ETİ Lifalif Yulaf Ezmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gakkos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
benim tarifimde her sabah 75 gr lifalif 2 bardak süt ve tat katmak için nesquik çilekli toz bunları blender ile karıştırıp içiyorum zaten tat olarak çilekli süt içiyorsunuz

Her sabah omlet yumurta ile yediğim yulaftan nefret ediyorum. Her sabah 100 gram yemek zorundayım. Sütle denedim olmadı, yoğurtla denedim olmadı yumurtayla da olmuyor. Çok atınca ekmekten başka bişey yemiyor gibi oluyorum. Harika bir ürün fakat tadı berbat. Tüketimini kolaylaştırmak için önerebileceğiniz birşey var mı? Not: Whey protein kullananlar için forumda Despo bir tarif vermişti.
bende senle sorunum aynı idi kardeşim sorunu şöyle çözebildim şuanda 2 tane ülker yada eti fark etmez 2 tane bisküviyi içine kırıyorum bebek bisküvili daha iyi oluyo :D
hindistan cevizi klasik yaptıgımız tarcın ekliyoruz iyice karıştır cok süper birşey oluyor calori sıkıntı cekmezsin :D bence dene

ben bunu yiyemeyenleri anlamıyorum ya. yoğurtun içine karıştırın biraz da meyve koyun blendırdan geçirip. 10 numara bir şey oluyor.

Bu arada tadı ilk başta çok kötüydü ve en çok sevdiğim şeylerden biri olan yoğurt ile tükettim ve artık çok seviyorum . Doyurucu ve tadı bana göre çok güzel oluyorrr.

Yumurtaları çırpın. Üstüne yulafı koyun. Bu karışımı teflon tavaya dökün. Arkalı önlü pişirin, ekmek gibi olsun. Piştikten sonra 20-25gr calve fıstık ezmesi sürün ve afiyetle yiyin.

Hem sağlıklı ve zengin protein, karbo ve yağ ihtiyacınızı karşılamış olursunuz. Niye bu kadar yulaf üzerinde "yiyemiyorum" tartışmaları var hala anlamış değilim.

Uzun bir süre yumurta ve yulafa çare bulamamıştım şu an 1 aydır bu şekilde yiyiorum.

-6 yumurta 2'si tam
-4 yemek kaşığı yulaf
-1 muz

Hepsini blender'dan çekiyorum, teflon tavada 3'er dk önlü arkalı çeviriyorum. Muzlu waffle'dan tek farkı çikolatası eksik olması oluyor, onu da fıstık ezmesi ile tamamlıyorum. Damak zevkime güvenin gerçekten yumurta ve yulaf tadını hiç almıyorum, zevkle yiyorum.

arkadaşlar bu lifalifin gramını ölçmek için ne kullanıyorsunuz? kantinlerde satılan kağıt çay bardakları ile 1 bardak yiyorum sabahları, tahminen 70-80 gr diye düşünüyorum.
hassas tartıda ölçen oldu mu?

Annem 2 paket kendisi için almıştı bir kase radıp gerisini yemedi bende az önce sütün içine koydum şimdi 5/10 dk bekleticem bakalım tadı nasıl olacak. :D

Yağ oranımı düşürmek istiyorum kilo vermek veya almak değil sizce işe yararmı.

ben yoğurdun içine blenderdan muz geçirip yulaf koyuyorum çok lezzetli oluyor. genelin aksine bayılıyorum yulafa.

Yumurta-yulaf-lor gibi bi 3lüden omlet veya krep şeklinde deneyen oldumu acaba nasıl oluyor?

Ben hassas tartıda ölçmüştüm, 1 su bardağı yulaf ezmesi 85 gr geliyor.
teşekkür ederim. su bardağı derken şu resimdeki gibi değil mi?

oc_Jz3xYa.jpg

Forumu 2 aydır takip ediyorum ama ilk mesajım (:
Aldım kullanıyorum 3 gündür Eti'nin bu ürününü, bilmiyorum ama ben sadece süt ile karıştırıp yiyorum çok beğendim, özellikle buz gibi süt ile çok güzel oluyor ama yerken azıcık şeker olsa iyi diyorum da yine de kendime engel oluyorum :D

tarihce_lifalif_kurumeyve.gif
ben bunu kullanıyorum içerisinde Kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı ve fındık var çok kötü bi tadı yok :cool:

Bunu ilk forumdan görüp aldım, denedim bir kase ve süt ile yiyemeden bıraktım çöpe attım.. 1 Ay civarı öyle durdu bir köşede paket daha sonra yine kafaya koydum denedim biraz zorlanarak yedim tadı ilk başta çok kötü gelmişti böyle bir süre devam ettim. Daha sonra içine 1 muz 2-3 çilek koyarak yine light süt ile sabah kahvaltı olarak yemeye başladım, şuanda her sabah kahvaltımı bununla yapıyorum ve bağımlılık gibi bir şey yaptı gece karnım aç olduğunda sabahları bunun hayalini kurar oldum. Tek sorun ürünün 500gram olması ve çok çabuk bitiyor oluşu bence eti şöyle 3-5-10 kiloluklarını üretmeli hem daha ucuza gelir hemde kolay kolay bitmez.

İlk başta çok kötü gelse'de şimdi hayatımdan çıkaramayacağım bir ürün oldu kendileri bu aralar üzerlerine birazda çikolata sos gezdiriyorum 100Gr'da 9gram yağ olmalı ama tadına değiyor'mu evet değiyor zaten tüm şişeyi içine sıkmıyorum o yüzden pek sorun olacağını sanmıyorum.

Yiyemeyenler bunun aynı zamanda bir benzeri mevcut müsli adında satılıyor içeriğinde kuru üzüm kuru kayısı badem keten tohumu gibi bir çok kuru meyve dahil tadı süper ancak şeker oranı 14-15gram civarında.

Kilo almak isteyenler bunu sabahları 3 yumurta beyazı 2 tam yumurta içine soğan,domates,biber,light veya normal kaşar sucuk'ta katılabilir ancak içeriğindeki hayvansal yağ biraz fazla ben pek önermiyorum bol baharatlı bir omlet yapıp yanında sütle içine mesir veya bal koyarak bir kase bundan ve içecek olarak'ta yanına 200-250gram %100 üzüm suyunu kahvaltılarına eklerlerse ve tabi diğer öğünler'ide ona göre düzenleyip kuru yemişinizi ne bileyim bulgurunuzu pilavınızı pilav sevmiyorsanız sarma falan yapın artık tavuğunuzu etinizi ton balığınızı yumurtanızı granier'inizi eksik etmeyip kısa sürede kilo alabilirsiniz.
Tabi bunları yapabilmek için yemeyi sevmek gerekiyor yemeyi sevmiyorsanız yol yakınken geri dönün.

Back
Yukarı