Et tavuk vb. Agirlik hesaplama

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve pasam2012 tarafından 20 Ekim 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. pasam2012
    Offline

    pasam2012 Üye

    Katılım:
    14 Mart 2014
    Mesajlar:
    9
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Merhaba arkadaslar benim sorum mesela pirinc bulgur gibi seylerin agirligi pistikten sonra hesaplanir. Peki et urunler pismeden once mi sonrami hesaplanmali?
     
  2. DaiMoNer
    Offline

    DaiMoNer Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2014
    Mesajlar:
    94
    Beğenileri:
    27
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Bende merak ediyorum 200gr kırmızı et var beslenmede ama pişmeden 200gr tartıp koyuyorum buzluğa :)


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  3. atraksiyonlu
    Offline

    atraksiyonlu Üye

    Katılım:
    29 Mart 2015
    Mesajlar:
    471
    Beğenileri:
    157
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    pişmeden

    LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
    DaiMoNer bunu beğendi.
  4. pasam2012
    Offline

    pasam2012 Üye

    Katılım:
    14 Mart 2014
    Mesajlar:
    9
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Tesekkurler hocam anladim ama emin olmak icin soruyorum pismeden once 300 g yani yaklasik 60 g protein var pisince 200 civarina dusuyor ama protein miktari yine 60 dogrumudur?
     
  5. Franquez
    Offline

    Franquez Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2015
    Mesajlar:
    892
    Beğenileri:
    353
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    BURSA
    bence piştikten sonra
     
    DaiMoNer bunu beğendi.
  6. stan09
    Offline

    stan09 Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2015
    Mesajlar:
    36
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    500 gr lik et pistikten sonra 380 dusuyor icindeki su buharlasiyor yani protein miktarini 500 gr uzerinden hesaplayamayiz. Ben yiyeceklerimi hep pisirdikten sonra tartarim

    HTC One M9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  7. Helldorad0
    Offline

    Helldorad0 En iyi tartı aynadır

    Katılım:
    9 Şubat 2014
    Mesajlar:
    308
    Beğenileri:
    97
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    mağmur
    100 gram tavukta 17 gram protein var diyelim, piştikten sonra 100 gram tavuk 75 grama düştü diye protein oranı düşürmenize gerek yok. protein değeri çiğ olarak veriliyor diye biliyorum ben. yani 100 gram çiğ tavukta 17 gram protein varsa piştikten sonra ağırlığı düşüyor diye içindeki protein de düşüyor değil.
     
  8. atraksiyonlu
    Offline

    atraksiyonlu Üye

    Katılım:
    29 Mart 2015
    Mesajlar:
    471
    Beğenileri:
    157
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    pişirilince suyu gidiyor

    LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  9. atraksiyonlu
    Offline

    atraksiyonlu Üye

    Katılım:
    29 Mart 2015
    Mesajlar:
    471
    Beğenileri:
    157
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    pişince suyu gidiyor diye biliyorum

    LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  10. mevsres
    Offline

    mevsres Üye

    Katılım:
    2 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    935
    Beğenileri:
    828
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Gürcistan
    Öyle bir şey yok kırmızı et, balık, tavuk, bulgur, pirinç ve benzeri şeyler pişirmeden tartılır.
     
  11. stan09
    Offline

    stan09 Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2015
    Mesajlar:
    36
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Kaynak gosterirmisin

    HTC One M9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  12. mevsres
    Offline

    mevsres Üye

    Katılım:
    2 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    935
    Beğenileri:
    828
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Gürcistan
    Savaş Cebeci'nin, Cenk Hoca'nın ve diğer bütün YouTube kanallarının beslenme videolarını izle orada göreceksin zaten.

    Bir tavuğun gramı değil içindeki protein gramı önemlidir, bizim ihtiyacımız olan protein atıyorum 230 gram protein. Bunun için yememiz gereken et 1 kilodur. Sen o 1 kilo eti pişirdikten sonra isterse 500 gram kalsın fark etmez içindeki proteinler %95 korunur kaybolmazlar, bizim için önemli olan odur.
     
  13. stan09
    Offline

    stan09 Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2015
    Mesajlar:
    36
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Iste asil soruda orada basliyor yedigin grama goremi hesapliycan kasaptan aldigin grama goremi. Cunku sen 500gr et yemis oluyorsun

    HTC One M9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     

Sayfayı Paylaş