ETİ Lifalif Yulaf Ezmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gakkos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
arkadaşlar sade tadı gerçekten pek iyi değil ağızda büyüyor ama bugun içine bi avuç kuru üzüm attım gerçekten güzel bir tat oldu böyle tavsiye ederim.

dostum yıne sen bılırsın de sana muslı yı de onerırım aynı markanın ıcınde kucuk meyve parcacıkları uzum vs var

4 kutu bitirdim, bitirmeye de devam edeceğim. ürünü sabah kahvaltısında 100 gram şekilinde tüketiyorum. ben pişirmekten yanayım ki en doğrusu da bu. pişirdikten sonra içine elma rendelerseniz tadı gayet güzel oluyor. muz da olabilir. içine kesinlikle ekstra bir şeyler konulmalı. eğer ara örün olarak yemek istersem ki bu istisnai bi durum, yoğurt, ceviz, elma ile karıştırıp mideye indiriyorum.

Bende bugün aldım ve yarın sabah ilk olarak kullanacağım bakalım artık hayırlısı :) inşallah yararlarını görürüm.Açıkçası burdaki yorumlara bakılırsa tat konusunda sıkıntılar var ama kuru üzümle bi deneyelim bakalım :)

ben etı lıfalıf te kullandm nestlenın muslısını de kullandım hemen hemen tatları aynı hemen hemen .nestlede ıvır zıvır cok var o yuzden ıyı gıdıyor fındık fıstık gıbı kırıntılar ve uzumde var guzel oluyor tavsıye ederım .

ben etı lıfalıf te kullandm nestlenın muslısını de kullandım hemen hemen tatları aynı hemen hemen .nestlede ıvır zıvır cok var o yuzden ıyı gıdıyor fındık fıstık gıbı kırıntılar ve uzumde var guzel oluyor tavsıye ederım .

İçinde gözle bile zor görünen kuru meyva vs olduğunu sandığımız müsillisi yerine normal lifalif alsak, kasede yarım portakal ve bir tam elma parçacıklarını kendimiz doğrayıp 100gr yulafı yoğurtla birlikte kombinlesek daha iyi, daha sağlıklı, daha sulu, daha lezzetli ve daha hesaplı olmaz mı? :)
Bu şekilde tavsiye ederim gerçekten çok iyi olur, özellikle yaz dönemlerinde ara öğünlerde.

ugrasabılıyosan yap arkadasım bu urunu ben sabah kahvaltısında zamanım olmadıgında kullanıyorum zaten hemen sutle yıyorum muslı gayet ıyı gıdıyor ıcınde baya kuruuzum var yogurtla yemeyı sevmıyorum ben pek

''Yağ yakımı diyeti yapıyorum, icerdigi yuksek karbonhidrat kilo vermeyi kotu yonde etkilemez mi?'' veya '' Yag yakmaya calisiyorum, sabah kahvaltida yanında yumurta da yemeli miyim?'' seklinde sorular defalarca sorulmus ve bir iki kisi disinda kimse bu sorulara yonelik cevap yazmamis.

bir kez de ben sansimi denemek istiyorum. arkadaslar kardiyo agirlikli antreman yapiyorum ve yag yakmaya calisiyorum. sizce bu urunu duzenli kullanmak kilo vermek icin dogru bir hareket midir? mesela kahvaltida 100 gr eti lifalif'i, 3 beyaz, 1 tam yumurta ile birlikte tuketmek yag yakip, kas kutlesini korumaya calisan biri icin normal midir, yoksa fazla midir?

bu soruya cevap vermek yerine ''Ben bi kasik balla karistiriyom valla cok guzel oluyo eheuehue :D'' yazacak onbininci arkadasa simdiden sevgilerimi gonderiyorum.

arkadaşlar eti lifafif yulaf ezmesinin yarım kilosun 4 yada 5 tl ama metro gross marketlerinde 1000 gr lık aro yulaf ezmesi 5 yada 5,50 tl daha mantıklı öneririm

arkadaşlar, eti lifalif'in 100 gramını nasıl hesaplayacağız? hassas terazim yok, bu yüzden göz ayarı koymak zorunda kalıyorum. çay bardağı, su bardağı ve scoop olarak 100 gramının ne kadara denk geldiğini söyleyebilir misiniz? pişmiş olmasın ama, normal şekilde.

