Et tavuk vb. Agirlik hesaplama

Merhaba arkadaslar benim sorum mesela pirinc bulgur gibi seylerin agirligi pistikten sonra hesaplanir. Peki et urunler pismeden once mi sonrami hesaplanmali?
 
Bende merak ediyorum 200gr kırmızı et var beslenmede ama pişmeden 200gr tartıp koyuyorum buzluğa :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
500 gr lik et pistikten sonra 380 dusuyor icindeki su buharlasiyor yani protein miktarini 500 gr uzerinden hesaplayamayiz. Ben yiyeceklerimi hep pisirdikten sonra tartarim

HTC One M9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
100 gram tavukta 17 gram protein var diyelim, piştikten sonra 100 gram tavuk 75 grama düştü diye protein oranı düşürmenize gerek yok. protein değeri çiğ olarak veriliyor diye biliyorum ben. yani 100 gram çiğ tavukta 17 gram protein varsa piştikten sonra ağırlığı düşüyor diye içindeki protein de düşüyor değil.
 
Öyle bir şey yok kırmızı et, balık, tavuk, bulgur, pirinç ve benzeri şeyler pişirmeden tartılır.
 
Kaynak gosterirmisin

HTC One M9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Savaş Cebeci'nin, Cenk Hoca'nın ve diğer bütün YouTube kanallarının beslenme videolarını izle orada göreceksin zaten.

Bir tavuğun gramı değil içindeki protein gramı önemlidir, bizim ihtiyacımız olan protein atıyorum 230 gram protein. Bunun için yememiz gereken et 1 kilodur. Sen o 1 kilo eti pişirdikten sonra isterse 500 gram kalsın fark etmez içindeki proteinler %95 korunur kaybolmazlar, bizim için önemli olan odur.
 
Iste asil soruda orada basliyor yedigin grama goremi hesapliycan kasaptan aldigin grama goremi. Cunku sen 500gr et yemis oluyorsun

HTC One M9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Back
Yukarı