ETİ Lifalif Yulaf Ezmesi

Konusu 'Marka Marka Besin Değerleri' forumundadır ve gakkos tarafından 31 Ocak 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 495 üye.
  1. Kinyasi
    Offline

    Kinyasi Üye

    Katılım:
    27 Şubat 2018
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bayan
    Ben sütle pişiriyorum çokda güzel oluyor ama damak zevki farkli olabilir.
    1 bardak süt (diledigin sütle yapabilirsin)
    3 YK yulaf
    1 tatli kasigi tarçin
    1 küçük muz
    muzu ezdikten sonra hepsini birlikte kisik ateste pişiriyorum. Kaynamadsn ocaktan alip bir kaseye boşaltiktan sonra ustune hindidtan cevizi ve arzu ettiğin meyvelerle süsleyebilirsin. Ben tadini cok begeniyorum.
    Ölçüleri ihtiyaciniza gore arttirabibilirsiniz.
    Şimdiden afiyet olsun.
     
  2. @bahadir@
    Offline

    @bahadir@ Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2018
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Cinsiyet:
    Bay
    Ben bir adet muzu çatalla eziyorum yulaf soğuk süt üzerine 2 veya 3 cevizi parçalayıp 15-20 dk beklettikten sonra yiyorum güzel de tadı oluyor
     
  3. bulkyfighter
    Offline

    bulkyfighter Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    355
    Beğenileri:
    100
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Denemek lazım :)
     
    @bahadir@ bunu beğendi.
  4. Salih Tufan
    Offline

    Salih Tufan Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2018
    Mesajlar:
    200
    Beğenileri:
    40
    Ödül Puanları:
    28
    sabahları ben omlet yapıyorum cok guzel oluyor herkese tavsıye ederım
     
  5. Erim Sönük
    Offline

    Erim Sönük Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2018
    Mesajlar:
    344
    Beğenileri:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    bulunurluğu kolay tüketimi kolay üstelik sağlıklı bir sporcu besini
     
  6. @bahadir@
    Offline

    @bahadir@ Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2018
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Cinsiyet:
    Bay
    --- Mesaj birleştirildi, 17 Nisan 2018 ---
    Meb. Ben bir adet muzu çatal yardımıyla eziyorum (muz çok büyükse yarisini). Üzerine yulafi koyduktan sonra sütü koyup yumuşamasını bekliyorum 2 yada 3 tane ceviz 3 4 tane de kuru üzüm koyuyorim gayet de guzel oluyor denemeni tavsiye ederim
     
  7. ulaire
    Offline

    ulaire Üye

    Katılım:
    21 Mart 2013
    Mesajlar:
    2.020
    Beğenileri:
    1.190
    Ödül Puanları:
    123
    Özellikle spor öncesi tüketimde antrenman için ciddi enerji sağlayan bir ikili. Sindirim mekanizmaları farklı olduğu için birbirleriyle yarışmıyorlar buda vücuda ekstra enerji sağlıyor :)

    Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  8. Erim Sönük
    Offline

    Erim Sönük Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2018
    Mesajlar:
    344
    Beğenileri:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    sindirimi zor şişkinlik yapıyor ama vazgeçilmez :D
     
  9. flavourscornetto
    Offline

    flavourscornetto Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2018
    Mesajlar:
    28
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    şu yulafı yemek için sabahı iple çekiyorum hala yiyemeyen varmı :D bu aralar geceden yoğurtla karıştırıp muz veya her hangi bir meyve koyup karıştırıp dolaba atıyorum sabaha kadar yulaf yumuşuyor muhallebi dondurma karışımı bir şey oluyor azcıkda tarçın mis gibi kaşıklıyorsunuz işe veya okula gidenler için pratik kahvaltı :D
     
  10. Dracarys17
    Offline

    Dracarys17 Üye

    Katılım:
    23 Mart 2016
    Mesajlar:
    174
    Beğenileri:
    39
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    bilmiyorum daha önce benzerini yazan oldu mu ancak kendi tarifimide paylaşmak istedim. blenderın içine 1 su bardağı yulaf, 2 su bardağı süt, orta boy muz, çiğ fındık, 3 yumurta beyazı ve 2 tam yumurtayı atıyorum. üstüne olmazsa olmaz bal ekleyip karıştırıyorum. isterseniz buz ekleyip için isterseniz mikrodalgada veya tavada ısıtarak tüketin.
     
  11. TJ Perkins
    Offline

    TJ Perkins Üye

    Katılım:
    2 Şubat 2018
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    benim malzemelerim içim fit çikolatalı sütün yarısı, yulaf ezmesi, muz ve tarçın şekil olarakta tat olarakta waffledan farkı olmuyor..
     
  12. cnrarpsrc
    Offline

    cnrarpsrc Üye

    Katılım:
    9 Ocak 2018
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Tadını bir tek ben seviyorum sanırım. Direkt paketin içinden çıkarıp ham haliyle at gibi yiyorum çok hoşuma gidiyor :)
     
  13. deejayhuLe
    Offline

    deejayhuLe Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2014
    Mesajlar:
    46
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Konuyu hortlatayım :)
    Günde kaç öğün yenmeli ?
    Sabah kahvaltısında ;
    1 su bardağı yarısı kadar yulaf ezmesi
    1 su bardağı süt kasenin içine
    evde olanlar dan;
    - az kuru üzüm,yarım muz koysam sabahları bu şekilde tüketilse bu şekilde gecede yenebilir mi ?
     