''Yağ yakımı diyeti yapıyorum, icerdigi yuksek karbonhidrat kilo vermeyi kotu yonde etkilemez mi?'' veya '' Yag yakmaya calisiyorum, sabah kahvaltida yanında yumurta da yemeli miyim?'' seklinde sorular defalarca sorulmus ve bir iki kisi disinda kimse bu sorulara yonelik cevap yazmamis.

bir kez de ben sansimi denemek istiyorum. arkadaslar kardiyo agirlikli antreman yapiyorum ve yag yakmaya calisiyorum. sizce bu urunu duzenli kullanmak kilo vermek icin dogru bir hareket midir? mesela kahvaltida 100 gr eti lifalif'i, 3 beyaz, 1 tam yumurta ile birlikte tuketmek yag yakip, kas kutlesini korumaya calisan biri icin normal midir, yoksa fazla midir?

bu soruya cevap vermek yerine ''Ben bi kasik balla karistiriyom valla cok guzel oluyo eheuehue :D'' yazacak onbininci arkadasa simdiden sevgilerimi gonderiyorum.

Yulafın, kolesterol düşürücü etkisi vardır. Sabah kahvaltıda yumurta ile çok iyi etki sağlar. Gün boyunca tok tutma özelliğide var bunun sebebinide bu sabah yeni öğrendim, sindirimde yulaf kendi ağırlığının 25 katı kadar su çekiyor. Siz özellikle sabah tükketiminin diyet dönemi için uygun olup olmadığını sormuşsunuz, kesinlikle uygundur efendim.(Abartıp, 4-5 öğün yememek kaydıyla tabi) :) Çinko, b12 magnezyum vs vitaminleride cabası... %12 protein oranıyla ve bu özellikleriyle, daha değerli bi tahıl bilmiyorum ben açıkcası. Ben özellikle diyet-definasyon dönemlerinde kullanıyordum yulafı, şimdi tüm beslenme hayatımda kullanıyorum...

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 14:40 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 14:37 ----------

arkadaşlar, eti lifalif'in 100 gramını nasıl hesaplayacağız? hassas terazim yok, bu yüzden göz ayarı koymak zorunda kalıyorum. çay bardağı, su bardağı ve scoop olarak 100 gramının ne kadara denk geldiğini söyleyebilir misiniz? pişmiş olmasın ama, normal şekilde.

Ne deyim, ben hiç uğraşmıyorum valla. :) Paketi çıkar, 500gr zaten. Göz kararı 5 de 1 ini dök. Zaten sadece sabahları tüketsen ortalama 5 gün gider.

Nihayet tatmin edici bir cevap! Tesekkurler zHeMpa.

1 haftadir duzenli kullanmaya basladim bakalim. Her sabah mutlaka 100 gr lifalifi sutle karistirip, bazi oglenleri de yumurtayla krep yaparak tuketiyorum. Bu urun sayesinde hic aclik cekmiyorum, o yuzden bazen acaba dogru yolda miyim diye diye sorguluyorum kendimi.

Kesinlikle cok tok tutuyor. Sebebinin bu kadar su toplamasindan dolayi oldugunu bilmiyordum, ben de diyorum kahvaltidan sonra niye boyle zeplin gibi sisiyorum..

Beslenme programim burda,

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/yag-yakmak-icin-programim-t48435.html

Eger iki hafta sonra istedigim sonuclari alabilirsem, gercekten cok efsane bir yiyecek olduguna kanaat getiricem.

Nihayet tatmin edici bir cevap! Tesekkurler zHeMpa.

1 haftadir duzenli kullanmaya basladim bakalim. Her sabah mutlaka 100 gr lifalifi sutle karistirip, bazi oglenleri de yumurtayla krep yaparak tuketiyorum. Bu urun sayesinde hic aclik cekmiyorum, o yuzden bazen acaba dogru yolda miyim diye diye sorguluyorum kendimi.

