shownodese
Üye
bende 2 sini beraber yapıyorum çok i geldi bana fakat aradan uzun süre geçti 6 ay kadar hala bu şekilde çalışıyorum göğüslerim de şekil aldı peki şimdi normale yani 3 günlük idmana dönsen mi yok sa böyle devam etsem mi ne dersiniz
direk olarak sana 3 günlük idasman dön demem ama 6 ay uzun bir süre.artik vücuta bu hareketler rutin gelmeye baslar,yani vücut alismitir bu programa,degistir ve sasirt vücudunu.istersen gögüs biseps sirt triseps,omuz bacak gibi bu güne kadar cok duydugumuz programida uyguklayabilirisn,yada bi cok kisinin yapmadigi gibi söylede yapabilirisn.gögüs biseps-omuz triseps-omuz-bacak....bu sekilde gerci cogu ayni ama omuzla trisepsi ayni gün pespese calisma da cok ise yariyor.omuzda pressleri basarken triseps güzel isiniyor cünkü.böylede yapabilirisnbende 2 sini beraber yapıyorum çok i geldi bana fakat aradan uzun süre geçti 6 ay kadar hala bu şekilde çalışıyorum göğüslerim de şekil aldı peki şimdi normale yani 3 günlük idmana dönsen mi yok sa böyle devam etsem mi ne dersiniz
hazir konusu acilmisken.su an ben gögüsü ayri gün calisoyrum ve 4 hareket yapiyorum.4 hareketin toplam set sayisi 14 yapiyor.sizce bu sayi hacim döneminde cokmu.bu prgram bayagi güzel etki yapiyor bende.yeni basladim.ramaznadan sonra tam baslayacam..14 set icin ne diyosunuz.yada söyle ufak bi anket gibi düsünsek en az kac set olmali en fazla kac set olmali...o gün sadece gögüs yapildigini baska kas calistirilmadiginda dikkate alalim...saygilar...sivasli
Güzel etki yaptığından bahsetmişsiniz.su an ben gögüsü ayri gün calisoyrum ve 4 hareket yapiyorum.4 hareketin toplam set sayisi 14 yapiyor.sizce bu sayi hacim döneminde cokmu.bu prgram bayagi güzel etki yapiyor bende.
Ben antreman gunu yapilan hareketlere tek tek bakmaktansa bir butun olarak biceps-triceps antremanin haftanin neresinde olduguyla ve onundeki-arkasindaki gunlerde hangi kas gruplarini calistirdigimla daha cok ilgileniyorum. Su an biceps-tricepsim diger bolumlerimden biraz geride oldugu icin soyle bir program uyguluyorum.
Omuz, Biceps/Triceps, Rest, Sirt, Bacak, Gogus, Omuz ...
Antremanda standart hareketlerden cok da farkli seyler denemiyorum acikcasi. Genelde biceps ya da triceps icin 3 hareket, 4 set, halim kalirsa 1 hareket daha bir kac set seklinde calisiyorum. Toplam antreman suresini 45 dakikayi gecirmeyecek sekilde tutuyorum. Tekrarlari da genelde 12-6-6- 6(4) seklinde tutuyorum. Bu sekilde calisarak 1.5 ayda 2.5 cm civari gelisme gosterdim. Her gun salona gitme imkaniniz varsa, bu programi bir sure deneyebilirsiniz.
biceps : scott curl - incline curl - hummer curl ( yada spider curl) arasıra deişim şart.
triceps : lying tri. ext. - pushdown - kickback
açıkçası kol kaslarına arasıra deişimler yapman daha iyi olacaktır. şaşırtmak amacıyla. hacim olayına gelince. beslenme dinlenme vs.. yani hareketlerle hacim yakalayamazsın. programlar genelde teferruattır (çok acaip şeyler yapmıyorsan idmanda). ancak onerim şu olur sana. tekrarları uzatmamalısın. senin programından gidelim : barbell curll - ağır kilo tekrar sayıları 10-8-8 (6) hummer curl (kol kaslarına cok guzel şekil ve guc kazandırır) agır kilo - 10 -8 - 6. scott curl yerine spideer curl yap. spider curl dediğim cabla crossta yaplan egzersiz. bunda orta yada hafif kilo 12 -12 -12 . hatta 15 tekrarlılarda yapabilirsin.