en iyi omuz hareketi

En iyi omuz hareketi hangisi ?

• Total voters
    947
benim en sevdiğim omuz hareketi arnold press,
military press i arnold press ten biraz hafif girip arkasına arnold press i ağır girince omuzlarımda müthiş gerilim hissediyorum acı ertesi günde devam ediyor üstelik...

oturarakta yapabilirsin ama barı alırken ve hareket bitiminde koyarken çok dikkat etmelisin,sakatlık riski olabilir.
ayakta yaparkende yerden alırken ve koyarken mutlaka dizlerini kırmanı öneririm,bel fıtığı olmaman için;)

Bence en etkılı hareket Shoulder press Helede puf oktalarına uyarak yaparsan.... Ben dumbell larla yapıorum daha fayda sagladım...

valla lateral raise ve shoulder press tek geçerim.Lateral raise çok ağır girmeyeceksin.mesela ben 1.74 cm 70 kgyim ve 5 aydır bu sporu yapıyorum.Lateral raise hareketini 5 kg ile giriyorum çok güzel yan omuz çalıştırıyor.

Evet lateral raise de omuzları cok yakıyor.. :D

soruyu şu şekilde sorsak sanırım daha optimum cevap verilebilir:

" yeni başlayanlar için en iyi hareket"...

tabi ki bu durumda "military pres" ...

ancak, ilerki steplerde , ilerleme fazlarında göz önüne alınması gereken şey ,nasıl bir anatomik yapıya sahip olduğunuzdur...bu çok önemli...

burda , sağır kas gruplarının gündemde tutulması gerekir...örneğin bazı kişilerde "trapez ,boyun "aşırı reaksiyon verir ve " deltodi " ufak kalır..

ama, yine de genelleme yapılacksa omuza en direkt hitap eden hareketler:

**military pres
**dambıl pres
**dambıl yanalara açış

Valla ben her gün şu omuz hareketlerini yağıyorum, set ve tekrarlarını da yazıyorum olumlu olumsuz eleştirin bu arada yaşım 14 dumbell 3 kg.

Seated Dumbell Deltoid Presses (12 tekrar 4 set)
Front Dumbell Raises (10 tekrar 4 set)
Lateral Raise (8 tekrar 4 set)
Arnold Press (12 tekrar 4 set)

Haftada 2 kez omuz çalışırım.

Arnold Press
Seated Dumbell Deltoid Presses

Hareketlerınde 3.kg dumbell hafif gelmiyormu ??
Bende 15 yasındatım 10 kglıklarla yapıyorumkı sen benden daha fazla zamandır yapıosun galiba yanlıs hatırlamıosam...

:)
Hareketlerınde 3.kg dumbell hafif gelmiyormu ??
Bende 15 yasındatım 10 kglıklarla yapıyorumkı sen benden daha fazla zamandır yapıosun galiba yanlıs hatırlamıosam...

Geliyor ama sonuçta yavaş yavaş yani ben zayıftım güçsüzdüm. 2 ile başladım 3 oldum. Amacım 5 olup 5 ile devam edip formumu korumaktır. Fazlasını istemiyorum yani. Bu sayede koruyabilirim değil mi formumu?

dumbell shoulder la başlayıp lateral raise front raise ve military press le bitiriorum 3 setten bya kasıo beni

Ben artık zorlanmıyorum yani yanmıyor bir yerim omuz hareketlerinde falan sizce ağırlığı mı artırıyım tekrar sayısını mı?

Bence tekrar sayısını arttır ve omuz hareketlerınde bır kaç değişiklik yap...

tekrar sayısı 12 olan hareket ne ?

Genellikle bütün hareketlerim ya 12 ya 10 yani sen öyle düşün tüm hareketler 10 ya da 12. Bunun bir kuralı var mı? Ve gelişmeye başladığımda tekrarı mı arttırıyım seti mi?
12'den 15'e iyi mi?

tekrar sayın zaten fazla ozaman agırlıkları yukselt

Back
Yukarı