    Contra61 bunu beğendi.
  14. Contra61
    Offline

    Contra61 Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    10
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    11
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Bodybuilding, Sporcu !!
    Antrenmandan 1,2 saat önce yemen daha iyi olur. Su bardağının yarısı az bir miktar. Tek öğünde 150gr yemeye alıştırsan kendini iyi olur. Yemekle aran iyiyse günde 1kez antrenmandan önce alsan yeterli bence. Yemek fazla yiyemiyorsan yulafa asıl. Neyle nasıl yediğin pek önemi yok ben yoğurtla karıştırarak yerdim.
     
    deejayhuLe bunu beğendi.
  15. ısıda
    Offline

    ısıda Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2019
    Mesajlar:
    109
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    yoğurt bal ve biktar kuruyemiş ekleyip yiyin
     
  16. hermit
    Offline

    hermit Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2015
    Mesajlar:
    297
    Beğenileri:
    181
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Bu hafta A101'de eti ürünleri var. Lifalif 500 gr paketi de 6,75, fena sayılmaz.
     
  17. The Shortest Straw
    Offline

    The Shortest Straw Üye

    Katılım:
    1 Aralık 2019
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Ben lifalifi kahvaltılarda şöyle kullanıyorum.
    Karışım...
    -100 Gram yulaf ezmesini robotta çekiyorum. Tam un kıvamına getirmiyorum isteyen yapabilir. Bir yulaf tanesinin 5 6 parçaya bölündüğünü düşünün öyle oluyor.
    -Sonra üstüne 3 yumurta kırıyorum. İsteyen yulaf ezmesi oranına göre yumurta sayısını da arttırabilir
    -50 ml kadar süt ekliyorum. Eklemeden de yaptım çok yavan oluyor.
    -4 çay kaşığı kakao ekliyorum.

    İsteğe bağlı olarak lor peyniri de ekleyebilirsiniz fakat biraz iyi öğütmeniz gerekecek yoksa lor parçalanmıyor ve piştikten sonra tane tane ağıza geliyor.
    Ayrıca yine isteğe bağlı olarak şeker de ekleyebilirsiniz, şeker ekleyince çok güzel bir tadı oluyor. 3 çay kaşığı şeker ekliyorum 40 50 kalorinin bana bir zararı yok. Bulktayım.TheShortestStraw

    Pişirme...
    -Krep tavasıyla pişiriyoruz çünkü yaptığımız şey YULAFLI KREP.
    -Tavaya 1 damla yağ döküp sürme fırçasıyla heryerine eşit olacak şekilde (kenarlarına da) yayıyoruz. Eğer yapışmadan pişirebilirseniz yağa da gerek kalmaz. Ben o riski almıyorum bazen yapışıyor bazen yapışmıyor.
    -Sonra ocağı açıyoruz tava 1 dakikada falan ısınıyor. Karışımımızı döküyoruz. Bir yüzünün pişmesi 3 4 dakika sürüyor. Yakmamaya dikkat edin.
    -Diğer yüzüde piştikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

    Benim yaptığım krepin yaklaşık besin değerleri:
    665 kalori
    34 gram protein (14 gramı yulaftan, 18 gramı yumurtadan, 2 gramı sütten geliyor)
    69 gram karbonhidrat
    23 gram yağ (7.5 gramı yulaftan, 14 gramı yumurtadan, 1.5 gramı sütten geliyor)
     
    Son düzenleme: 1 Aralık 2019
    F35 bunu beğendi.
  18. Spyder
    Offline

    Spyder Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2019
    Mesajlar:
    24
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Yulaf ülkemizde çok üstünde fiyatla sattıklarını düşünüyorum yulaf , baldo pirinçten nasıl pahalı olabilir.
    Kilo fiyatı 17 TL şaka gibi.
     
    F35 bunu beğendi.
  19. The Shortest Straw
    Offline

    The Shortest Straw Üye

    Katılım:
    1 Aralık 2019
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Hocam benim stoğum var yoksa ben de bu fiyatlardan almam. SKT 2020 Temmuz olacak şekilde paket maliyeti 4 tlden aldığım lifaliflerden 5 tane kaldı. Bitince ne yaparım bilmiyorum : unamused:
     
    Spyder bunu beğendi.
  20. hermit
    Offline

    hermit Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2015
    Mesajlar:
    297
    Beğenileri:
    181
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Önceden üşendiğimden hiç pişirip de yememiştim. Son zamanlarda birkaç farklı yerde hep pişirilerek tüketildiğini görünce ben de denedim ve resmen bugüne kadar pişirmediğime pişman oldum. Sütle birlikte pişirince gayet de yenilebilir bir tad alıyor.
     

Sayfayı Paylaş