ETİ Lifalif Yulaf Ezmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gakkos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yazanların aksine ben bu ürünü sadece sütle seviyorum ama ne yalan söyleyeyim yedikten sonra doyduğumu hissedemiyorum yeniden yemek yeme ihtiyacı duyuyorum bu yüzden artık diyet yaparken yulaf ezmesi ve tahıllı gevrek vs. türevi şeyleri yemekten vazgeçtim.

Her zaman en az 10 kutu bulunur evde, ne olur ne olmaz :)

Kahvaltım:

1 cup(80 gr) yulaf,
1 cup yağsız süt(sanıyorum 200 ml oluyor)
1 tatlı kaşığı kakao
bir paket Starbucks'tan yürütülmüş Splenda(tatlandırıcı)

Bunları 1 dakika mikro dalgalıyoruz, sonra açıp karıştırıp 1 dakika daha. Yulaf şişmiş oluyor.

Sonra:

1 ölçek protein tozu
1 yemek kaşığı fıstık ezmesi

Ekleyip karıştırıyorrum. Besin değerleri: 610 kalori, 48grProtein, 73gr Karb, 14gr Yağ

Tarif, Dave Ruel'e aittir.

ben akşamları antrenman sonrası tüketiyordum, okuduklarıma göre sanırım yanlış yapıyormuşum.
Bundan sonra sabah kahvaltısı olarak kullanacağım.

Bu arada sabah kahvaltısı olarak kullanılınca Eti Lifalif yerine Müsli tüketmeninde çok bişey kaybettireceğini sanmıyorum.Ben ortalama 75 gr müsli ile 100-150gr yağsız süt tüketiyorum.Bu durumda negatif bir etkisi olacağını düşünmüyorum.
Ayrıca 1 hafta 10 gün kadar tüketip 1 hafta ara veriyorum,bu arada alternatif diğer gıdaları kullanıyorum.yumurta,peynir,bitki çayı,tam buğday,kepekli peksimet gibi.

bu başlığı okuduktan sonra galiba bende bi tuhaflık var demeye başladım yorum atanların nerdeyse tamamı tadının kötü olduğunu yerken zorlandığını felan söylemiş bende bunu sütle yiyorum sabahları kendimi tutmasam bütün kutuyu götürrüm yani o derece ayrıca ara sıra mutfakta kutuyu görüp biraz atıştırdığım bile olurdu öyle kuru kuru şimdilerde diyetteyiz 30-40 gr anca

sadece sütle karıştırınca ağaçtan farksız bir tat veriyor. odun yemekten farksız. süt ve tarçın kombinasyonu en azından yenilebilir kılıyor bu mereti. :)

Şahsen büyük keyifle tüketiyorum. Öğün yerine hazırladığım proteinli içeceklerin içindeki vazgeçilmez karbonhidrat kaynağım. Özellikle bulk dönemde diyetimde büyük yer tutuyor. Gerçekten faydalı bir besin.

Harika bir ürün fakat tadı berbat. Tüketimini kolaylaştırmak için önerebileceğiniz birşey var mı? Not: Whey protein kullananlar için forumda Despo bir tarif vermişti.

Aktara gidiyorsun ve yabanmersini alıyorsun. Yulafı sütle bi güzel karıştırıp yabanmersininde ekliyorsun. Sütü süzdürüp içiyorsun. Yulaflı yabanmersininide yiyorsun. Lezzetinede doyamıyorsun. :D

Her sabah omlet yumurta ile yediğim yulaftan nefret ediyorum. Her sabah 100 gram yemek zorundayım. Sütle denedim olmadı, yoğurtla denedim olmadı yumurtayla da olmuyor. Çok atınca ekmekten başka bişey yemiyor gibi oluyorum. Harika bir ürün fakat tadı berbat. Tüketimini kolaylaştırmak için önerebileceğiniz birşey var mı? Not: Whey protein kullananlar için forumda Despo bir tarif vermişti.

https://www.youtube.com/watch?v=VQ4x3yXmKMY

denemenizi öneririm. Ben denemedim ama adam çok tatlı anlatıyor :)

Neden kimse sevmiyor anLamadım bence çok güzeL bir sabah kahvaLtısıdır. 100 gram yuLafı bi kaba koyuyoruz üstüne 5 tane yumurtanın beyazını 1 tanesini sarısıyla birLikte kırıyoruz biraz pulbiber biraz karabiber, birazda rendelenmiş kaşar peynirini karıştırıp çok az zeytanyağı sürdüğümüz tavaya koyup pişiriyoruz kuruyup parça parça olana dek sonra afiyetle yiyoruz ben bu şekilde yiyorum gayet güzel tavsiye ederim.

Beyler öncelikle yulafı daha küçük parçalara getirin toz haline getirip süt veya meyve suyuyla içebilirsiniz o kadar küçültemiyorsanız yoğurtla karıştırıp yiyin.

kahvaltım genelde şu şekilde oluyor
ilk olarak bir kasede yarım ölçek whey protein tozu+yulaf ezmesi+yağsız süt karışım ve üzerine bir miktar kuru üzüm
3 tane tam yumurtadan patatesli yumurta
100gr light kaşar peyniri
bunların yanında bazen taze sıkma meyve suyu tüketiyorum

Son düzenleme:
ben balla yiyorum tadı mükemmel oluyor bide sütü light alırsanız karışım dahada güzelleşiyor.

Back
Yukarı