Ben lifalifi kahvaltılarda şöyle kullanıyorum.
Karışım...
-100 Gram yulaf ezmesini robotta çekiyorum. Tam un kıvamına getirmiyorum isteyen yapabilir. Bir yulaf tanesinin 5 6 parçaya bölündüğünü düşünün öyle oluyor.
-Sonra üstüne 3 yumurta kırıyorum. İsteyen yulaf ezmesi oranına göre yumurta sayısını da arttırabilir
-50 ml kadar süt ekliyorum. Eklemeden de yaptım çok yavan oluyor.
-4 çay kaşığı kakao ekliyorum.
İsteğe bağlı olarak lor peyniri de ekleyebilirsiniz fakat biraz iyi öğütmeniz gerekecek yoksa lor parçalanmıyor ve piştikten sonra tane tane ağıza geliyor.
Ayrıca yine isteğe bağlı olarak şeker de ekleyebilirsiniz, şeker ekleyince çok güzel bir tadı oluyor. 3 çay kaşığı şeker ekliyorum 40 50 kalorinin bana bir zararı yok. Bulktayım.TheShortestStraw
Pişirme...
-Krep tavasıyla pişiriyoruz çünkü yaptığımız şey YULAFLI KREP.
-Tavaya 1 damla yağ döküp sürme fırçasıyla heryerine eşit olacak şekilde (kenarlarına da) yayıyoruz. Eğer yapışmadan pişirebilirseniz yağa da gerek kalmaz. Ben o riski almıyorum bazen yapışıyor bazen yapışmıyor.
-Sonra ocağı açıyoruz tava 1 dakikada falan ısınıyor. Karışımımızı döküyoruz. Bir yüzünün pişmesi 3 4 dakika sürüyor. Yakmamaya dikkat edin.
-Diğer yüzüde piştikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Benim yaptığım krepin yaklaşık besin değerleri:
665 kalori
34 gram protein (14 gramı yulaftan, 18 gramı yumurtadan, 2 gramı sütten geliyor)
69 gram karbonhidrat
23 gram yağ (7.5 gramı yulaftan, 14 gramı yumurtadan, 1.5 gramı sütten geliyor)
Son düzenleme: 1 Aralık 2019