Kesinlikle cok tok tutuyor. Sebebinin bu kadar su toplamasindan dolayi oldugunu bilmiyordum, ben de diyorum kahvaltidan sonra niye boyle zeplin gibi sisiyorum..

Beslenme programim burda,

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/yag-yakmak-icin-programim-t48435.html

Eger iki hafta sonra istedigim sonuclari alabilirsem, gercekten cok efsane bir yiyecek olduguna kanaat getiricem.

bende aynı şekildeyim.
yag yakımını minimuma indirip hacime gectim.
kaseye büyük bir avuc kadar koyup üzerine 3 yumurta koyuyup omlet şekilde yiyiorum

dehşet derece de tok tutuyor

Yulaftan ziyade yulaf kepeği düşürür kolesterolü. Su tutma hikayesi de yulaf kepeği için geçerlidir yulaf için değil. Tek başına fazla miktarda tüketildiğinde bağırsak çeperini çizebilir yulaf kepeği, doğal olarak en iyisi yulaf unu kullanmak. Su tutabilecek daha lezzetli ve daha basit yiyecekler de vardır kepekli galeta gibi, ya da kızarmış kepekli ekmek.

İyi bir tahıldır yulaf, ister buğday(tam) tüketirsin ister yulaf ister çavdar vs... Tahıllar arasında besleyicilik açısından fazla fark yoktur. ABD ve Avrupa da yulaf ve yerfıstığı boldur, yulaf ve fıstık ezmesi yerler bolca, bizdeyse fındık ve buğday bol ama sonuçta bu sporu yapan kişinin beslenirken Ahmet Taşçı' dan çok Jay Cutler, Ronnie Coleman ı taklit etmesi gayet doğal. Ben unu ve kepeğini kullanarak krep yaparım bazen ama yulaf ezmesi gibi resmen saman yemek garip geliyor bana. Herhangi bir tahıl da aynı işi görecektir.

Yulafın en büyük yararı plasebo etkisi bizim ülkede.

Rafine işlemlerinin özellikle vitamin değerlerini düşürdüğünü unutmayın. Beyazdan zaten artık, spor yapan yada yapmayan ne olduğunu biliyor. Kepek türünde, beyaza nazaran glisemik indeks daha düşüktür, kana daha yavaş karışır fakat, araştırırsanız vücuttaki birtakım yararlı mineralleri olumsuz yönde etkilediğini görürsünüz.(Birsürü kaynak mevcut) Tam buğday, yulafa yine en yakınlarda besin özelliklerine sahip fakat yinede geçemiyor. Kalp sağlığı için büyük önemi olan, 'çözünür lif' oranı bakımından zayıftır tam buğday.

Kaynak ekliyorum => 'Yulaf, diğer tahıl ürünlerine nazaran daha yüksek oranda çözünür lif içerir. İçerdiği beta-glukan adlı çözünür lifin kalp sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğu bilimsel araştırmalarca da kanıtlanmıştır. Kan kolesterolünün dengelenmesinde olumlu etkilere sahiptir. Yapılan birçok bilimsel çalışmada, yulaf ezmesi, unu veya kepeğinin kötü huylu kolesterol olan ve kalp sağlığını tehdit eden LDL kolesterolü azalttığı gösterilmiştir. Ayrıca Tip 2 diyabet (şeker) hastalarında da öğün sonrası kan şekerinin hızla yükselmesini engeller.'

evet, sorduğum soruya cevap gelmediği için kendi imkanlarımla ölçümü yaptım. sürekli et aldığımız ve artık aileden biri olarak gördüğüm :) bir abimizin yardımıyla çözdüm olayı. 67cc'lik scoopla 4 dolu ölçek, 100 grama denk gelmekte.

kuru üzüm tadını biraz olsun degistiriyor.Meyvelileri de var biraz daha pahalı ama tadı cok daha iyi

Back
Yukarı