yemek gerekli. Sanırım biraz da hız lazım. İdmandan once hızlı sindirilebilen proteinler galiba. Sonrasinda bu hizli sindirimin önemi yine var. Protein tozunu dediğim gibi kullanmayacagim o sebeple bana calismadan kac saat once veya sonra ne yiyecegim hakkinda bilgi de verirseniz sevinirim. Vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Maalesef evde çalışmak zorundayim ama umarim emegimin karsiligini alirim
[DOUBLEPOST=1447941175][/DOUBLEPOST]Eklemeyi unuttum kusura bakmayın. Akşam 10 gibi çalışıyorum (çalışıp uykuya geçmiyorum yine işlerim var
)bir zararı var mıdır. Tekrardan teşekkürler

Bunlar dışında protein tozunu da düşünmüyorum şimdilik. Bir kaç ay devam ettikten sonra başvuracağım ancak idmandan önce/sonra neler yemek gerekli. Sanırım biraz da hız lazım. İdmandan once hızlı sindirilebilen proteinler galiba. Sonrasinda bu hizli sindirimin önemi yine var. Protein tozunu dediğim gibi kullanmayacagim o sebeple bana calismadan kac saat once veya sonra ne yiyecegim hakkinda bilgi de verirseniz sevinirim. Vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Maalesef evde çalışmak zorundayim ama umarim emegimin karsiligini alirim

Son düzenleme: