en iyi omuz hareketi

En iyi omuz hareketi hangisi ?

• Total voters
    947
şu hareketin adını bilen var mıdır:
"teslim ol" şeklinde eller havaya kaldırılır: dirseğe kadar olan kısım yere tam paralel, önkol ise yere yani direseğe 90 derece açıyla dik şekilde havaya bakar. avuç içi, ileriyi gösterir. bu şekilde iken uygun cable crossover aletine sırt verilir, sağ el yukardaki tutacağı kavrar ve önkol yere paralel hale gelene kadar ağırlığı çeker. omuz dirsek arası kol hep sabit kalır ama sadece önkol 90derece ileri geri oynar. hareketi desteklemesi için ve sadece omuzun çalışması için mümkünse, dirsek sabit bir platforma yerleştirilir.

bence omuz için çok harika bir hareket bu. ama adını bilmiyorum

şu hareketin adını bilen var mıdır:
"teslim ol" şeklinde eller havaya kaldırılır: dirseğe kadar olan kısım yere tam paralel, önkol ise yere yani direseğe 90 derece açıyla dik şekilde havaya bakar. avuç içi, ileriyi gösterir. bu şekilde iken uygun cable crossover aletine sırt verilir, sağ el yukardaki tutacağı kavrar ve önkol yere paralel hale gelene kadar ağırlığı çeker. omuz dirsek arası kol hep sabit kalır ama sadece önkol 90derece ileri geri oynar. hareketi desteklemesi için ve sadece omuzun çalışması için mümkünse, dirsek sabit bir platforma yerleştirilir.

bence omuz için çok harika bir hareket bu. ama adını bilmiyorum

savaş 74 söylediğin hareket bana "atlas pulley" aracılığıyla yapılan bir flexor ağırlıklı ön kol çalışmasıymış gibi geldi. söylediğin olay atlas aletinde bilek çalışmak şeklinde oluyor. vücut sabit durursa da omzun normal koşullarda çalışmaması lazım diye biliyorum ama yanlışım da olabilir.

konuyu özetlemek gerekirse , en iyi hareketi bulmak için omuz kaslarının hangi hareket gruplarını " extansiyon, abduksiyon,addukisyon fleksiyon, rotasyon vb" tek tek irdelenerek buna en yakın özellikte global çalışma yapacak olanın tespiti öönemlidir...

ancak , omuz hareketleri insan vücudunun evrimleşmesi ,yağa kalkma ,yüksekten yiyecek toplama vb nedeniyle oldukça geniş bir durum içerir...yani kısaca "hareket tiplemesi varyasyonları" en fazla olan gruptur ...

bütün bunlara bakıldığında , tek hareket yapılması mecburiyeti varsa " en optimum ana hareket " olarak
"dambıl ve halter military presi" görebiliriz...

arkadaşların belirttiği üzere "hareket gruplarını "değiştirmekte muazzam fayda olacaktır , her 2-3 ayda bir farklı gruplar alınabilinir...)

hepsinide yapmak lazım - en iyi şu bu demek yanlış :)

omuz sonuçta 4 parçaya ayırabilriz
ön-arka-yan ve trapez

hepsinide ayrı ayrı çalışmak lazım-en çok eksik neredeyse oraya ağırlık vermek lazım değilmi?

bu arada lateral dumbbell raise artık drop set giriyorum, daha faydalı olduğunu gördüm kendimde

dumbell lateral raise ve dumbell press omuz ıcın gercekten cok etkılı hareketler bu hareketlerı yapıp verım almamak elde degıl

Şöyle bı omuz programı hazırladım
3. ayımdayım, uygun mudur acaba?

1-Military Press - Ön Omuz Press- 12-12-10-10
2-Enseye Press 12-12-10-10
3-Dumbbell Shrug 4x12
4-Arnold Press 12-10-10-8
5- Dumbbell Lateral Rises 12-10-10-8
6- Seated Rear Dumbbell Laretal Rises 12-10-10-8

Military Press ile Enseye Press Aynı programda yer alır mı?
eksık veya fazla hareket var mı?_

Teşekkürler şimdiden :)

Şöyle bı omuz programı hazırladım
3. ayımdayım, uygun mudur acaba?

1-Military Press - Ön Omuz Press- 12-12-10-10
2-Enseye Press 12-12-10-10
3-Dumbbell Shrug 4x12
4-Arnold Press 12-10-10-8
5- Dumbbell Lateral Rises 12-10-10-8
6- Seated Rear Dumbbell Laretal Rises 12-10-10-8

Military Press ile Enseye Press Aynı programda yer alır mı?
eksık veya fazla hareket var mı?_

Teşekkürler şimdiden :)

3 press cok fazla bence 1x4 yeterli, cok istiyosan 2x3 yap. front raises da guzel hareket bence bir sonraki programına onuda koyabilirsin.

Lateral ve türevleri iyidir.

tabiki hepsinini yeri farklı
hepsi farklı yerleri vuruyor
1-barbel enseye press
2-ayakta yana açış
3-ayakta öne kaldırış
4-banane banane harekti
5-ve arnold press

ben bunları yapıyorum
ayrıca sırt çalıştığım günlerin birinde eğilerek yana açış yapıyorum

en çok verim alddığım yerlerde bu bölgeler oluyo
tavsiye ederim
anlayacağınız hangisi en iyisi diye bişe yok
ama en temel hangisi derseniz tabiki barbell enseye prestir

omuzda tek press yeterli midir?
yalnızca behind neck press ve açışlarla istenen gelişim sağlanabilir mi yoksa dumbell shoulder press ya da arnold press ideal bir omuz programına eklenmeli mi?

omuzda tek press yeterli midir?
yalnızca behind neck press ve açışlarla istenen gelişim sağlanabilir mi yoksa dumbell shoulder press ya da arnold press ideal bir omuz programına eklenmeli mi?

Yeni başlayanlara bile 2press hareketi verilir, kaç aydır çalışıyorsun. Press hareketlerimi hiç bir zaman 2nin aşağıdına düşürmedim üstüne de nadir çıkarırım ama 2press idealdir.

Bence multipress de öne ve arkaya press yapabilirsin, biraz geniş tutarsan zaten tüm omuza vuruyor :) thums:

Selam, :)

Su an tek pressli bir omuz rutini uyguluyorum.
Dumbell Shoulder Press 12/12/12/12
Seated Lateral Raise 15/12/10/8
Seated Rear Lateral Raise 12/12/12

seklinde. 8 aylik bir sporcuyum, iki press'le calistigim zamanlar da oldu ama su an bu rutini uyguluyorum. Eger layigiyla, yeterince yedirerek, yavas yavas yapilirsa bu uc hareketin omuz gelisimi icin guzel oldugunu dusunuyorum aslinda. :)

Back
Yukarı