Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Plank pozisyonunda dururken omuzlarıma baktım sertleşiyo ve 1dk yi geçtikten sonra yanmaya başlıyo sizce plank bi omuz hareketi olarak ta değerlendirilebilir mi? Karın için yapıyodum omuzu daha fazla yakıyo.
Yapılan araştırmalara göre orta omuzu çalıştıran ve bu sayede en iyi hacim kazandıran hareketin overhead dumbell press olduğu kanıtlanmıştır ama benim en sevdiğim hareket tabiki lateral reise'dir.
benim icin barbell shoulder press ama tek bi hareketle omuzun tamamını çalıştırmak söz konusu degil. ama favori ve en sevdigim omuz hareketi benim icin barbell shoulder press.
herşeyden önce en etkili hareketin ne olduğunu anlayabilmek için "omuz kasları grubunun" hangi tipte hareket sağladığını çok iyi kavramamız gerekir:
"FLEKSİYON, ADDUKİSYON, EKSTANSİYON VB "
bunları anladıktan sonra "kinesiyolojik ve anatomik "bazda konuşmak en doğru yoldur...
eğer hareket tek bir hareket olacaksa , bu bir zorunluluk ise tüm bu hareketlere en iyi "optimum " sonucu sağlayan hareket "PRESS "DİR...DAMBIL VEYA HALTER ...
buna mukabi "aletsiz yapılacak " hareket ise "amuda kalkarak yapılan şınav "dır...)