En iyi arka omuz egzersizi. (Anket) Çok iri görünmenizi sağlar.

Sizce en iyi gelişimi hangisi sağlar?

• REAR dUMBELL LATERAL RAİSE (YATARAK YANA DAMBIL AÇIŞ)

Votes: 312 50,2%
  • BEHIND THE NECK PRESS (Dik oturarak enseye bar indirip kaldırma)

Votes: 224 36,0%
  • HAFIF EĞİLEREK UPRİGHT ROW (Ayakta durarak barı enseye kaldırıp indirme)

Votes: 86 13,8%

• Total voters
    622
Öncelikle S.a konu açamadıgım için buraya yazdım kardeşim Kusura bakma Bilgisi olan Yardımcı olursa Sevinirim
Yaklaşık 2 hafta önce bir spor salonuna yazıldım ve yağ kas ölçümü sonuclarım
yaşım 19
kilo:82 küsür
vücut yaşım 21 çıktı
Boyum.1.77
kas oranı 64.7
yağ oranıda 18.4
Biraz fazla oldugunu söylediler ve söyle bi program yaptılar
10 dk kosu bandı
Leg ext 3 set 15 tekrar
Leg curl 3 set 15 tekrar
Crunch 3 set yorulana kadar
Lyıng Knee-up 3 set sorulana kadar
Lover Back 3 set 15 tekrar
Chest Machine 3 set 15 tekrar
Cable Bowing 3 set 15 tekrar
Side Lateral Raise 3 set 15 tekrar
triceps push down 3 set 15
Cable curl 3 set 15 tekrar
20 dk kosu

Ağırlıkları makinanın 2.deliğine takıyorum 13 kilo da Çalısıyıroum diyet listesine gerek varmı diye sordum ilk 1 ay vücudun spora alıssın spor ve diyet vücudun dengesini bozar yavaş yavaş alıstır dediler Bu hareketler sizce beni zayıflatır forma sokarmı ve carnitin kullanmam gerekirmi carnitin diyetle birliktemi kullanılır veya her hangi bir yanlıs bilgilendirme varmı sormak istiyorum Yardımcı olursanız sevinirim ..
Kardeşim Sende Tekrardan Kusura bakma Daha yeni Oldugum için Konu açmayı bulamadım

REAR dUMBELL LATERAL RAİSE daha iyi çünkü arka omuz kasını direk olarak çalıştırıyor ama diğer iki hareket barı enseye indirme omuzun tüm bölgesini çalıştırmaya yönelik hareket zaten omuz egzersizlerinde tüm omuzu çalıştıran hareketinde olması gerekiyor yani REAR dUMBELL LATERAL RAİSE daha iyi etkili olur arka omuz için

Açıkçası neck pressin arka omuzu pek çalıştırdığını etkilediğine inanmıyorum...
Arka omuz için en etkili egzersiz Bent over lateral raisedir...
Bunu kablolu şekilde yapılan versiyonlarıda gayet güzel egzersizlerdir...
Ayrıca Her türlü sırt Row egzersizleri arka omzuda cok güzel çalıştırmaktadırlar...
Özellikle Dumbell Row egzersizinin arkaomuz gelişimiminde etkili olduğunu tecrübe etmiş bulunmaktayım :)

Şahsen ağır ve az tekrarlı (6-7 civarı) Push press arkasından yüksek tekrar (10-12) reverse cable fly çalışarak arka omuzuma güzel kütle kazandırdım. Bu bölgede hacim kazanmak için etkili oluyor. Özellikle kablo ile reverse fly oldukça etkili.

arka omuz için şu hareketin üzerine tanımam:

http://www.thetotaltoner.com/shapefit-pics/shoulder-exercises-bent-over-low-pulley-side-laterals.gif

fakat burdaki numara kolunu asla hareket halinde iken kırmayacaksın...
kolun duruşu aynen dumbell fly hareketindeki gibi olacak.

bu hareket cable ile yapılan bir hareket. bu arka omuz kasını büyültmez geniş ve iri görünmesini sağlamaz, aksine kesip çizgi yapar ve kestiği için kas kütlesini küçültür yanlış bilgi.

Nedense herkes sırt antrenmanında omuzlarında çok iyi çalıştığını yazmış , evet omuzlar epey yoruluyor olabilir ama arka omuz çalışmasını sırt antrenmanına mal etmek bence doğru değil , o kadar zamandır sırt çalışıyorum ama arka omuz hacmimi omuz antrenmanımda yaptıklarıma borçluyum.

Back
Yukarı