ETİ Lifalif Yulaf Ezmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gakkos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hiç birşeyle karıştırmadan sade çok güzel geldi tadı bana, forumdaki yorumların aksine. Ağız tadımdan şüphe ettim bi an :D

yumurta akı + Süt + Muz + Yulaf evde robot olmadığından kaşıkla ezdim öyle yiyorum
robotla bunları çırpsak sanırım iyi bişi olur benim için, bi de yanına bal ekledik mi tamamdır

eğer meyvelisi falan çıktıysa direk abanırım.

ayrıca önceden fiyatı ne kadardı ki?hiç bakmıyordum alıp çıkıyordum 1 paket direk.

eğer meyvelisi falan çıktıysa direk abanırım.

ayrıca önceden fiyatı ne kadardı ki?hiç bakmıyordum alıp çıkıyordum 1 paket direk.

Müsli adı altında geçiyor. İçeriğine kabaca göz attım. Hatırladığım kadarıyla %36 Yulaf Ezmesi ve %16 Buğday ezmesi ihtiva ediyordu. Meyvelisi 275gr. çikolata fındıklısı 260gr. dı. Fiyatı sanırım 3.25TL idi. Pakedi de şu şekilde;

etiden_yapyeni_kahvaltilik_urun_h329.jpg

Ben meyveli yemiyorum daha fazla yağ oranı fazla sade olanı çok daha iyi gibi duruyor.Bu arada bu doğanın olan dediğiniz nerelerde satılıyor ?

Sade yemek gerçekten işkence bende Eti form light müsliyle karıştırıyorum gayet güzel oluyor :)

Sadeye süt koyuyorum valla rahat rahat yiyorum :D ama bazen istersem sütün içine balda koyuyorum 1 çay kaşığı

Sabah omlet gibi yemek en güzel denediğim tarz. Bir yumurtanın tamamı ikisinin beyazının çırpılmış haline 1.5 çay bardağı yulaf ezmesi katıyorum. Omlet gibi yapıyorum. Zaten ekmek gibi oluyor. Yanına beyaz peynir ve domates doğradığımda mükemmel kahvaltı oluyor.

Dün aldım meyvelisini içinde ufak fındık parçaları bi kaç üzüm felan var besin değerleri sadesi ile pek farkı yoktu sanırsam.

Bugün de LOR + Yulaf Ezmesi karıştırdım.
Kuru kuru biraz zor gidebilir ama benim gibi peynir hastası biri için zor olmadı :D Üstüne de yarım litre sütü içtim içerde birleşirler artık :D (Sütle karışmış halini sevmiyorum da)

Yulaf bizim insanımız arasında yanlış anlaşılmış bir ürün; batılı vücutçular her sabah yeyince sanılıyor ki yulaf bir vücutçu gıdası. Aslında değil yulaf onların milli yemeği bizim nasıl ki sucuklu peynirli zeytinli bir kahvaltı kültürümüz varsa onlarda da bu yulaf kültürü var öyle ki Country dedikleri yerlerde (bizim köylülerimiz gibi) sabah kalkınca yulaf lapası olmazsa bir garip davranırlar. Bir de sıcak su ile pişirirler ve tuzlu yerler.
Yulafa bu kadar takılmayın büyük marketlerde kahvaltılık tahıllar ve meyveli yada meyvesiz müsli çeşitleri oluyor onlardan alın. Bulamazsanız doğal olarak yulaf tüketirsiniz.

Ama yulafın besin değerleri de boş verilemeyecek düzeyde. Yumurta ile yapılınca güzel bir kahvaltı olduğunu düşünüyorum. Olmazsa olmaz değil tabi ki ama kullanmak iyidir...

Back
Yukarı